Tartine "Antipasti" rulate

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 9 Sep 2015 | 7052 vizualizari

 

Veti epata invitatii cu aperitive Antipasti proaspete de casa, simple si usor de facut.

Antipasto reprezinta primul fel de mancare la o masa in stil italian.
Antipastele sunt echivalentele aperitivelor din bucataria romaneasca.
Antipastele stimuleaza apetitul inainte de felurile principale de mancare.
Orsicine poate sa faca antipaste acasa este deajuns putina imaginatie, pentru ca este un fel de mancare destul de usor de preparat si servit.
Imbinarea ideală a gusturilor, aromelor cu aranjarea impecabilă a ingredientelor în compoziţii demne de penelul unui pictor, este obligatorie.
Celebrul aperitiv italian pare ideal pentru zilele de vară.
Modul cel mai tradiţional pentru a începe o masă în funcţie de stil italian serveşte un fel de mâncare plină de salam, prosciutto, COPPA, cacciatore, galantina, mortadella.
Aveţi posibilitatea să le însoţească cu o varietate de legume în ulei, ouă de prepeliţă şi, fireşte, o paine buna.
(sursa: http://www.retete-italiene.blogspot.de)

 

INGREDIENTE

  • 6 felii de pâine feliata fara coaja
  • 6 linguri de Ricotta
  • 2 felii de prosciutto
  • 2 lingurite de Tapenade – pasta de masline negre
  • 2-3 felii de roșie uscata în ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tartine "Antipasti" rulate:

Cu un rulou intindem feliile de paine ca pentru un aluat, pana obtinem felii subtiri de 3 mm grosime.


Tartine cu Tapenade - 2 bucati:
Amestecam pasta de masline cu 2 linguri de Ricotta.
Ungem fiecare felie cu compozitia obtinuta si rulam incet cu atentie.


Tartine cu rosii uscate - 2 bucati:
Taiem marunt rosiile uscate si le amestecam cu 2 linguri de Ricotta.
Ungem fiecare felie cu amestecul obtinut si rulam incet cu atentie.

Tartine cu prosciutto- 2 bucati:
Ungem fiecare felie cu o lingura de Ricotta. Punem  desaupra cate o felie de Proscuiotto si rulam incet cu atentie.

Pe fiecare rulada am pus un pic din fiecare compozitie pentru a le identifica usor.

Dati la frigider pentru 30 de minute - ruladele se vor tăia mai usor

Puteti pastra rulourile intr-o cutie de plastic la frigider.
Taiati-le in felii fine si serviti imediat.

Pofta Buna !!!!

TIPS-URI

1

orsicine poate sa faca antipaste acasa este deajuns putina imaginatie

Daca ti-a placut reteta noastra "Tartine "Antipasti" rulate" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pilaf gustos cu ciuperci - Rețeta simplă de post

ieri la 09:05

Prăjitura cu ciocolată și fulgi de porumb - Deliciu însiropat și cu o crustă crocantă

ieri la 07:58

Papanași pufoși cu dulceață și smântână

pe 16.12 la 10:37

Cremă fiartă de ciocolată - Rețeta ideală pentru prăjituri și alte deserturi

pe 16.12 la 06:26

Piept de porc la cuptor - Suculent și savuros

pe 15.12 la 11:02

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]