va invit la o prajiturica aromata si racoritoare. Cate portii sa scot de la frigider?
Blatul:
Crema:
Decor:
Separam mai intai ouale.
Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade)
Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam spuma deoparte.
Galbenusurile le mixam cu zaharul, turmericul si praful de copt pana isi dubleaza volumul.
Din cand in cand punem cate o lingura de ulei, ca la maioneza.
Adaugam apoi apa minerala, 2 linguri seminte de canepa si incorporam la final spuma de albusuri si faina cernuta.
Tapetam tava cu faina (unsa in prealabil cu ulei).
Turnam amestecul obtinut in tava,nivelam si asezam din loc in loc felii de prune (nu foarte coapte sa nu lase mult lichid in timpul coptului).
Presaram restul de seminte de canepa si dam tava la cuptor pana trece blatul nostru testul cu scobitoarea.
Scoatem blatul din cuptor si il lasam la racit in tava.
Pentru crema punem cca 800 ml lapte rece la foc impreuna cu indulcitorul si esenta de vanilie.
Diluam amidonul intr-un bol cu 200 ml lapte rece.
Cand laptele de pe foc incepe sa clocoteasca reducem la minim focul, turnam amidonul dizolvat si amestecam incontinuu sa nu se faca cocoloase.
Cand crema capata consistenta unei budinci oprim focul si o turnam fierbinte peste blatul racorit din tava.
Asezam strugureii spalati si zvantati in strat consistent peste crema de vanilie si preparam gelatina care sa lege stratul de strugurei,dupa cum urmeaza:
-punem 450 ml apa intr-o craticioara la foc potrivit impreuna cu granulele de ceai si indulcitorul;
-praful de gelatina pentru tarte se dilueaza cu 150 ml apa rece, cand apa de pe foc clocoteste, procedam exact ca la crema, turnam gelatina diluata si amestecam energic pana se ingroasa.
Turnam apoi peste fructele din tava gelatina fiarta si lasam cateva ore prajitura in camara sa se inchege crema si gelatina pentru a putea portiona prajitura in conditii bune.
Mixam frisca lichida rece si decoram cu ea prajiturelele portionate.
Inainte de servire recomand sa tineti tava cu prajituri la frigider pe caldurile astea...
Pofta buna!