Chiftelute in aluat

de Corinuta in Vita, 10 Sep 2015 | 4405 vizualizari

 

Fara bere, ca nu am avut :)) cred ca nu mai au nevoie de nici o introducere! Bunatatile astea le-am facut de nu stiu cate ori, de data asta putin diferit, dar grozave au iesit! Daca nu le-ati incercat inca, va sfaturiesc sa nu mai asteptati pentru ca sunt excelente!

 

INGREDIENTE

Ptr chiftelute:

  • 300 g carne tocata amestec (porc si vita)
  • 1 ceapa mica sau 2 catei usturoi
  • 1 ou
  • 3-4 linguri pesmet
  • 1 cartof (optional)
  • sare, piper macinat
  • 1 lingura patrunjel tocat

Ptr aluat:

  • 300 g faina
  • 170 ml lapte
  • 2-3 linguri ulei
  • 20 g drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • un varf de cutit zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chiftelute in aluat:

Pentru chiftelute: se toaca ceapa sau usturoiul, se da cartoful pe razatoarea mica, se amesteca toate cu oul, carnita, pesmetul, patrunjelul si se condimenteaza cu sare si piper, dupa care formam 12 chiftelute rotunde.

Pentru aluat: se freaca drojdia cu putin zahar, se adauga laptele caldut, se toarna peste faina amestecata cu sarea si se framanta cu mainile unse cu ulei, circa 8-10 minute. Se imparte aluatul in 12 bilute, care se intind pe rand cu sucitorul, se aseaza pe fiecare cate o chifteluta si se impacheteaza unind partile opuse si sigiland chifteaua in aluat. Se aseaza toate intr-o tava ceramica unsa cu ulei sau cu unt, se acopera cu o folie de plastic si cu un prosop si se lasa la dospit 20-30 de minute. 

Se coc circa 40 de minute la foc potrivit pana se rumenesc frumos. Se servesc cu ketchup, daca va place. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

la aluat, puteti inlocui laptele cu bere :D

2

dupa ce le-am pus in tava, le-am uns deasupa cu putin ulei

3

inainte sa le scoateti de la cuptor, puteti presara deasupra putin oregano uscat sau parmezan

Daca ti-a placut reteta noastra "Chiftelute in aluat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mititei sau mici la gratar