Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine

de CameliaR in Dulciuri, 9 Sep 2015 | 4185 vizualizari

 

 Reteta de preparare a papanasilor

 

INGREDIENTE

  • Reteta de preparare a papanasilor
  • 250 g branza de vaca
  • 1 ou
  • 100 g faina
  • 1 pliculet de zahar bourbon
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • 1 varf de sare
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat de sodiu
  • 1 varf de praf de copt
  • 1 litru de ulei
  • smantana
  • dulceata de afine
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine:

Reteta de preparare a papanasilor

Pentru inceput trebuie sa amestecam intr-un castron branza cu zaharul bourbon, scortisoara macinata, sarea, bicarbonatul de sodiu, praful de copt.

Cu o furculita omogenizam compozitia iar apoi adaugam oul. Se omogenizeaza si oul cu branza dupa care punem faina cu o lingura iar apoi o luam la framantat.Veti obtine un aluat destul de moale dar modelabil. Pentru a nu se lipii lucrati cu mainile date prin faina. Aluatul se imparte in 4 bucati marisoare, cat cuprindem in palma si 4 bucatele mici. Modelam bucatile mici in forma de bilute iar pe cele mari le rotunjim dupa care le turtim iar apoi facem o gaura in mijlocul bilei cu degetul care se largeste usor sau puteti folosi o forma mica, rotunda.

Pentru prajit eu am folosit o oala mai inalta. Se toarna uleiul, se lasa la incins la foc potrivit iar apoi se pun pe rand cate 2 papanasi la prajit. Se lasa la prajit pana se rumenesc frumos. Scoatem papanasii pe hartie absorbanta. Se servesc calzi cu smantana si dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de preparare a papanasilor cu smantana si dulceata de afine" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Leo