A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Crema de zahar ars cu ciocolata...

Postat de: daniastefania in Prajituri

Rupem ciocolata bucatele. Punem laptele la fiert, impreuna cu jumatate din cantitatea de zahar. Cand incepe sa fiarba, stingem focul si adaugam ciocolata. Amestecam bine sa se tooeasca ciocolata....Citeste continuarea

Tortilla de conopida si alte legume

Postat de: daniastefania in Mancaruri de legume

Spalam conopida, o taiem in buchetele si o fierbem in apa cu sare, pana se inmoaie, impreuna cu morcovul taiat cubulete. Dupa ce au fiert conopida si morcovul, le scurgem si apoi le pasam. Rosiile...Citeste continuarea

Budinca de gris (rece)

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Fierbem laptele cu zaharul la foc mic si turnam grisul in ploaie.  Amestecam incontinuu pana cand compozitia se ingroasa. Stropim cu apa formele(eu le-am pus in forme de silicon pentru...Citeste continuarea

Supa de rosii cu gnochii de casa

Postat de: daniastefania in Supe

Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem in apa cu sare. Dupa ce au fiert, ii scurgem, ii facem piure si ii lasam la racit. Cat timp se racesc cartofii, facem supa. Curatam ceapa si...Citeste continuarea

Prajitura cu visine, crema de cacao...

Postat de: Pungasa_Rogue in Prajituri

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se bat cu zaharul pana devin ca o bezea. Se...Citeste continuarea

Prajitura rapida cu urda

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Taiem coaja de la paine, o rupem/taiem in bucatele mici si o asezam intr-un bol. In alt bol spargem oul si il amestecam cu 3 L lapte. 3/4 din compozitie o turnam uniform peste paine. Lasam un...Citeste continuarea

Sendvis masinuta

Postat de: caroline in Mancare copii

Luam painicile si le taiem in doua parti egale pe lungime.  Fiecare jumatate o ungem cu un cub de branza topita.  Peste branza topita punem o felie de sunca din piept de curcan...Citeste continuarea

Burger cu peste

Postat de: Bianca20 in Sandvisuri

   Chifle:  Se dizolva zaharul si drojdia in apa calduta. Se adauga 4-5 lg. de faina si se lasa sa stea un sfert de ora sau pana ce face spuma deasupra. Se adauga oul, uleiul si...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere, biscuiti...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Mai intai punem stafidele la inmuiat in esenta de rom. Merele curatate le taiem in cubulete mici. Intr-o cratita punem 500 ml apa cu zahar la fiert. Cand s-a topit zaharul adaugam merele pe care...Citeste continuarea

Placinta de cartofi

Postat de: caroline in Mancaruri cu carne

Cartofii ii curatam de coaja ,ii spalam si ii taiem cuburi. Ii punem la fiert intr-o oala cu apa rece si sare. Lasam sa fiarba la foc potrivit.  Intre timp pregatim legumele : ...Citeste continuarea

Chifle cu branza dulce si stafide

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat:  Punem faina intr-un bol cu putina sare si o amestecam cu un tel (sau puteti sa o treceti printr-o sita pentru a o aerisi). Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar iar...Citeste continuarea

Vinete pane

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron se pune si se amesteca faina, praful de copt, boia de ardei. Se adauga alternand uleiul, apa calda amestecand in continuare. Mixati albusurile cu un praf de sare, pana se vor...Citeste continuarea

Conopida gratinata cu bechamel si...

Postat de: daniastefania in Mancaruri de legume

Spalam conopida, o taiem buchetele si o fierbem in apa cu sare. Dupa ce a fiert, o punem la scurs. Pregatim un sos de rosii. Curatam rosiile de pielita si le taiem cubulete mici. Intr-o lingura de...Citeste continuarea

Chec cu nuca si ciocolata

Postat de: Moni_alex in Dulciuri

Am prajit nucile la cuptor, la foc potrivit aproximativ 10 minute. Se lasa sa se raceasca si apoi se macina. Untul moale se bate spuma cu mixerul cu 100 g zahar. Se separa ouale si se...Citeste continuarea

Mazare scazuta cu carnati...

Postat de: daniastefania in Porc

Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim in putin ulei. Dupa 3 minute adaugam boiaua si apoi cam o cana de apa. Cand inceoe sa dea in clocot adaugam mazarea. Potrivim de sare si piper si lasam sa...Citeste continuarea

Cheesecake cu mure si ciocolata

Postat de: VanessaAli in Prajituri

Incepem prin a face crusta. Punem ciocolata sa se topeasca la bain-marie si dupa adaugam untul peste. Biscuitii ii bagam in robot si ii maruntim foarte fin.Ii punem intr-un bol si adaugam peste ei...Citeste continuarea

Ciorba hutulilor

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Carnea cu os o  punem la fiert, spumam, cand carnea este gata o scoatem pe un platou adaugam varza murata si fierbem 1,5 ore, pentru a scurta timpul eu am folosit oala minune si am...Citeste continuarea

Crumble cu prune, nuca si melasa

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru umplutura de fructe: se spala prunele, se scot samburii si se taie in jumatati sau sferturi, depinde cat sunt prunele de mari. Peste prune se adauga zaharul, melasa, scortisoara, bautura...Citeste continuarea

Cum se face sucul de rosii

Postat de: Dya in Bulion

Cum se face sucul de rosii. Sa fi avut vreo 20 de kg de rosii.... pentru care am folosit doua cratite de 6 litri. Le tocam cu ajutorul robotului de bucatarie (sau le trecem prin masina...Citeste continuarea

Fasole galbena cu carne de porc

Postat de: Dya in Porc

Taiem carnea in cuburi mici si o rumenim usor in cateva linguri cu ulei. Adaugam legumele tocate marunt (ceapa, ardeiul capia, morcovul si usturoiul), le calim aproximativ 10 minute, dupa care...Citeste continuarea

Briose Parkin

Postat de: simona72 in Prajituri

Se pune intr-o craticioara untul, melasa, mierea, zaharul si laptele. Punem craticioara pe foc si lasam pana untul s-a topit si zaharul s-a dizolvat. Sa nu dea in clocot si nici foarte fierbinte...Citeste continuarea

Piept de pui cu lamaie si tartufo

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Bucatile de piept de pui de clatesc si se usuca pe un servet de hartie dupa care le condimentam pe ambele parti. Se pun bucatiile de pui stropite cu putin ulei de masline, dupa cateva minute se...Citeste continuarea

Gomboti cu prune

Postat de: Bianca20 in Dulciuri

Se pun la fiert cartofii. Se curata cand se racesc si se piseaza sau se dau prin blender. Vor iesi lipiciosi prin blender dar vor fi buni pentru compozitie. Se adauga ouale, grisul, faina si se...Citeste continuarea

Ghiveci de legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de legume

Varza se spala si se taie fasii subtiri. Ardeiul se curata de seminte, se spala si se in taie bucati lungi si subtiri. Telina se curata, se spala si se taie in bucati mici. Castravetele...Citeste continuarea

Rosii pizzaiola

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Rosiile se spala si la fiecare se taie un capacel. Cu ajutorul unei lingurite scobim interiorul rosiilor (NU il aruncati, puteti face un sos cu el) . Presaram sare in interior si punem rosiile cu...Citeste continuarea

Piept de pui la grill cu rosii si...

Postat de: Irina in Pui

Am asezat cele doua bucati de piept de pui pe hartie de copt, am presarat peste ele sare, seminte de fenicul, piper proaspat rasnit si rozmarin. Am acoperit cu o alta bucata de hartie de copt si...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Cernem faina intr-un castron, adaugam zaharul pudra, praful de copt si aschiile de ciocolata, amestecam si apoi adaugam ouale si untura. Incepem sa framantam turnand usor si laptele caldut,...Citeste continuarea

Fursecuri cu cacao

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron cernem faina, adaugam cacaoa,praful de copt si zaharul pudra, amestecam bine, apoi adaugam si ornamentele de ciocolata. Peste ingredientele uscate punem ouale, untura si coaja de...Citeste continuarea

Prajitura cu zmeura si iaurt

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Prajitura se prepara simplu: albusurile se mixeaza spuma o jumatate de minut cu un praf de sare, apoi cu adaugam o  lingura de zahar pudra se continua amestecarea pana obtinem o bezea fina....Citeste continuarea

Tarta Quiche Lorraine

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Incalziti cuptorul la 200 ° C  Prajiti baconul fără grăsime într-o tigaie anti-aderenta. Adaugati ceapa tăiata marunt, apoi roșiile cherry tăiate în două. ...Citeste continuarea

Cartofi cu crema de branza si cascaval

Postat de: licurici_lra in Aperitive / Garnituri

Cartofii i-am spalat, apoi ia-m pus la fiert in apa, pentru 30 minute. Cand au fost gata, i-am curatat de coaja, apoi i-am taiat rondele, iar cascavalul l-am taiat felii. Usturoiul l-am...Citeste continuarea

Dovlecei cu cas gratinati

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Spalam dovleceii si ii taiem cuburi potrivite. Ii punem intr-o sita, ii presaram cu sare si ii lasam la scurs circa 30 de minute, apoi ii stergem cu un servetel de bucatarie. Ceapa verde o curatam...Citeste continuarea

Omleta cu legume si salam

Postat de: caroline in Aperitive / Garnituri

Intr-un bol punem ouale si le batem spuma cu ajutorul unui tel.  Adaugam laptele, parmezanul, sare si piper dupa gustul fiecaruia. Amestecam bine (facem atentie deoarece vom presara sare...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Cum se prepara Desert reteta de preparare a papanasilor cu branza de vaci si gris, gustosi ca la mama acasa: Intr-un bol amestecam cu un tel branza cu zaharul, zaharul vanilat,...Citeste continuarea

Lava cake

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Spalam murele, le punem intr-o cratita impreuna cu zaharul. Le transferam pe foc, il fierbem pana se ingroasa putin, apoi il dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas rupem ciocolata bucatele,...Citeste continuarea

Prajitura cu struguri, bezea si...

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

       Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mixeaza pana se obtine o spuma densa si lucioasa. Galbenusurile se amesteca cu uleiul...Citeste continuarea

Ghiveci de legume cu carne de iepure

Postat de: Pungasa_Rogue in Iepure

Se portioneaza carnea, se spala, se da cu sare si se pune la fiert in 3 l apa. Se ia spuma care se formeaza deasupra si se arunca. Daca apa scade, se mai completeaza. Dovlecelul se curata de...Citeste continuarea

Paine mediteraneana la tava

Postat de: RuxyRux in Piine

Se cerne faina intr-un vas, se adauga zaharul si drojdia uscata in mijloc, pe margine sarea si uleiul si se adauga apa calduta putin cate putin pana o incorporam pe toata. Se framanta aluatul (nu...Citeste continuarea

Ciulama de ciuperci

Postat de: momo121 in Mancaruri cu carne

Intr-o tigaie punem tochitura si ceapa taiata marunt, dupa ce s-au calit putin adaugam ciupercile curatate si taiate felii, amestecam putin si lasam pana scade apa lasata de ciuperci. Mai...Citeste continuarea

Sirop din muguri de brad aromat cu...

Postat de: reisnaor_2006 in Sirop / Compot

         Mugurii de brad se curata de codite si se spala in mai multe ape.La 1 kg de muguri am pus 2 litri de apa. I-am pus intr-o oala si i-am lasat sa...Citeste continuarea

Ciorba de legume

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Ardeiul gras se curata de seminte, se spala si se taie bucatele, la fel si cel bulgaresc. Morcovul se curata de coaja, se spala si se taie...Citeste continuarea

Tarta cu ceapa,carnati si cascaval...

Postat de: reisnaor_2006 in Aperitive / Garnituri

            Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina, in mijloc punem maiaua, oul, laptele...Citeste continuarea

Tarta pizza

Postat de: reisnaor_2006 in Pizza

        Mai intai preparam maiaua (apa calduta cu lingura de zahar si drojdia). Intr-un castron punem faina,in mijloc punem maiaua, oul, laptele si uleiul. Framantam...Citeste continuarea

Smoothie cu Caise si Banane

Postat de: Adi_Caradeanu in Bauturi

Scoateti samburii din caise si decojiti banana. Introduceti ingredientele in blender si mixati timp de 45 - 60 secunde. Turnati sucul in pahar si decorati cu putin zahar...Citeste continuarea

Smoothie cu Afine si Ghimbir

Postat de: Adi_Caradeanu in Bauturi

Spalati bine afinele, decojiti portocala si banana. Ghimbirul se curata de coaja cu o lingurita - radacina este picanta, trebuie folosita in cantitati mici. Introduceti...Citeste continuarea

Bulion aromat cu cimbru

Postat de: reisnaor_2006 in Bulion

       Se aleg rosii bine coapte, daca se poate din mai multe soiuri, pentru ca sucul sa fie mai gustos. Se spala foarte bine cu apa rece, se taie in jumatati sau in...Citeste continuarea

Zacusca asortata de legume

Postat de: merisor67 in Zacusca

Coacem vinetele si ardeii, le curatam sub jet de apa rece si le lasam la scurs, dar nu aruncam zeama, mai ales pe cea de la ardei. Curatam ceapa, o tocam marunt si o calim cateva minute in...Citeste continuarea

Salata cu boabe

Postat de: mihaelar63 in Salate

Conservele se desfac si se clatesc bine din mai multe ape  intr-o sita. Se scurg. Conserva cu fasole si porumb era intr-un sos dulce acrisor [ nu am observat cand am...Citeste continuarea

Ciorba de fasole

Postat de: licurici_lra in Ciorbe

Fasolea am lasat de seara in apa. Am pus-o la fiert si am schimbat apa de doua ori, apoi am lasat-o sa fiarba pana s-a inmuiat.  Am tocat legumele, apoi le-am pus la calit in putin ulei si...Citeste continuarea

Prajitura cu branza si pepite de...

Postat de: caroline in Prajituri

Punem in robot biscuitii si ii macinam cat mai fin. Adaugam untul la tempertura camerei si oul intreg . Mixam bine pana ce toate ingredientele s-au amestecat . Separat amestecam ricotta,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu Oreo la pahar - Rețeta delicioasă și rapidă

ieri la 05:59

Crackers cu mac - Rețeta gustoasă de casă

de RODIMUR 8

pe 25.09 la 13:19

Tartă rustică cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 25.09 la 11:08

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]