Imi place foarte mult crema de branza in prajituri si de mult vroiam sa fac un tort cu crema de branza. Pe caldurile astea nu iti mai arde sa faci la creme pe baie de aburi ;))
Delicios!!
Pentru blatul de tort ; Albusurile se bat spuma,treptat se adauga cele 7 linguri de zahar iar cand bezeaua e tare se adauga galbenusurile,apa,praful de copt si se omogenizeaza usor. Se pune si faina amestecata cu cele 2 linguri de cacao.Se coace blatul 30-40 min la 180 grade..
Se lasa la racit. Cand e rece se taie in 3 felii.
Crema ; Se mixeaza branza cu zaharul si se adauga gelatina hidratata in 100 ml apa rece. Se bate 400 ml frisca si se adauga in crema de branza. Se da la frigider pana se incheaga bine.
Se trece la asamblat; Blaturile taiate felii se insiropeaza cu zeama de compot,se adauga bucati taiate de piersici, jumatate din crema. Se pune al doilea blat si se repeta operatiunea.
Se da la frigider cateva ore,ideal peste noapte si a 2 a zi se imbraca in cele 200 ml frisca ramasa si se decoreaza cu bucati de piersici si optional glazura de ciocolata.
1
Albusurile se bat mai bine spuma cu un praf de sare.
2
praful de copt se poate adauga peste galbenusuri cu o lingura de apa rece