Sunt convinsa ca veti spune: oaaa, cate calorii! Dar sunt convinsa ca va va duce cu gandul la celebra baclava sau sarailie, si veti spune yuuum! Miroase perfect, iar despre gust nu mai vorbesc! Este o bomba calorica, insa putem savura o bucatica, plus ca o data pe an imi permit luxul acesta dulce :)))) Inca o data, slow cooker Crock-Pot 4,7 L mi-a fost alaturi si a "tors" frumos, cum imi place mie sa zic. Am facut separat un sirop de zahar ars si l-am turnat direct in vasul aparatului. Sfaraia inca, emanand o aroma placuta de nuci coapte, zahar ars. Multumesc Crock-Pot pentru asa aparat grozav!
In vasul robotului de tocat, punem miezul de nuca, zaharul cu melasa, ciocolata bucatelita, cuisoarele si taria. Tocam pana devine marunta compozitia.
Topim untul.
Desfacem pachetul de foi, ungem 3-4 foi cu unt topit, presaram umplutura de nuca, rulam subtire.
In vasul aparatului de gatit, ungem cu putin ulei de floarea soarelui.
Asezam rulourile de placinta, pana acoperim intreaga suprafata a vasului. Radem coaja de portocala. Spalati bine inainte portocala, cu apa fierbinte si cu ajutorului unui burete abraziv.
Conectam aparatul de gatit Crock Pot slow cooker Digital 4,7 l la o sursa de curent, selectam modul High si durata de 1 ora. Acoperim vasul si lasam sa gateasca.
Intre timp, punem pe foc o craticioara cu 200 de zahar brut si o canita mica de apa. lasam sa fiarba pana devine lipicios, dam deoparte.
Dupa ce aparatul Crock Pot a incheiat programul de gatit, trece automat pe functia de pastrare la cald.
Deconectam aparatul, turnam siropul peste placinta, direct in vas si lasam la racit acolo.
Servim cu un ceai sau limonada!
1
la astfel de placinte, am un singur pont: atentie la miezul de nuca, sa nu se strecoare vreo coaja de nuca :)))))