Am tot vazut pe aici supe/ciorbe cu dovlecel. Recunosc ca nu am folosit niciodata dovlecelul in supe sau ciorbe, dar am zis de ce nu?, macar sa vad cum e. Imi pare rau ca nu l-am folosit pana acum, a iesit foarte buna!
Se spala pieptul de pui, se sterge cu prosoape de hartie si se taie cubulete mici. Se pune in apa sa fiarba impreuna cu 1 lgt sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie.
Morcovul se curata, se spala si se taie cubulete. La fel se procedeaza si cu telina. Intr-o craticioara se pune la calit morcovul si telina. La final se adauga si ceapa taiata marunt. Cand nu mai face spuma carnea, se toarna amestecul de legume calite in oala cu apa si se lasa la foc potrivit sa fiarba. Cand sunt aproape fierte, se adauga ciupercile taiate feliute subtiri apoi dovlecelul curatat de coaja si samburi si taiat cubulete.
Se mai lasa sa fiarba aproximativ 15 minute, eventual verificam daca sunt toate fierte, se potriveste de sare dupa gust, iar la final se adauga lingurita de pasta de ardei iute. Se mai lasa sa dea 2-3 clocote si stingem focul. Se pune in oala o tulpina cu frunze de telina si se acopera cu capacul. Se lasa cateva minute dupa care se serveste, cine doreste cu putin piper proaspat macinat deasupra.
Pofta buna!
1
Se poate renunta la pasta de ardei iute.
2
Se poate prepara sub forma de ciorba, adaugand rosii taiate cubulete sau bulion.
3
Se poate prepara cu orice fel de legume aveti la indemana.