Am primit ardei gras și kapia de la o cunostință ,care are o grădină mare și frumoasă.Primul gând a fost să-l coc pentru iarnă,dar fiind foarte gustos, gândul m-a dus cu ani în urmă,mama soțului meu ne aștepta sâmbătă seară cu pui fript și ardei prăjit.Ehhhhhhhhhh.ce vremuri!Gata cu vorbăria !Vă spun că sunt deliciosi!
Spală ardeii și șterge-i cu șervețel absorbant u prosop de bucătărie.
Pune la încins o tigaie in care ai pus uleiul .
Când uleiul este încins pune ardeii la prăjit.
Îi întorci pe toate prțile încât să fie prăjiti uniform.
După prăjire,ardeii se scot intr-o cratiță acoperită cu un capac.
Se lasă la răcit ,ca să-i putem curăța.
Cât timp se răcesc ardeii curăță usturoiulși prepară un mujdei mai concentrat.
Curăță ardeii de coajă și lasă-i să se racească bine în mujdei.
Cănd s-au răcit bine se scot din vasul cu mujdei si se porționează punându-se în pungi .
La cogelator cu pungile pentru o minunată salată la iarnă:
1
Atenție!Când se prăjesc sar sptropi de ulei.