A iesit atat de buna incat imediat s-a mancat.
Se curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt.
Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.
Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt.
Costita afumata de porc se taie feliute.
Toate acestea se pun intr-o cratita cu ulei, sare si circa 100 ml apa si se inabuse putin, amestecand din cand in cand.
Cartofii se curata, se spala si se taie in bucati mari. Se pun in cratita dupa ce s-au inabusit legumele si carnea. Se pune apa cat sa acopere cartofii. Dupa ce se fierb se adauga rosiile, foaia de dafin, piperul si ierburile aromatice. Se mai da in cateva clocote, apoi se ia cratita de pe foc.
1
Dupa vreo 10-15 minute foaia de dafin se scote deoarece isi lasa gust amar daca este tinuta mai mult timp (asa am patit mai demult la o mancare).