Tartă aperitiv

de botcrina in Aperitive / Garnituri, 19 Iul 2015 | 4234 vizualizari

 

Este o reţetă pe care am făcut-o cu ingredientele ce le aveam prin casă şi a ieşit foarte bună! Încercaţi, nu o să vă pară rău, în plus se prepară foarte rapid!

 

INGREDIENTE

Aluatul

  • 300 g făină
  • 2 gălbenuşuri
  • 50 g untură
  • 50 g smântână
  • 1 praf de copt
  • 1 praf de sare

Umplutura

  • 200 g brânză sărată de vacă
  • 6 ouă
  • 100 g salam
  • sare, piper după gust
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartă aperitiv:

Într-un bol cernem făina împreună cu praful de copt, facem o adâncitură, punem gălbenuşurile, smântâna, untura topită şi răcită puţin înainte şi praful de sare.

Amestecăm bine îngredientele, apoi răsturnăm aluatul pe masă şi frământăm până obţinem o cocă omogenă, potrivit de tare.

Întindem aluatul rotund şi îl potrivim într-o formă de tartă, înpungem aluatul din loc în loc cu o furculiţă, ca să se coacă uniform.

Peste aluat aranjăm brânza, deasupra punem felii de salam, apoi spargem ouăle, asezonăm cu sare şi piper după gust, apoi dăm tava la cuptorul preîncălzit, la o tempertatură de 180 de grade, pentru 15-20 de minute.

Poftă bună!

TIPS-URI

1

poate fi servită atât rece cât şi călduţă;

2

opţional se poate orna cu verdeaţă tocată mărunt;

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartă aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Budinca de conopida