Tiramisu reţetă originală
Cine doreste Tiramisu? L-am pregatit pentru bunica logodnicului meu, Muma Maria de Sf. Maria.
Tiramisu reţetă originală
MOD DE PREPARARE: Galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana isi dubleaza cantitatea apoi se adauga cu lingura din mascarpone pana se incorporeaza cele 500 de grame. Se lasa deoparte.
Se bate frisca cu intaritorul de frisca pana e tare si nu cade de pe peretii vasului.
Crema de mascarpone se adauga treptat in frisca. Trebuie sa rezulte o crema de consistenta tare si galbena.
SIROP : Incepem cu nessul care il amestecam cu 2-3 linguri de apa apoi cele 50 de ml de whiskey (eu am folosit J&B) si mai adaugam 200 de ml de apa.
ASAMBLARE: Piscoturile (24) se trec prin siropul de ness, apa si whiskey si se aseaza pe un platou .
Se pune jumatate din cantitatea de crema,se niveleaza, se pune inca un rand de piscoturi, (24) si se pune cealalta jumatate de crema.
Se niveleaza cu un cutit lat, acoperind tot apoi se pudreaza cu cacao.
Am lasat la frigider pe noapte sau dupa cateva ore de stat la frigider se poate servi.
1
Recomand ca galbenusurile sa se mixeze cu zahar pudra, intr-un timp mult mai scurt decat cu zaharul normal.