Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Musaca de cartofi cu pui
Postat de: Irina in PuiIntai am pus cartofii la fiert, in coaja. Pieptul de pui l-am taiat cubulete si l-am mixat cu ajutorul robotului de bucatarie. Am tocat ceapa marunt, iar morcovii i-am dat pe...Citeste continuarea
Savarine cu dulceata de zmeura
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSavarine: Intr-un castron se pune faina, formandu-se o gropita in mijloc. Drojdia si zaharul se dizolva in laptele caldut, apoi se toarna in gropita. Se adauga ouale, sarea si uleiul si se...Citeste continuarea
Basbousa
Postat de: RuxyRux in DulciuriIngredientele se adauga intr-un vas larg in ordinea urmatoare: Grisul, fulgii de cocos, zaharul, faina, iaurtul, untul topit, vanilia. Se amesteca cu o lingura apoi cu mana, rezulta o pasta...Citeste continuarea
Cheeseburger
Postat de: CameliaComan in SandvisuriPentru inceput trebuie sa curatam cartofii de coaja,ii spalam si ii taiem pai.Urmatorul pas consta in stergerea cartofilor cu hartie absorbanta. Punem peste cartofi sare dupa gust, iar apoi ii...Citeste continuarea
Prajitura simpla cu mar
Postat de: reisnaor_2006 in PrajituriPuneti toate ingredientele de aluat intr-un castron.Amestecati ingredientele cu o lingura de lemn, apoi framantati cu mana timp...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc si afumatura
Postat de: medioto59 in CiorbeSe taie pulpa de porc sub forma de cuburi si se transeaza coastele afumate. Punem carnea intr.o oala ,o acoperim cu apa ,punem putin sare si dam la foc. Lasam sa dea in cateva clocote si...Citeste continuarea
Cornulete in doua culori
Postat de: Andra_h in DulciuriFaina o punem intr-un bol in care si framantam si o lasam sa stea la temperatura camerei. Intre timp pregatim maiaua,punem laptele intr-o cratita si il incalzim putin.In el vom adauga si zaharul...Citeste continuarea
Gogosi pufoase cu unt, reteta...
Postat de: medioto59 in DulciuriCum se prepara Gogosi pufoase cu unt, reteta delicioasa pentru un deliciu usor de preparat si savurat: Amestecam drojdia cu un pic de lapte caldut.(circa 50 ml). Cernem faina. Facem o...Citeste continuarea
Placinta cu mere de toamna
Postat de: momo121 in DulciuriDizolvam drojdia cu 2 linguri de zahar pana devine o pasta. Faina o cernem in bolul unde framantam si presaram putina sare deasupra; facem un gol in mijloc si turnam drojdia, punem putina faina...Citeste continuarea
Snitele de porc
Postat de: gurita_ta2005 in PorcCarnea de porc se poate bate cu batatorul de snitele(eu nu am avut si le am lasta asa). Feliile de porc se condimenteaza pe ambele parti. Intr un castron se amesteca bine 2 oua cu sare si...Citeste continuarea
Omleta cu ciuperci si mozzarella
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriCiuperciile se taie feliute,se clatesc bine si se pun la calit in ulei de masline. Se adauga si ceapa taiata solzisori si se lasa pana scade zeama lasata de ciuperci. Se acopera cu apa si se...Citeste continuarea
Mancare de mazare cu gnocchi si...
Postat de: merisor67 in PorcSe curata ceapa si se toaca solzisori, apoi se pune la calit in unt si ulei de masline, in vasul multicookerului, pe modul FRY, setat pentru un timp de 15 minute. Se curata radacina de...Citeste continuarea
Pastramă înnăbuşită
Postat de: portiadelumina in OaieAm trecut timpul de pregătire 30 de minute, dar trebuie să menţionet că am băgat pastrama într-un vas în care am pus vin roşu sec (0,25 l) pentru a se marina, deşi marinada este...Citeste continuarea
Prajitura pufoasa cu crema de branza
Postat de: momo121 in DulciuriSeparam ouale, albusurile le batem spuma cu praful de sare, iar galbenusurile le batem cu zaharul si vanilia pana isi dubleaza volumul, punem crema de branza, zeama de lamaie si esenta de...Citeste continuarea
Briose cu ciocolata
Postat de: caroline in DulciuriIncepem prin a potrivi cuptorul sa se incalzeasca la 180 grade , deoarece prepararea compozitiei dureaza tare putin . Punem intr-un castron faina , zaharul, nesquik,praful de copt...Citeste continuarea
Taci si inghite
Postat de: hany30 in Aperitive / GarnituriSe face o mamaliga mai moale din lapte si malai, in care se incorporeaza smantana. Carnatii, bacon-ul sau kaizer-ul ( sau toate ) , se taie in bucati mici si se calesc 5-6...Citeste continuarea
Fundite delicioase cu lapte
Postat de: CameliaComan in PastePentru inceput trebuie sa punem laptele la fiert impreuna cu cele 3 linguri de zahar si lingura de esenta de vanilie. Dupa ce a fiert laptele, punem funditele si dam la foc mic. Lasam la fiert...Citeste continuarea
Salata cu urechi de lemn si...
Postat de: AlexTeacher in SalateTaie bucatile de tortilla in triunghiuri si prajeste-le pe fiecare parte intr-o tigaie incinsa; Unge bucatile de tortilla cu crema de branza Delaco;...Citeste continuarea
Prăjitura de mălai făcută la...
Postat de: klausenburger in DulciuriPune uleiul sau untul topit şi laptele în cuva maşinii de pâine şi adaugă ouăle bătute uşor în prealabil; adaugă zahărul, zahărul vanilat, făina de...Citeste continuarea
Pui cu lamaie la cuptor, pe pat de...
Postat de: merisor67 in PuiSpalam bine puiul si il sectionam pe jumatate, pastrand pieptul intreg. Il masam bine, atat pe piele, cat si pe sub piele, acolo unde putem, cu ulei de masline si il condimentam cu sare, piper...Citeste continuarea
Tocană de cartofi dulci și carne...
Postat de: hany30 in VitaÎncinge uleiul într-o cratiță mare, adaugă ceapa, morcovul și țelina și sotează-le 10 minute, până se înmoaie. Adaugă carnea și las-o pe foc până se...Citeste continuarea
Flammkuchen
Postat de: hany30 in Aperitive / GarnituriCeapa si baconul se toaca marunt , sau fasii , blatul se intinde subtire in tava de copt a cuptorului pe foaie de copt , se intinde smantana uniform , apoi se presarea ceapa si baconul . In...Citeste continuarea
Tort Krantz
Postat de: iri_love in TorturiIncepem cu miezul de nuca , pe care o prajim un pic in cuptor , dupa care 3/4 din miez il dam pe masina de macinat iar restul de miez il taiem cu cutitul(acesta din urma il folosim la ornat)....Citeste continuarea
Tortilla cu carnati si ceapa verde
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriCartofii se curata se spala si se dau prin razatoarea mare . Ceapa verde si ardeiul iute se taie rondele . Carnatul de casa se taie rondele ....Citeste continuarea
Budinca bicolora
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriPentru budinca de vanilie se pune intr-un vas amidonul si se dilueaza cu putin lapte. Se adauga restul ingredientelor si se amesteca. La fel se pregateste si budinca de cacao (cu ingredientele...Citeste continuarea
Salau cu ardei copti
Postat de: mihaelar63 in SalauRondelele de salau se condimenteaza , se sareaza si se trec prin faina alba . Scuturati pestele de surplusul de faina . Puneti uleiul la incins si prajiti pe ambele parti...Citeste continuarea
Pizza cu parizer, salam si branza
Postat de: Pungasa_Rogue in PizzaFaina se amesteca cu drojdia uscata intr-un vas si se lasa deoparte 10-15 minute. Dupa trecerea acestui timp de repaus, se adauga sarea si laptele caldut peste faina si se amesteca, formand o...Citeste continuarea
Taci si inghite ardelenesc
Postat de: CameliaComan in Aperitive / GarnituriPentru inceput taiem carnaciorii in bucati potrivite si ii prajim intr-o tigaie incinsa. Nu avem nevoie de ulei deoarece isi vor lasa carnaciorii grasimea. Lasam la foc potrivit pana se rumenesc...Citeste continuarea
Paine cu masline si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in PiineAluatul: Cernem faina intr-un bol, o amestecam cu drojdia uscata, sarea si zaharul. Turnam apa treptat, framantam pana obtinem un aluat elastic si usor lipicios. La final incorporam uleiul....Citeste continuarea
Tarta cu mere si dulce de leche
Postat de: timea in DulciuriMixam albusurile cu praful de sare, apoi adaugam treptat, zaharul, galbenusurile si uleiul mixand dupa fiecare. Faina amestecata cu praful de copt o incorporam usor folosind o spatula. Ungem...Citeste continuarea
Placinta cu mere si dulceata de...
Postat de: Luana in DulciuriFoile: Se amesteca zaharul cu uleiul pana se dizolva zaharul apoi adaugam apa minerala , garantul pt aluaturi si treptat faina. Lasam aluatul sa se odihneasca 15 min, dupa care il...Citeste continuarea
Supa dietetica de varza
Postat de: gurita_ta2005 in SupeCeapa se toaca marunt,morcovul il taiem rondele,iar varza o taiem fasii cat mai subtiri. Punem o oala cu apa la fiert,adaugam toate legumele impreuna cu cubul maggi si lasam la foc mic sa...Citeste continuarea
Varza calita cu pancetta
Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / GarnituriVarza se taie cat mai marunt,se pune intr-un castron,se freaca cu putina sare si se lasa deoparte. Ceapa se toaca marunt si se pune la calit cu pancetta cuburi in ulei de masline. Dupa...Citeste continuarea
Poale-n brau
Postat de: RuxyRux in DulciuriPentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul. Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul. Faina o vom cerne inainte de...Citeste continuarea
Lasagna
Postat de: CameliaComan in LasagnaPentru inceput tocam ceapa si usturoiul marunt.Incingem o tigaie si calim aproximativ 5 minute ceapa cu usturoiul. Punem sare, piper si patrunjel peste carnea tocata si amestecam. Dupa ce au...Citeste continuarea
Briose cu portocale si merisoare
Postat de: Deny22 in DulciuriSe amesteca cu mixerul ouale si zaharul pana cand isi dubleaza volumul. Se adauga treptat celelalte ingrediente, rand pe rand, amestecandu-se in continuare cu mixerul. Se pune toarna in tava...Citeste continuarea
Bulz antigrăsime
Postat de: portiadelumina in Aperitive / GarnituriSe prepară foarte simplu, practic orice nebucătar ori musafir ocazional (în ale gătitului) prin bucătărie poate face acest preparat ce normal se face pe jar. Am pus de...Citeste continuarea
Prajitura cu biscuiti si frisca
Postat de: gabitsa in DulciuriMerele le-am decorjit ,le-am dat prin razatoarea cea mare si le am pus la calit impreuna cu scortisoara si putin zahar.Sticluta de la Rama Cremefine am turnat-o intr-un bol si am amestecat-o...Citeste continuarea
Omleta cu cartofi, branza si marar
Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / GarnituriOuale se bat intr-un castron cu un praf de sare, apoi se adauga branza data pe razatoarea mare si un fir de marar verde, spalat si tocat, si se amesteca. Cartofii fierti se curata de coaja, se...Citeste continuarea
Paine cu mozzarella, rosii...
Postat de: merisor67 in PiineMai intai pregatim maiaua. Frecam drojdia cu zaharul pana la lichefiere, adaugam 100 ml lapte caldut si o mana de faina, omogenizam si acoperim vasul. Asteptam pana cand maiaua isi dubleaza...Citeste continuarea
Desert tort Maresal Joffre
Postat de: MotanLaOale in TorturiBlat: Se bate untul spuma cu zaharul si vanilia. Se adauga faina si se amesteca bine. Va iesi un amestec destul de gros. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se pune spuma peste...Citeste continuarea
Tocăniță de vita cu ardei copt
Postat de: cristinutanicolita in VitaCarnea se spală și se taie. Intr-O cratiță se pune ulei la încins, se adaugă carnea și se lasă pana ce se rumenește puțin. Intre timp legumele (mai puțin ardeiul ) se curăță,...Citeste continuarea
Prăjitură "Savarina "
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSe da drumul la cuptor. Ouăle se mixează cu un praf de sare și zaharul. Se adaugă iaurtul, faina amestecata cu praful de copt. Se da la cuptor pana trece testul...Citeste continuarea
Tort de clatite
Postat de: Dea_Dea in DulciuriFaina, praful de sare, zaharul, esenta de vanilie, praful de copt si oul se pun intre-un bol. Se adauga laptele putin cate putin pana obtinem o compozitie nici prea lichida nici prea tare. Se unge...Citeste continuarea
Salata cu de toate
Postat de: Pungasa_Rogue in SalateSe pune apa la fiert impreuna cu sarea si cand clocoteste se adauga pastele. Acestea se fierb conform timpului indicat pe ambalaj, dupa care se strecoara si se clatesc cu apa rece. Rosia se...Citeste continuarea
Tocanita din ciuperci de padure
Postat de: Pungasa_Rogue in Mancaruri de postCepele se curata de foi, se spala si se toaca marunt, dupa care se pun la calit in ulei, preferabil intr-un vas antiaderent. Ciupercile se spala, se taie marunt si se pun peste ceapa impreuna...Citeste continuarea
Clatite cu mere si scortisoara
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriUmplutura pentru clatite: Merele curatate de coaja si seminte se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie. Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul si se calesc pana cand scade toata...Citeste continuarea
Chiftelute de pui
Postat de: Deny22 in PuiCarnea, oul, patrunjelul tocat marunt, sarea si piperul se amesteca cu painea faramitata si inmuiata in lapte. Se fac chiftelute mici sau mari (dupa preferinta) si se tavalesc prin faina. Se...Citeste continuarea
Briose cu mascarpone, scortisoara...
Postat de: merisor67 in DulciuriPentru aluat, aducem toate ingredientele la temperatura camerei, cu cel putin 30 de minute inainte sa ne apucam de lucru. Cernem o parte din faina impreuna cu garantul pentru aluaturi dospite....Citeste continuarea
Paste cu cârnaţi afumaţi la capac
Postat de: Zamfira in PasteFierbem pastele în apă cu sare şi 1 lingură de oregano, conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Punem pastele la fiert în momentul în care fierba apa. Până...Citeste continuarea