Blaturi pufoase de pandispan cu cacao, crema de vanilie, frisca, toate combinate cu putin nuca prajita si ness. Ce spuneti, va place cum suna? Va spun eu ca este irezistibil de buna!!!
Foile de blat: Galbenusurile le batem spuma cu zaharul pana se albesc. Adaugam uleiul, apoi apa, faina, praful de copt, cacaoa si esenta. Amestecam bine. Albusurile le punem intr-un bol cu un praf de sare si le mixam pana devin spuma. Incorporam albusurile in compozitia de galbenusuri, cu o paleta. Impartim compozitia in doua boluri identice, in mod egal. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de aragaz, turnam prima jumatate de compozitie si o nivelam. Dam tava in cuptorul incins, pentru 10-12 minute pana se coace foaia. La fel procedam cu cealalta jumatate de compozitie.
Crema: Intr-un bol mixam galbenusurile cu zaharul, adaugam amidonul, putin lapte si semintele de la pastaia de vanilie. Restul de lapte il punem la fiert, intr-o cratita mai groasa. Cand incepe sa fiarba, dam focul la mic, turnam amestecul cu amidon, amestecam continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc cand este gata, o acoperim cu folie si lasam sa se raceasca. Frisca, rece de la frigider, o mixam la viteza mare pana obtinem o spuma. Crema rece de vanilie o mixam, punem cam 200-250 gr. din frisca batuta, ne orientam sa nu punem nici prea multa pentru a nu iesi prea moale crema. Asezam prima foaie de blat in tava in care le-am copt, punem mai mult de jumatate din crema de vanilie si o nivelam. Asezam a doua foaie, restul de crema de vanilie pe care o intindem, apoi frisca batuta si nivelam. Cu un pieptam de bucatarie facem cateva valuri sau puteti folosi si o fruculita. Miezul de nuca il punem intr-o tigaie, il rumenim putin apoi il tocam. Presaram ness-ul peste frisca, bucatile de nuca si dam la rece. Dupa ce a stat un timp la frigider, o scoatem, o portionam si servim! Sa aveti pofta!