Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale

de simona72 in Torturi, 5 Dec 2015 | 6719 vizualizari

 

Pentru ca ador sa fac si sa ofer torturi pentru cei dragi, de data asta am sarbatorit un bun prieten de familie. Am ales sa fac un tort ciocolatos cu aroma de portocale. A iesit o nebunie de tort. Il recomand cu mare drag, pentru iubitorii de ciocolata si nu numai, mai ales ca se face repede, iar crema este un deliciu.

 

INGREDIENTE

Pentru blat:

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 1 praf de sare
  • 4 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri pline cu faina
  • 1 lingura praf de copt
  • 100 gr ciocolata cu 40% cacao
  • Pentru crema:
  • 400 ml smatana pentru frisca
  • 250 gr ciocolata cu 40% cacao
  • 1 plic gelatin granule
  • 50 ml apa rece
  • 2 linguri esenta de portocale
  • Pentru decor:
  • Bombonele
  • Petale de ciocolata cu aroma de portocale
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale:

Pentru blat: ouale intregi se mixeaza cu praful de sare pentru 1 minut. Se adauga zaharul si se continua mixarea pana ouale devin spumoase si se aseamana cu o crema.

Ciocolata se topete pe baie de aburi.

Faina se amesteca cu praful de copt. Peste ouale mixate se adauga in fir subtire uleiul in timp ce continuam mixarea. Se adauga ciocolata topita, se mixeaza pana la incorporare, dar atentie, nu in exces, sa scoatem cat mai putin aer din oua. Se adauga faina amestecata cu praful de copt  si se amesteca cu un tel tip para cu miscari usoare de jos in sus.

Se pune aluatul de blat intr-o forma rotunda cu inel detasabil, cu diametrul de 20 cm, imbracata forma in hartie de copt. Se da tava la cuptorul incins la 165 grade pentru 40 minute. Se lasa sa se raceasca pe un gratar, de preferat pana a doua zi, se taie blatul in trei felii.

Pentru crema: ciocolata taiata bucati se pune intr-o craticioara impreuna cu smanatana pentru frisca. Se pune craticioara pe foc si se lasa pana ciocolata se topeste. Se da la frigider pentru 1 ora. Se mixeaza bine amestecul pana devine spumos, dar nu foarte tare. Se pune gelatin la inmuiat in apa rece si se topeste la flacara foarte mica. Se adauga gelatina diluata peste mousse-ul de ciocolata impreuna cu esenta de portocale. Se mixeaza usor pana la incorporare. Amestecul va fi cremos dar usor moale, nu se tine de paletele mixerului. Se da bolul la frigider pentru 20 minute. Dupa ce crema a stat la frigider a inceput sa se intareasca. O mixam din nou, usor, pana amestecul devine uniform si cremos. In acest moment incepem asamblarea tortului.

 

In forma in care am copt blatul punem bucati mari de folie alimentara. Punem prima bucata de blat, o parte din crema, la mijloc punem partea de deasupra tortului (cea cu tugui), presam putin peste crema, punem o alta parte de crema si ultima bucata de blat. Presam putin si punem crema si peste ultimul blat. Trebuie sa ne ramana aproximativ 3 linguri crema. Imbracam tortul cu marginile foliei alimentare si-l dam la frigider pentru 1 ora. Scoatem tortul din folie, il asezam pe un platou, nivelam tortul cu o spatula, ulterior imbracam totul cu un strat subtire din crema ramasa. Crema trebuie sa fie usor moale pentru a o putea intinde cu usurinta. Dam tortul la frigider pentru inca 15 minute apoi il decoram dupa preferinte. Eu am ales bombonele si petale de ciocolata cu aroma de portocale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu mousse de ciocolata si aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Bya Ralu 1

08.12.2015, 19:30

Ce tort frumos

Ina 1

08.12.2015, 21:53

mai ai

RuxyRux 1

08.12.2015, 21:57

Wow! Ce minunatieee!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars