Painici pufoase

de daniastefania in Piine, 15 Iul 2015 | 2500 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 gr unt
  • 2 si 1/2 cani lapte
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingurita zahar
  • 25 gr drojdie proaspata
  • 3 linguri apa
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Painici pufoase:

Intr-un bol punem apa calduta si dizolvam in ea drojdia si zaharul. Lasam sa se activeze drojdia 15 minute. Apoi cernem faina, o amestecam cu sarea si o punem pe masa de lucru ca o coronita. In mijloc asezam untul si amestecul cu drojdie. Amestecam si adaugam, treptat laptele caldut. Framantam bine aluatul, pana devine elastic si nelipicios. Asezam aluatul intr-un vas uns cu ulei. Il acoperim cu un prosop de bucatarie si il lasam sa dospeasca cam doua ore.

Apoi impartim aluatul in 12 bile. Fiecare bila o intindem ca un sul. Apoi trecem capetele sulului unul peste altul, apoi fiecare capat il trecem prin inelul format si le asezam apoi peste partea de sus a inelului. Asezam painicile astfel formate, in tava tapetata cu hartie de copt. Le mai lasam sa dospeasca 30 minute. Le dam apoi la cuptorul preincalzit la 190 grade C, pana se rumenesc frumos deasupra. Le scoatem, le acoperim cu un prosop si le lasam la racit. Sunt tare bune si pufoase chiar si a  doua zi. Sper sa va placa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Painici pufoase" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cea mai pufoasa paine