Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu ovaz si crema de vanilie
Postat de: andaoana in PrajituriPregatim o tava rotunda, preferabil cu pereti detasabili cu diametru de 20cm. Intr-un vas mai inalt batem ouale impreuna cu zaharul pana se spumeaza si se topeste zaharul. Adaugam taratele,...Citeste continuarea
Placinta cu mere
Postat de: Moni_alex in DulciuriIntr-un vas se pune jumatate din faina, se face un loc in mijloc, se adauga apa cu otetul, sarea si margarina moale sau inmuiata pe baie de aburi dar sa nu se topeasca de tot. Se adauga faina...Citeste continuarea
Frigarui de pui cu ardei kapia
Postat de: rocsi_1612 in PuiSpalam pieptul de pui, il stergem cu un servetel, il taiem bucatele potrivite. Intr-un bol amestecam uleiul de masline, zeama de lamaie, sare, piper, boia de ardei dulce, putin busuioc uscat si le...Citeste continuarea
Snitel din cotlet cu pesmet si mustar
Postat de: Constelatialeu in Mancaruri cu carneMai intai portionam cotletul, il batem bine. Apoi il dam prin faina. Separat spargem ouale,adaugam sare, piper, dupa gust, mustarul si patrunjelul tocat marunt. Omogenizam bine apoi trecem prin ou...Citeste continuarea
Dulceaţă de zmeură
Postat de: botcrina in Dulceata / GemCulegem zmeura, apoi o spălăm bine şi o punem într-o strecurătoare să se scurgă. Într-un vas mare punem zmeura şi peste aceasta turnăm zahărul. Cu mâna amestecăm...Citeste continuarea
Sote de ciuperci si zucchini
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCeapa se taie solzisori, se pune intr-o tigaie sau intr-o cratita cu putin ulei de masline, se lasa cateva minute la calit la foc mic. Se adauga ciuperciile clatite sub jet de apa,se...Citeste continuarea
ciulama de pui
Postat de: madab in PuiCarnea se spala si se pune la fiert la foc mediu. Cand este fiarta se scoate si se lasa la racit. Se desprinde carnea de pe os. Ceapa se curata si se toaca marunt. Se pune intr-o oala cu...Citeste continuarea
Ciorba de salata la multicooker
Postat de: gurita_ta2005 in CiorbeSe spala bine fiecare frunza de salata, se taie fasii si se pun in vasul de la multicooker. Kaizerul il taiem cuburi,il punem peste salata si setam la functia Boil pentru 20 minute. Ceapa se...Citeste continuarea
Prajitura insiropata cu gris si iaurt
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, galbenusurile le batem bine cu sarea si zaharul pana devin o spuma albicioasa, adaugam uleiul putin cate putin , pe urma iaurtul, mixam bine pana il...Citeste continuarea
Baclava
Postat de: AlexTeacher in DulciuriAmestecati zaharul cu apa si puneti-o pe plita la foc mediu; Lasati-o sa fiarba pana se transforma intr-un sirop; Opriti focul si...Citeste continuarea
Salata hawaiana
Postat de: ela2015 in SalateFierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Tăiem rondelele de ananas în bucăţi potrivit de mici ( puteţi folosiţi compot de ananas bucăţi, bine scurs de suc). ...Citeste continuarea
Salată de cartofi
Postat de: ela2015 in SalateFierbem cartofii, morcovii, ouăle şi pastele în oale separate, în funcţie de timpul de fierbere (cartofii şi morcovul 30 de minute, ouăle 10 minute, pastele conform...Citeste continuarea
Castraveti murati traditionali
Postat de: AlexandraOrdean in MuraturiSpalati bine castraveciorii si lasatii la scurs. Asezati in borcane cimbru si marar proaspat, hreanul taiat bastonase si castraveciorii. Morcovii se taie rondele si se...Citeste continuarea
Hot dog
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriFierbem cremvustii. Batoanele le taiem pe jumatate si le incalzim putin la microunde. Cu ajutorul unu varf de cutit sau cu coada la lingura facem o gaura in mijlocul...Citeste continuarea
Cartofi frantuzesti
Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / GarnituriCartofii si 5 oua se pun la fiert. Cascavalul si branza telemea se dau pe razatoarea mare. Carnatul, sunca si salamul se taie bastonase. Intr-o tava antiaderenta topim...Citeste continuarea
Savarine
Postat de: AlexTeacher in PrajituriIncepem cu siropul, ca sa aiba timp sa se raceasca; Adaugati zaharul brun si cele 4 cani de apa intr-o craticioara, si lasati-o la redus pe foc;...Citeste continuarea
Salată de paste cu legume...
Postat de: ela2015 in SalateFierbem pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. După ce au fiert le trecem prin jet de apă rece. Pregătim legumele. Le spălăm, le curătăm, le tăiem cuburi sau felii....Citeste continuarea
Salata orientala
Postat de: merisor67 in SalateIncepem cu ceapa care trebuie sa stea la macerat, macar o ora. Deci, curatam ceapa, o clatim si o tocam fie julien, fie solzisori(eu o prefer solzisori mici). O punem intr-un vas micut cu...Citeste continuarea
Mancare de limba cu masline verzi
Postat de: andaoana in PorcLimba o spalam in apa rece si o punem intr-un vas impreuna cu apa rece, sare si frunze de dafin. O punem pe foc si lasam sa fiarba pana cand este moale . Scurgem apa si lasam la racit bucatile de...Citeste continuarea
Sorbet de piersici
Postat de: Criss in DulciuriPiersicile se decojesc, se pun intr-un bol, se adauga zeama de lamaie, zaharul si optional cateva frunzulite de menta. Daca nu va place menta, puteti sa n-o adaugati decat la decor. ;) Cu un...Citeste continuarea
Prajitura cu caise, visine si bezea
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe mixeaza oul si cele 4 galbenusuri impreuna cu un praf de sare, zaharul si zaharul vanilat pana ce acesta se topeste si se obtine o compozitie cremoasa. Se adauga pe rand laptele, uleiul si la...Citeste continuarea
Salata cu rosii,creveti si pepene...
Postat de: gurita_ta2005 in SalateFrunzele de salata se spala bine si se aseaza pe o farfurie intinsa mare. Rosia se spala,se taie rondele si se aseaza desupra frunzelor de salata. Se stropeste cu ulei de masline,se pune...Citeste continuarea
Sandvisuri cu omleta
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriAluat: Se prepara maiaua astfel: intr-un castron drojdia se freaca cu zaharul, iar cand se dilueaza se adauga laptele caldut si o mana de faina. Se amesteca totul, apoi se lasa la crescut la...Citeste continuarea
Salata de ardei copti
Postat de: licurici_lra in SalateAm copt ardeii intr-o tava la cuptor, i-am curatat de coaja, apoi i-am lasat la odihnit intr-un castron, pana si-au lasat multa zeama. Dupa ce si-au lasat zeama, i-am taiat pe...Citeste continuarea
Gogosele cu zahar si scortisoara
Postat de: raluca95 in DulciuriÎncepem prin a încălzi laptele. Într-un bol punem drojdia uscată cu o lingură de zahăr, adăugăm peste jumătate din laptele încălzit şi amestecăm sa se...Citeste continuarea
Frozen Margarita cu Pepene Rosu
Postat de: Adi_Caradeanu in CocktailCuratati pepenele de coaja si samburi Curatati lime-ul de coaja Introduceti ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde (eu am folosit Oster Reversible)...Citeste continuarea
Caffe Frappe cu crema de Whiskey
Postat de: Adi_Caradeanu in BauturiPreparati doua espresso (eu am folosit espressorul Brevill Prima Latte) Turnati topingul de ciocolata pe peretii interiori ai paharului apoi rotiti paharul Introduceti restul...Citeste continuarea
Ciorba de perisoare
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeSe curata ceapa de foi si se spala. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se toaca marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie in bucati mari. Legumele se pun la fiert impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura cu caise
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriSpalam caisele, le scoatem samburii si le taiem in sferturi sau jumatati daca sunt mai mici. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi incorporam uleiul treptat....Citeste continuarea
Dulceata de capsuni reteta cu rubarba
Postat de: sufletista in Dulceata / GemDulceata de capsuni reteta Spalam si curatam capsunile de codite,adaugam zaharul,acoperim si lasam peste noapte pentru asi lasa siropul. A 2 zi adaugam capsunile cu tot cu sirop intr-o...Citeste continuarea
Tiramisu reţetă originală, cu...
Postat de: sufletista in DulciuriTiramisu reţetă originală Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat mascarponele si mixam pana ce se omogenizeaza. Separat mixam albusurile cu...Citeste continuarea
Placinta cu branza si ceapa verde
Postat de: sufletista in Aperitive / GarnituriIntr-un bol adaugam faina cernuta,branza sfaramata,zaharu,ceapa,usturoiul tocat si amestecam bine dupa care facem o gaura in mijloc. Adaugam drojdia dizolvata in putin lapte caldut,margarina si...Citeste continuarea
Tocanita de cartofi noi cu costita...
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri cu carneSe curata ceapa de foi, se spala si se taie marunt. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele. Se curata ardeiul de seminte, se spala si se taie marunt. Costita afumata de porc se...Citeste continuarea
Pizza de casa
Postat de: licurici_lra in PizzaIntr-un castron, am pregatit maiaua amestecand drojdia cu zaharul si o lingura de apa calduta si le-am lasat 5-10min pana si-a marit volumul. In alt caston, am pus restul de...Citeste continuarea
Peste la cuptor
Postat de: licurici_lra in Crap / CarasPestii se spala, se curata de cap, coada si aripi, apoi se sterg cu un servetel de bucatarie si se presare cu sare pe ambele parti. Morcovul l-am taiat rondele, iar rosia cubulete....Citeste continuarea
Plăcintă cu brânză dulce
Postat de: botcrina in DulciuriTopim untura la foc mic, apoi o lăsăm de o parte să se răcească. Separăm albuşurile de gălbenuşuri şi folosim doar gălbenuşul. Punem trei gălbenuşuri într-un bol şi le...Citeste continuarea
Ciorba de roșii
Postat de: cristinutanicolita in CiorbeCeapa, morcovii, cartoful, țelina se curăță,se spală și se toaca. Rosile se spală, se pun în apa clocotită, se lasă câteva minute, se decojesc si se taie...Citeste continuarea
Pandispan cu visine
Postat de: robert_badica in PrajituriIncepem prin a scoate samburii visinelor si lasam visinele de o parte. Separam ouale si punem galbenusul intr-un bol, iar albusul intr-un alt bol. Peste albus adaugam zaharul si batem...Citeste continuarea
Mancarica de vara cu vinete, ardei...
Postat de: Ela68 in Mancaruri de post1. Spalam vinetele, le taiem felii de 1 cm, transversal, le dam cu sare si le lasam la scurs intr-o sita. 2. Ardeii ii punem la copt pe o tabla ( sau in cuptor, pe foaie de copt ) lasandu-i...Citeste continuarea
Prajitura cu foi de bulion
Postat de: Oana in PrajituriPregatiti mai intai foile Mixati uleiul cu zaharul brun, adaugati apoi sucul de rosii, bicarbonatul stins in zeama de lamaie si faina si framantati pana obtineti...Citeste continuarea
Sarmalute in foi de vita la CrockPot
Postat de: Oana in Mancaruri cu carneSpalati frunzele de vita si puneti-le intr-un bol cu apa fierbinte si sare, pentru 5 minute Lasati-le apoi sa se scurga intr-o sita...Citeste continuarea
Salata de fasole boabe si piept de pui
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateVinegreta: Se pun toate ingredientele intr-un borcan. Se pune capacul la borcan si se zbate pentru a se omogeniza continutul. Salata: Se pune fasolea intr-o sita si se clateste cu apa...Citeste continuarea
Dulceata de nectarine si cirese
Postat de: Oana in Dulceata / GemCantariti fructele dupa ce le-ati scos samburii Taiati nectarinele in cuburi si puneti-le impreuna cu ciresele intr-o oala incapatoare Adaugati zaharul si zeama de...Citeste continuarea
Sos BBQ
Postat de: Oana in Pt. carneTaiati ceapa si usturoiul in cubulete. Puneti uleiul la incins intr-o craticioara, apoi adaugati ceapa si usturoiul si lasati sa se inmoaie putin. Stingeti cu vinul rosu si lasati sa fiarba cateva...Citeste continuarea
Tort cu crema de branza si piersici
Postat de: Alepaty in TorturiPentru blatul de tort ; Albusurile se bat spuma,treptat se adauga cele 7 linguri de zahar iar cand bezeaua e tare se adauga galbenusurile,apa,praful de copt si se omogenizeaza usor. Se pune...Citeste continuarea
Desert cu zmeura si crema de...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se bat cu zaharul pudra. Se adauga mascarponele treptat si se incorporeaza. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza...Citeste continuarea
Dulceata de zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in Dulceata / GemSe pune zmeura intr-o sita si se clateste cu apa rece, dar superficial pentru ca se destrama imediat si se vor pierde semintele printre gaurelele sitei. Se pune apoi intr-o cratita impreuna cu...Citeste continuarea
Prajitura After Eight (reteta 800)
Postat de: Valclaudia in PrajituriPentru blat se separa ouale. Din albusuri+praful de sare batem spuma. Din galbenusuri + zahar + praf de copt mixate la viteza mare obtinem un amestec cremos in care adaugam apa minerala,...Citeste continuarea
Prajitura cu fructe, crema de...
Postat de: Valclaudia in PrajituriSeparam mai intai ouale. Nu uitam sa pornim cuptorul sa fie incins cand terminam de preparat amestecul pentruy blat. (175 grade) Peste albusuri punem praful de sare si le batem spuma. Lasam...Citeste continuarea
Paine neagra cu seminte si topping...
Postat de: Valclaudia in PiinePunem drojdia intr-un vas incapator, adaugam sarea si indulcitorul. Amestecam sa se lichefieze drojdia, apoi punem apa calduta. Punem pe rand semintele, faina de in si taratele de grau....Citeste continuarea