Buna de te lingi pe degete!
Se taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa.
Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana devine sticloasa, avand grija sa nu se arda. Se pune carnea, se amesteca si se lasa pana se coaguleaza si se albeste carnea. Se toarna apa incalzita in prealabil peste carne atat cat sa o acopere. Se mai adauga sare dupa gust, tinand cont de faptul ca pasta de ardei este sarata, foile de dafin, cateva boabe de piper si se lasa sa dea in clocot, dupa care se face focul mic, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba la foc incet.
In timpul fierberii, se mai completeaza cu apa fierbinte atat cat este necesar. Se lasa pe foc pana cand carnea este bine fiarta iar ceapa se transforma in pasta.
Se serveste cu paste fainoase sau piure de cartofi alaturi de o salata de care doriti.
Pofta buna sa aveti!
1
Durata de fierbere depinde de carne.
2
Daca nu aveti pasta de ardei, se poate pune boia.