Azi mi-a venit pofta de prajitura cu mascarpone,insiropata si vanilata.
Cuptorul se preincalzeste la 160°C.
Pregatirea blatului:
Se pregatesc 2 castroane de marime mijlocie.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si 5 linguri de zahar.
Galbenusurile se mixeaza cu 2 linguri de zahar si zahar vanilat Bourbon.
Apoi se amesteca cele 2 compozitii usor si se adauga cu grija faina si cacao.
Tava patrata se unge cu ulei sau se tapeteaza cu hartie de copt.(Se poate folosi si o tava dreptunghiulara de 25/38 cm).
Compozitia se toarna in tava unsa,se da la cuptor la foc mediu,circa 160°C,circa 30 de minute.Se face testul cu scobitoarea.Cand aluatul nu se mai prinde de scobitoare este copt.
Se lasa la racit.
Atentieeeee!!!!!!!Intr-un castronel se pune gelatina in apa rece la dizolvat.(pregatire pentru crema).
Siropul:
Intre timp se pregateste siropul: Intr-o craticioara se fierbe apa si zaharul,se adauga si cappuccino.
Apoi se ia de pe foc si se lasa sa se raceasca.
Prepararea cremei:
Cele 4 galbenusuri se amesteca cu zaharul intr-o craticioara care se pune pe baie de abur,deasupra unei craticioare mijlocii.
Cand devine deschisa la culoare ,se ia deoparte se adauga si gelatina si se amesteca pana se dizolva in crema complet.
Doar cand crema s-a racit,se adauga crema de branza mascarpone,vanilia si se mixeaza bine.
Intr-un castron inalt se mixeaza frisca lichida impreuna cu 2 linguri de zahar(eu am pus si 2 plicuri de intaritor de frisca).
Apoi se amesteca cu crema de galbenusuri.
Asamblare:
Blatul racit se taie pe jumatate,apoi se pune din nou in forma,se monteaza peretii formei,se toarna cu mare grija sirop pe jumatatea de jos si apoi se adauga crema,apoi se pune blatul de sus,care se insiropeaza si se adauga restul de crema.
Se da la rece pentru circa 2 ore,se scoate ,se fac forme valuri cu o furcuita si se pudreaza cu cacao.
Apoi se lasa inca 2-3 ore la frigider.
Apoi se indeparteaza peretii formei si se taie in forma dorita de voi.
1
Puteti folosi intaritor de frisca.
2
Blatul si cremele trebuie sa fie reci inainte de a se combina.
3
Se lasa cateva ore bune la frigider.