Dulceata de visine

de Ina in Dulceata / Gem, 17 Iul 2015 | 8940 vizualizari

 

Una din cele mai apreciate dulceturi

 

INGREDIENTE

  • 3,8 kg. visine (pregatite, fara samburi )
  • 2,6 kg. zahar
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de visine:

Spalam visinele sub jet de apa rece, le sortam (indepartam fructele stricate), le curatam de codite si scoatem samburii.  Fructele astfel pregatite se pun intr-o cratita mai mare, apoi se acopera cu zaharul si se lasa cateva ore la rece sa-si lase sirop. 

Cand se lasa suficient sirop punem totul la fiert, la foc mic, fara sa acoperim vasul.  Cand amestecul incepe sa fiarba se va lasa si mai mult sirop si se va forma o spuma pe care o putem indeparta usor cu  spumiera  sau cu o lingura uscata. 

Fierbem  cca 2 ore , pana cand cantitatea de sirop scade la jumatate iar daca luam cu o lingura putin sirop  si lasam sa se raceasca, acesta nu va mai curge usor de pe lingura (picatura se tine de lingura, devine extrem de lipicioasa ) . Daca siropul este suficient legat oprim focul si acoperim cratita cu un prosop ( nu capac, sa nu se formeze condens  ), pentru ca dulceata sa se lege si mai bine ( in acest timp visinele isi trag sirop, marindu-si volumul).

Cat timp sta dulceata la "linistit" (10-15 minute) pregatim borcanele: le spalam cu detergent, le limpezim bine si le uscam in cuptorul cu microunde (pana dispar complet picaturile de apa - 2-4 minute, in functie de numarul de borcane) sau in cuptorul aragazului (asezate pe un gratar sau tava - cca 20 minute ).

Cand dulceata este inca fierbinte umplem borcanele si le capsam cu capace noi,   tinute in prealabil in apa clocotita pentru cateva minute. Inainte de capsare le stergem bine cu un servetel, dar avem grija sa fie inca fierbinti , pentru ca partea cauciucata sa adere mai bine de buza borcanului. 

Intoarcem borcanele cu capacele in jos, le acoperim cu prosoape sau o paturica si le lasam asa pana a doua zi sau pana cand dulceata se raceste complet.

Etichetam borcanele si pastram dulceata la loc uscat si racoros, pentru cativa ani. 

TIPS-URI

1

Din cantitatile prezentate am obtinut 6 borcanele de 380 g.

2

Cantitatea de zahar poate fi marita in functie de cat de dulce vreti sa fie dulceata. Eu o prefer mai acrisoara.

3

La aceeasi cantitate de visine timpul de fierbere difera in functie de cantitatea de sirop lasata de acestea dar si de cantitatea de zahar folosita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioșe cu afine și ciocolată albă - Rețeta pentru un desert cu fructe, aromat și delicios

pe 27.09 la 16:57

Prăjitură cu gem și bezea - Desertul dulce-acrișor care te va cuceri

pe 27.09 la 16:08

Rulouri sendviș - Rețeta rapidă pentru o gustare delicioasă

pe 27.09 la 10:54

Tocăniță cu legume și carne de porc - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 26.09 la 11:00

Tarta rapidă cu mere - Desert fraged și gustos

pe 25.09 la 10:40

TOP
utilizatori

Retete_gustoase

1600 puncte

laura_n

1400 puncte

Constelatialeu

1003 puncte

Rocsi

514 puncte

vasimur

233 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de gutui