A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Musaca de cartofi cu pui

Postat de: Irina in Pui

Intai am pus cartofii la fiert, in coaja.  Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am mixat cu ajutorul robotului de bucatarie. Am tocat ceapa marunt, iar morcovii i-am dat pe...Citeste continuarea

Savarine cu dulceata de zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Savarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se...Citeste continuarea

Basbousa

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Ingredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare: Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta...Citeste continuarea

Cheeseburger

Postat de: CameliaComan in Sandvisuri

Pentru inceput trebuie sa curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem pai.Urmatorul pas consta in stergerea cartofilor cu hartie absorbanta. Punem peste cartofi sare dupa gust, iar apoi ii...Citeste continuarea

Prajitura simpla cu mar

Postat de: reisnaor_2006 in Prajituri

            Puneti toate ingredientele de aluat intr-un castron.Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, apoi framantati cu mana timp...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de porc si afumatura

Postat de: medioto59 in Ciorbe

Se taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si...Citeste continuarea

Cornulete in doua culori

Postat de: Andra_h in Dulciuri

Faina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul...Citeste continuarea

Gogosi pufoase cu unt, reteta...

Postat de: medioto59 in Dulciuri

Cum se prepara Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat: Amestecam drojdia cu un pic de lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o...Citeste continuarea

Placinta cu mere de toamna

Postat de: momo121 in Dulciuri

Dizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta. Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina...Citeste continuarea

Snitele de porc

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea de porc se poate bate cu batatorul de snitele(eu nu am avut si le am lasta asa). Feliile de porc se condimenteaza pe ambele parti. Intr un castron se amesteca bine 2 oua cu sare si...Citeste continuarea

Omleta cu ciuperci si mozzarella

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ciuperciile se taie feliute,se clatesc bine si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si ceapa taiata solzisori si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Se acopera cu apa si se...Citeste continuarea

Mancare de mazare cu gnocchi si...

Postat de: merisor67 in Porc

Se curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute. Se curata radacina de...Citeste continuarea

Pastramă înnăbuşită

Postat de: portiadelumina in Oaie

Am trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este...Citeste continuarea

Prajitura pufoasa cu crema de branza

Postat de: momo121 in Dulciuri

Separam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata

Postat de: caroline in Dulciuri

Incepem prin a potrivi cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade  , deoarece prepararea compozitiei dureaza tare putin .  Punem intr-un castron faina , zaharul, nesquik,praful de copt...Citeste continuarea

Taci si inghite

Postat de: hany30 in Aperitive / Garnituri

Se face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana. Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6...Citeste continuarea

Fundite delicioase cu lapte

Postat de: CameliaComan in Paste

Pentru inceput trebuie sa punem laptele la fiert impreuna cu cele 3 linguri de zahar si lingura de esenta de vanilie. Dupa ce a fiert laptele, punem funditele si dam la foc mic. Lasam la fiert...Citeste continuarea

Salata cu urechi de lemn si...

Postat de: AlexTeacher in Salate

Taie bucatile de tortilla in triunghiuri si prajeste-le pe fiecare parte intr-o tigaie incinsa; Unge bucatile de tortilla cu crema de branza Delaco;...Citeste continuarea

Prăjitura de mălai făcută la...

Postat de: klausenburger in Dulciuri

Pune uleiul sau untul topit şi laptele în cuva maşinii de pâine şi adaugă ouăle bătute uşor în prealabil; adaugă zahărul, zahărul vanilat, făina de...Citeste continuarea

Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de...

Postat de: merisor67 in Pui

Spalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg. Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper...Citeste continuarea

Tocană de cartofi dulci și carne...

Postat de: hany30 in Vita

Încinge uleiul într-o cratiță mare, adaugă ceapa, morcovul și țelina și sotează-le 10 minute, până se înmoaie. Adaugă carnea și las-o pe foc până se...Citeste continuarea

Flammkuchen

Postat de: hany30 in Aperitive / Garnituri

Ceapa si baconul se toaca marunt , sau fasii , blatul se intinde subtire in tava de copt a cuptorului pe foaie de copt , se intinde smantana uniform , apoi se presarea ceapa si baconul . In...Citeste continuarea

Tort Krantz

Postat de: iri_love in Torturi

Incepem cu miezul de nuca , pe care o prajim un pic in cuptor , dupa care 3/4 din miez il dam pe masina de macinat iar restul de miez il taiem cu cutitul(acesta din urma il folosim la ornat)....Citeste continuarea

Tortilla cu carnati si ceapa verde

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Cartofii se curata se spala si se  dau prin razatoarea mare . Ceapa verde  si ardeiul iute  se taie rondele . Carnatul  de casa  se taie rondele ....Citeste continuarea

Budinca bicolora

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Pentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele...Citeste continuarea

Salau cu ardei copti

Postat de: mihaelar63 in Salau

Rondelele de salau se condimenteaza , se sareaza si se trec prin faina alba . Scuturati pestele de surplusul de faina . Puneti uleiul la incins si prajiti pe ambele parti...Citeste continuarea

Pizza cu parizer, salam si branza

Postat de: Pungasa_Rogue in Pizza

Faina se amesteca cu drojdia uscata intr-un vas si se lasa deoparte 10-15 minute. Dupa trecerea acestui timp de repaus, se adauga sarea si laptele caldut peste faina si se amesteca, formand o...Citeste continuarea

Taci si inghite ardelenesc

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput taiem carnaciorii in bucati potrivite si ii prajim intr-o tigaie incinsa. Nu avem nevoie de ulei deoarece isi vor lasa carnaciorii grasimea. Lasam la foc potrivit pana se rumenesc...Citeste continuarea

Paine cu masline si cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Piine

Aluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....Citeste continuarea

Tarta cu mere si dulce de leche

Postat de: timea in Dulciuri

Mixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat, zaharul, galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam usor folosind o spatula. Ungem...Citeste continuarea

Placinta cu mere si dulceata de...

Postat de: Luana in Dulciuri

Foile: Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina.  Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il...Citeste continuarea

Supa dietetica de varza

Postat de: gurita_ta2005 in Supe

Ceapa se toaca marunt,morcovul il taiem rondele,iar varza o taiem fasii cat mai subtiri. Punem o oala cu apa la fiert,adaugam toate legumele impreuna cu cubul maggi si lasam la foc mic sa...Citeste continuarea

Varza calita cu pancetta

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Varza se taie cat mai marunt,se pune intr-un castron,se freaca cu putina sare si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu pancetta cuburi in ulei de masline. Dupa...Citeste continuarea

Poale-n brau

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul. Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul. Faina o vom cerne inainte de...Citeste continuarea

Lasagna

Postat de: CameliaComan in Lasagna

Pentru inceput tocam ceapa si usturoiul marunt.Incingem o tigaie si calim aproximativ 5 minute ceapa cu usturoiul. Punem sare, piper si patrunjel peste carnea tocata si amestecam. Dupa ce au...Citeste continuarea

Briose cu portocale si merisoare

Postat de: Deny22 in Dulciuri

Se amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul. Se pune toarna in tava...Citeste continuarea

Bulz antigrăsime

Postat de: portiadelumina in Aperitive / Garnituri

Se prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar.  Am pus de...Citeste continuarea

Prajitura cu biscuiti si frisca

Postat de: gabitsa in Dulciuri

Merele le-am decorjit  ,le-am dat prin razatoarea cea mare si le am pus la calit impreuna cu scortisoara si putin zahar.Sticluta de la Rama Cremefine am turnat-o intr-un bol si am amestecat-o...Citeste continuarea

Omleta cu cartofi, branza si marar

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Ouale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si un fir de marar verde, spalat si tocat, si se amesteca. Cartofii fierti se curata de coaja, se...Citeste continuarea

Paine cu mozzarella, rosii...

Postat de: merisor67 in Piine

Mai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza...Citeste continuarea

Desert tort Maresal Joffre

Postat de: MotanLaOale in Torturi

Blat:  Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...Citeste continuarea

Tocăniță de vita cu ardei copt

Postat de: cristinutanicolita in Vita

Carnea se spală și se taie. Intr-O cratiță se pune ulei la încins, se adaugă carnea și se lasă pana ce se rumenește puțin. Intre timp legumele (mai puțin ardeiul ) se curăță,...Citeste continuarea

Prăjitură "Savarina "

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Se da drumul la cuptor. Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt.  Se  da la cuptor pana trece testul...Citeste continuarea

Tort de clatite

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Faina, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie, praful de copt si oul se pun intre-un bol. Se adauga laptele putin cate putin pana obtinem o compozitie nici prea lichida nici prea tare. Se unge...Citeste continuarea

Salata cu de toate

Postat de: Pungasa_Rogue in Salate

Se pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand clocoteste se adauga pastele. Acestea se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa rece. Rosia se...Citeste continuarea

Tocanita din ciuperci de padure

Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de post

Cepele se curata de foi, se spala si se toaca marunt, dupa care se pun la calit in ulei, preferabil intr-un vas antiaderent. Ciupercile se spala, se taie marunt si se pun peste ceapa impreuna...Citeste continuarea

Clatite cu mere si scortisoara

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Umplutura pentru clatite: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata...Citeste continuarea

Chiftelute de pui

Postat de: Deny22 in Pui

Carnea, oul, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul se amesteca cu painea faramitata si inmuiata in lapte. Se fac chiftelute mici sau mari (dupa preferinta) si se tavalesc prin faina. Se...Citeste continuarea

Briose cu mascarpone, scortisoara...

Postat de: merisor67 in Dulciuri

Pentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru. Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite....Citeste continuarea

Paste cu cârnaţi afumaţi la capac

Postat de: Zamfira in Paste

Fierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa. Până...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi cu ciuperci și bacon - Rețeta gustoasă la cuptor

ieri la 07:11

Chec cu Oreo și afine - Deliciu pufos și aromat

pe 23.09 la 07:49

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

pe 23.09 la 07:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]