Tort brownies cu mini choux-uri

de Gicuta in Torturi, 10 Sep 2015 | 7387 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Mini choux-uri:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei
  • 150 g faina
  • 4 oua
  • 1 praf de sare
  • Crema de vanilie:
  • 1l lapte
  • 100 g unt
  • 200 g zahar
  • 5 galbenusuri
  • 6 lg faina
  • pastaie de vanilie(zahar vanilat)
  • un praf de sare
  • Blat:
  • 100 g faina
  • 150 g zahar
  • 3 linguri cacao
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 150 g unt
  • 3 oua
  • 1/2 plic praf de copt
  • un praf de sare
  • Sirop pentru inmuiat choux-urile:
  • 100 g zahar
  • 50 ml apa
  • Pentru ornat:
  • 200 ml frisca lichida
  • 50 g ciocolata (topita in cativa stropi de ulei)
Portii: 14
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort brownies cu mini choux-uri:

Mini choux-uri:

Apa si uleiul se toarna intr-o craticioara, se adauga sarea si se pune pe foc. Cand incepe sa clocoteasca dam deoparte si adaugam toata faina deodata, amestecam bine si lasam sa se raceasca. Cand s-a racit aluatul adaugam pe rand cate 1 ou, amestecand bine dupa fiecare.

Cu ajutorul posh-ului formam choux-uri (de marimea unei nuci mici) in tava tapetata cu hartie de copt.Le coacem in cuptorul incins (220 de grade) pentru cca 25-30 minute . Cand se racesc, se umplu cu crema de vanilie .

Crema de vanile:

Se pune laptele la fiert cu praful de sare . Galbenusurile se freaca cu  zaharul pana acesta se topeste, se adauga faina si se pune peste laptele fierbinte. Se amesteca bine sa nu faca cocoloase.Cand crema s-a ingrosat ca o smantana se da deoparte si se adauga vanilia si untul.

Blat:

Rupem ciocolata bucatele si o punem intr-o craticioara imprena cu untul,la foc mic. Cand sunt topite, dam craticioara deoparte, adaugam zaharul ,sarea si omogenizam.Cand ciocolata s-a racorit adaugam pe rand cate un ou si amestecam bine dupa fiecare.Adaugam  faina amestecata cu cacao si praful de copt si omogenizam bine. Turnam aluatul intr-o forma rotunda (23 cm) tapetata cu hartie si coacem la foc potrivit 20-25 minute.Facem testul cu scobitoarea. Cand se raceste blatul il taiem in doua.

Sirop:

Punem zaharul intr-o craticioara si il topim pe foc.Cand obtinem o culoare aurie,dam deoparte si stingem cu apa. Punem din nou vasul pe foc si il mai lasam cateva minute pana siropul se ingroasa. Dam deoparte si il lasam la racit.

Asamblare:

Intre cele doua foi de blat se intinde un strat uniform de crema de vanile, la fel si pe lateral.Inmuiem choux-urile pe jumatate in sirop (daca  siropul se intareste il putel incalzi putin) si le lipim de jur imprejurul tortului.Deasupra punem frisca batuta,iar peste ,asezam restul de choux-uri pe care le vom stropi cu ciocolata topita.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort brownies cu mini choux-uri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort cu piscoturi, crema de vanilie si fructe de padure