Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Reteta de preparare a papanasilor...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Intr-un bol punem branza, smanatana, zaharul, ouale si le mixam pana obtinem o crema. Adaugam praful de copt, zaharul vanilat, coaja rasa de lamaie. Cernem...Citeste continuarea
Foietaj cu nutella,alune si biscuiti
Postat de: caroline in DulciuriFoietajul il scoatem din timp din frigider pentru a ajunge la temperatura camerei. Intindem aluatul de foietaj si il taiem in doua parti egale. Ungem fiecare foaie cu...Citeste continuarea
Orez la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriOrezul l-am pus intr-o sita si l-am clatit sub jet de apa rece. Se pune in vasul de la multicooker, punem condimentele si sosul format de la prajirea carnii (este optional, eu am pus pentru ai...Citeste continuarea
Crochete de orez cu branza
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriIntr-un castron puneti orezul fiert, ceapa taiata rondele, usturoiul taiat marunt, oul, branza, cascavalul, sare si piper. Amestecatti totul bine si dati la frigider pentru o ora. ...Citeste continuarea
Paine dietetica cu seminte si tarate
Postat de: Valclaudia in PiinePentru inceput amestecam drojdia cu sarea si indulcitorul. Adaugam apoi apa calduta si toate celelalte ingrediente indiferent de ordine. Amestecam cu mana toate ingredientele, vom obtine o...Citeste continuarea
Fursecuri cu unt, nuca macinata si...
Postat de: Valclaudia in DulciuriUntul la temperatura camerei se mixeaza cu indulcitorul, esenta de vanilie,praful de copt, galbenusul, semintele de canepa si de susan negru,praful de sare. Adaugam faina de ovaz si cea alba,...Citeste continuarea
Prajitura cu iaurt si cirese
Postat de: Irina in PrajituriAm incalzit cuptorul la 180 grade. In vasul mixerului am pus iaurtul, am adaugat zaharul si uleiul si am mixat, pana s-a topit zaharul. Am adaugat ouale pe rand, apoi faina si am continuat...Citeste continuarea
Tarta cu prune
Postat de: timea in DulciuriMod de preparare aluat: – untul taiat bucatele mici il amestecam cu zaharul, adaugam oul, coaja de lamaie si bicarbonatul stins in sucul de lamaie – adaugam...Citeste continuarea
Chec cu mere
Postat de: stefy_a in Dulciuri- albusurile se separa de galbenusuri - albusurile se bat spuma ca de bezea, cu zaharul, adaugat treptat - separat galbenusurile se amesteca cu uleiul, si peste ele se...Citeste continuarea
Strudel cu branza si cirese
Postat de: simona72 in DulciuriIn primul rand pregatim umplutura: branza de vaci zdrobita cu o furculita, ouale, zaharul si aromele preferate (poate sa fie rom, vanilie, coaja de lamaie sau portocala...), amestecam bine toate...Citeste continuarea
Biscuiti cu miere si lemon curd
Postat de: Bianca20 in DulciuriMierea, untul si zaharul se pun pe foc pana ce zaharul se topeste. Compozitia nu trebuie sa fiarba. Daca are tendinta sa fiarba, se da la o parte cratita sa se racoreasca putin si se pune...Citeste continuarea
Fursecuri cu nuca
Postat de: Bianca20 in DulciuriUntul, la temperatura camerei, se mixeaza cu zaharul si esenta de vanilie pana devine cremos. Se adauga galbenusul si faina amestecata cu sarea si praful de copt. Va rezulta un aluat detul de...Citeste continuarea
Cartofi la cuptor
Postat de: caroline in Aperitive / GarnituriCartofii ii spalam si ii punem la fiert cu tot cu coaja in apa rece cu sare.Fierbem aproximativ 20 minute. Cand au fiert ii scoatem din apa si ii lasam sa se racoreasca.Cat sa putem sa ii...Citeste continuarea
Placinta frageda cu mere si nuci
Postat de: Moni_alex in DulciuriSe curata merele, se dau pe razatoarea mare sau la robot, se scurg de zeama, se amesteca cu 5 linguri de zahar si se calesc la foc mic astfel incat sa nu mai fie zemoase. Dupa ce s-au calit se dau...Citeste continuarea
Melci din foietaj cu cabanos si...
Postat de: gaby_d in Aperitive / GarnituriScoate foaia de aluat din congelator si las-o sa se dezghete la frigider. Pregateste cabanosul taindu-l felioare subtiri si rade cascavalul pe razatoarea cu ochiuri mari. Cand...Citeste continuarea
Ostropel cu pulpe de pui
Postat de: Pungasa_Rogue in PuiSe curata si se spala pulpele. Se dau cu sare si cu boia de ardei dulce. Se pun intr-o tigaie cu 200 ml apa la fiert si se acopera cu un capac. Daca apa scade si pulpele nu sunt fierte, se mai...Citeste continuarea
Trandafiri cu mere si gem de caise
Postat de: ema9 in DulciuriIntr-o oala se pune 1-1.5 l apa cu zeama de la 1 lamaie medie (sa nu se oxideze/innegreasca merele) si putina esenta de vanilie. Se spala merele, se taie pe jumatate si se scot capetele si...Citeste continuarea
Prajitura cu caise si branza
Postat de: Pungasa_Rogue in PrajituriSe pune o cratita cu apa la fiert. Cand da in clocote, se stinge focul si se pun caisele in apa fierbinte, lasandu-se 3-4 minute. Dupa aceea, se iau caisele, se rup in jumatati si se decojesc,...Citeste continuarea
Dulce super rapid
Postat de: caroline in Mancare copiiFeliile de paine le suprapunem si cu ajutorul unui cutit indepartam cojile de paine. Luam fiecare felie in parte si o intindem cu ajutorul unui sucitor.Astfel felia se va rula mai...Citeste continuarea
Ciorba de loboda cu măcriș
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeFrunzele de loboda și măcriș se spală. Ceapa și morcovul se curata, se spală și se taie. Într-o oala punem totul la fiert, adăugăm sare și pisatura. Când este totul...Citeste continuarea
Penne cu branza dulce si visine
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriVisinele spalate, cu samburii scosi, se pun intr-un castron si se adauga o lingura de zahar peste ele. Stafidele se spala si se pun intr-o cana cu putina apa si esenta de rom. Se pune la foc...Citeste continuarea
PRAJITURA CU CAISE SI FISTIC
Postat de: iuliana_florentina in DulciuriIntr-un bol mixam cu un mixer ouale cu zaharul si un praf de sare pana cand isi dubleaza volumul, devin cremoase si deschise la culoare. Adaugam iaurtul, uleiul, vanilia si faina cernuta impreuna...Citeste continuarea
Pastrav aromat cu cartofi noi la...
Postat de: reisnaor_2006 in PastravUntul se spumeaza si se amesteca omogen cu sarea, piperul, coaja de lamaie, rozmarinul, cimbrul si usturoiul tocat. Va rezulta o pomada fina, cu care se va...Citeste continuarea
Mini tort - pandispan cu cirese
Postat de: licurici_lra in DulciuriAm mixat ouale cu zaharul si putina sare, in jur de 5-6 min, pana s-au facut pufoase, am adaugat uleiul si am amestecat inca 5 min. Faina am adaugat-o treptat si am amestecat usor cu...Citeste continuarea
Clătite cu nutella
Postat de: gabitsa in DulciuriAm mixat laptele împreună cu ouăle ,zahărul vanilat, praful de copt și esențele.După ce am amestecat toate ingredientele am adăugat făina treptat,până compoziția noastră are...Citeste continuarea
Desert rapid cu banane
Postat de: gabitsa in DulciuriCele două banane împreună cu 2-3 linguri de frișcă și 2 biscuiți se mixează. Biscuiții se mărunțesc și îi lăsăm deoparte. Frișca rămasă se bate spumă cu...Citeste continuarea
Brownies
Postat de: cristeena20 in DulciuriIntai topim ciocolata cu margarina la foc mic si adaugam zaharul si uleiul, amestecand bine. Cand ingredientele sunt omogene luam de pe foc si punem la racit. Batem ouale cu un tel (doar...Citeste continuarea
Gris cu lapte
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriSe pun intr-un vas grisul si faina, apoi se adauga 250 ml lapte rece si se amesteca bine cu un tel. Restul de lapte se pune pe foc impreuna cu zaharul si sarea si se lasa pana la primul clocot,...Citeste continuarea
Fettuccine delicioase
Postat de: reisnaor_2006 in PasteFierbe pastele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj.In timp ce pastele fierb, fa sosul. Taie ceapa si usturoiul cat mai marunt. Razuieste parmezanul...Citeste continuarea
Legume umplute cu curcan si orez...
Postat de: mihaelar63 in CurcanKapia se curata, se spala, se taie jumatati, se pun in tava. Vinata si dovlecelul se spala, se curata, se scobesc si se aseaza in tava . Sarati legumele. Carnea de...Citeste continuarea
Gnocchi cu sos tomat si cod bacalhau
Postat de: cristeena20 in Paste- Pregatim intai sosul si codul. Codul este din acel sarat si uscat, care in prealabil a fost inmuiat in apa timp de doua zile. L-am pus la fiert cu apa si boabe de piper alb cca 10 minute, apoi...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi cu kaizer
Postat de: momo121 in Mancaruri cu carneIntr-o tigaie punem kaizerul taiat bucati (nu trebuie ulei, isi lasa grasime suficienta), il prajim putin, iar peste punem ceapa si morcovul taiat cubulete mici, le calim si pe acestea putin si la...Citeste continuarea
Ciorba de gaina cu smantana
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbePentru aceasta ciorba am ales carnea de gaina de casa, care e deosebit de gustoasa, desi ia mult timp la fierbere. Din acest motiv eu am pus-o la fiert in oala cu presiune (cucta) sa fiarba in apa...Citeste continuarea
Prajitura cu crema mascarpone si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul : Se separa ouale. Albusurile se bat cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand pana obtinem o spuma tare. Galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se toarna in fir subtire peste albusuri...Citeste continuarea
Briose
Postat de: licurici_lra in DulciuriAlbusurile se bat spuma tare, iar galbenusurile se amesteca bine cu untul moale, zaharul si zaharul vanilat, apoi se incorporeaza albusurile, incet, cu o spatula. Se adauga, treptat,...Citeste continuarea
Chiftele de ton cu porumb dulce si...
Postat de: merisor67 in Aperitive / GarnituriAmestecam intr-un bol boabele de porumb bine scurse de lichid, fileul de ton scurs, dar usor uns si stropit cu zeama de lamaie, ceapa rosie taiata solzisori si ouale de prepelita. Presaram...Citeste continuarea
Pancakes cu brânză
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un bol se mixează bine ouăle cu praful de sare, zahărul și zahărul vanilat. Se adaugă brânza și se omogenizeaza. Se pune coaja rasă de portocale și iaurtul. Se mixeaza apoi se...Citeste continuarea
Ratatouille la cuptor
Postat de: simona72 in Mancaruri de legumeSpalam vanata si dovlecelul, fara a indeparta coaja, taiem capetele si cu un cutit bine ascutit taiem legumele in felii subtiri. Le pudram cu sare, le asezam intr-o strecuratoare si le lasam putin...Citeste continuarea
Paste cu homar
Postat de: ema9 in PasteSe pune apa la fiert cu sare. Se pun homarii sa fiarba 10 minute. Apa nu se arunca. Intr-o tigaie inalta, se caleste putin usturoiul taiat feliute. Se adauga rosiile cuburi si rosia uscata,...Citeste continuarea
Tarta cu ciocolata, cirese si menta
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un castron, punem untul, sarea, cacaoa si indulcitorul. Amestecam cu un tel para, apoi adaugam oul batut. Incorporam si omogenizam. Adaugam lichiorul, apoi faina si amestecam usor cu mana...Citeste continuarea
Negresa cu capsuni si menta
Postat de: privatelaura in DulciuriPregatim ingredientele, lelasam 1/2 de ora la temperatura camerei. Pornim cuptorul. Curatam si spalam capsunile si le lasam la scurs intr-o sita. Spalam menta, rupem frunzele si le punem la...Citeste continuarea
Covrigi de casa, cu seminte
Postat de: privatelaura in SandvisuriIntr-un castron, cernem faina si facem un locas in mijloc. Intr-o cana mare, faramitam drojdia, adaugam sare, zahar, apoi laptele caldut. Lasam deoparte aproximativ 7-8 minute. Pregatim...Citeste continuarea
Rulada de pui
Postat de: ctlina in PuiPieptul de pui se taie cu un cutit pe toata lungimea lui pentru a obtine o felie subtire. Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat, Pregatim untul de usturoi. ...Citeste continuarea
Cartofi noi gratinati
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriDecojim cartofii, ii spalam si ii taiem pe jumatate. Daca sunt micuti ii lasati intregi. Ii punem intr-o cratita cu apa, putina sare si ii fierbem 15 minute, din momentul in care incep sa...Citeste continuarea
Ficatei cu sos
Postat de: licurici_lra in FicatFicateii se spala si se scurg de apa, apoi se pun intr-o tigaie cu ulei incins si se gatesc in jur de 10 min, pana se rumenesc. Intr-un castron se pun 3 linguri de bulion si 3...Citeste continuarea
Placinta rustica, cu mere
Postat de: merisor67 in PrajituriSe incepe cu merele care se spala se taie in doua si li se inlatura cotoarele, Se dau pe razatoarea mare cu coaja cu tot, pentru ca in coaja sunt majoritatea vitaminelor, dar si aroma lor....Citeste continuarea
Branza dulce din lapte de vaca
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOala cu laptele prins se pune la foc. Se amesteca incet cu o lingura de lemn, dar numai dupa ce laptele s-a incalzit bine. Se zdrobesc codrii de lapte usor. Nu se lasa laptele sa ajunga la...Citeste continuarea
Ciorba de dovlecel
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata morcovul de coaja si se spala. Se curata ardeiul de seminte si se spala; Se curata ceapa de foi si se spala. Legumele se pun la fiert in circa 400 ml apa impreuna cu uleiul si...Citeste continuarea
Oua umplute prajite
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriPunem 5 oua la fiert in apa clocotita. Lasam sa fiarba cam 6 minute. Sa iasa cu galbenusul tare. Le curatam de coaja, le taiem pe lungime si scoatem galbenusul. Amestecam maioneza(eu am facut-o...Citeste continuarea
Conopida pane cu iaurt
Postat de: daniastefania in Aperitive / GarnituriSe spala conopida, se taie bucatele si se fierbe in apa cu sare. Apoi se scurge si se paseaza cu furculita. Intr-un vas se bat ouale cu faina, iaurtul, praful de copt, sare si piper. Se mai adauga...Citeste continuarea