by Irina
Se pun intr-o tigaie 3 linguri de zahar si se caramelizeaza. Se curata merele de coaja si de cotor si se taie in felii rotunde de aprox jumatate de cm, apoi se pun in tigaie la caramelizat peste zahar. Dupa 2-3 minute se intorc si se mai lasa 2 minute, apoi se scot pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se unge cu unt o forma rotunda de tarta cu diametrul de 26 cm.
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma - puteti adauga si un praf de sare. Se adauga zaharul cate o lingura pe rand si se mixeaza pana se topeste. Se adauga si zaharul vanilat.
Galbenusurile le amestecam bine cu uleiul, apoi se adauga la albusuri si se mai mixeaza putin. Lasam mixerul deoparte si cu ajutorul unei spatule, adaugam cate o lingura de faina pe rand, presarand usor cate putin peste spuma ca sa ramana pufoasa.
Turnam aluatul in forma de tarta, presaram peste rondelele de mere putina scortisoara si le asezam usor deasupra pe aluat. Se coace 15-20 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.
Pofta buna!
1
daca rondelele de mere au lasat zeama, se scurg bine, apoi se aseaza peste aluat
2
prajitura portionata se poate servi rece cu un sos de vanilie sau caramel, sau calda cu un glob de inghetata