Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel

de laura_n in Dulciuri, 14 Aug 2015 | 7467 vizualizari

 

Big yuum, atat va spun!

 

INGREDIENTE

  • - 150 g unt de casa
  • - 250 g faina
  • - 1 praf sare
  • - 80 g zahar cu melasa
  • - 2 lg cacao neagra
  • - 1 vrf. cutit bicarbonat sodiu
  • - 2 linguri lapte dulce
  • - 1 ou
  • - 1 lg rom
  • - 100 g nuca tocata grosier
  • - 170 g zahar brut + 30 gr zahar cu melasa
  • - 50 gr unt
  • - 50 ml lapte dulce
  • - 1 lingura mare cu mascarpone
  • - 2 linguri cacao pt glazura
  • - 1 lg.ulei floarea soarelui
Portii: 35
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel:

Intr-un castron, punem untul moale, sarea, zaharul, romul, cacaoa. Mixam bine pana devine spumoasa compozitia.

Spargem oul, separam galbenusul de albus. Adaugam galbenusul peste compozitia de unt si il incorporam. Adaugam bicarbonatul si laptele, apoi faina in doua transe. Incepem sa framantam cu mana, pana obtinem un aluat nelipcios, maleabil. Il dam la rece, in frigider, timp in care pregatim caramelul.

Intr-un vas, preferabil mai gros, punem zaharul brut si pe cel cu melasa. Nu amestecam, lasam sa se topeasca. Abia cand se lichefiaza, putem amesteca usor, Atentie, lasam focul mic pentru a nu arde zaharul prea mult. Dupa ce s-a topit, adaugam untul si laptele si amestecam pana se incorporeaza si devine omogen. Luam de pe foc si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, adaugam o lingura plina cu mascarpone si omogenizam. Dam la rece.

Tocam nuca grosier, presaram un praf de sare si o punem in cuptor la copt. O lasam un minut, oricum se va coace cand punem fursecurile.

Scoatem aluatul din frigider. Pregatim o tava cu hartie de copt. Luam cate o portie din aluat, formam o biluta si o presam cat sa ii facem un locas. Acolo se vor umple cu caramel. Dupa ce am format toate fursecurile, le dam prin albus, apoi prin nuca tocata si le asezam in tava. Eu am facut si cativa biscuiti. Dam la copt, la foc mediu, aproximativ 15 minute. Le scoatem, le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu caramel.  Oprim 2-3 linguri de caramel, adaugam cacao, 1 lingura ulei si amestecam pe foc cateva minute, cat sa se lege o glazura. Lasam un pic sa se raceasca, apoi glazuram fursecurile umplute. Nuca prajita, cacaoa si caramelul fac din aceste fursecuri niste nebunii, pur si simplu niste nebunii.  

TIPS-URI

1

sursa de inspiratie http://www.dawnsrecipes.com/chocolate-caramel-thumbprint-cookies-2693.htm

2

in loc de caramel, puteti topi cateva caramele cu un pic de smantana lichida, dulce.

3

zaharul cu melasa este grozav in combinatii cu nuca, cacao, etc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu nuca, umplute cu caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Khachapuri - Plăcintă tradițional georgiană cu brânzeturi

pe 31.12 la 10:43

Ciorbă de legume acrită cu zeamă de varză - Rețeta gustoasă și răcoritoare

pe 31.12 la 10:09

Ruladă cu cremă de ciocolată și caramel - Desertul rapid și delicios de casă

pe 30.12 la 15:13

Buturuga cu crema de castane - Reteta delicioasa fara zahar

pe 28.12 la 22:08

Buturuga Padurea neagra - Reteta dietetica si usoara

pe 28.12 la 21:41

TOP
utilizatori

RODIMUR

2166 puncte

Catalina L

1672 puncte

Rocsi

1388 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu piersici in caramel de portocale si topping de sos caramel...