Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pachetele cu gutui si mere (de post)
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriGutuile si merele curatate de coaja si seminte se spala, se dau pe razatoarea mare a robotului de bucatarie si se calesc impreuna cu zaharul. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pune o lingurita...Citeste continuarea
Aluat de foietaj de post, o reteta...
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriCum se prepara Aluat de foietaj de post, o reteta delicioasa de familie: Intr-un castron se pun apa, uleiul, sarea, drojdia si putina faina si se amesteca. Se pune faina treptat, framantand...Citeste continuarea
Pulpa de porc marinata in vas de lut
Postat de: gurita_ta2005 in PorcBucata de carne se cresteaza (nu se taie feliile pana jos), se stropeste cu ulei de masline pe ambele parti, se pun condimentele, se pune intr-o punga si se da la frigider pana a doua zi....Citeste continuarea
Supa crema de dovleac
Postat de: Ksenya in SupeDovleacul curatat de samburi si de coaja il taiem cuburi,la fel si cartofii. Prazul il tocam . Intr-o oala incapatoare, punem untul la foc mediu impreuna cu uleiul,cand untul s-a topit,...Citeste continuarea
Mămăligă de cartofi
Postat de: ela2015 in Mancaruri de postSpălăm şi curăţăm cartofii de coajă. Îi tăiem cuburi potrivite, îi acoperim cu apă (puneţi şi un praf de sare) şi îi punem la fiert până intră uşor dinţii...Citeste continuarea
Muschiulet de pui in crusta...
Postat de: Constelatialeu in PuiMai intai presaram sare peste muschiulet si-l lasam sa se odihneasca pana preparam crusta. Intr-un castron punem ouale, mustarul, laptele, sare si piper si omogenizam, apoi adaugam faina,...Citeste continuarea
Rasol de mânzat gătit la slow...
Postat de: diaconta in Slow CookerAm condimentat rasolul si l-am lasat la frigider câteva ore. Apoi l-am dat foarte bine prin faina si l-am prajit în tigaie pe ambele parti. L-am scos din tigaie si l-am acoperit...Citeste continuarea
Desert fursecuri zebra cu gris si...
Postat de: privatelaura in DulciuriIntr-un vas amestecam faina, grisul, laptele praf si praful de copt. In alt vas topim untul. Adaugam uleiul si omogenizam. Ouale le mixam foarte bine cu un praf de sare, apoi cu zaharul, pana...Citeste continuarea
Cafea ciocolatoasă
Postat de: diaconta in Love SmoothiesAm pus cafeaua calduta, ciocolata, scorţişoara si 50 ml frisca în recipientul blenderului. Am înşurubat capacul cu lame, l-am pus în locasul din corpul blenderului si prin...Citeste continuarea
Tree Brownies
Postat de: Dya in DulciuriSe pun la foc potrivit, intr-o craticioara mai mare, laptele, cacaoa, ciocolata, zaharul (inclusiv cel vanilat) si untul. Se amesteca ingredientele usor, pentru omogenizarea completa. Dupa ce...Citeste continuarea
Covrigi de casa cu seminte si parmezan
Postat de: Valclaudia in PiinePreincalzim cuptorul la 60 grade. Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun. Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele...Citeste continuarea
Tort cu capsune si crema de...
Postat de: medioto59 in DulciuriBlatul Separam albusurile de galbenusuri. Peste albusuri adaugam un praf de sare si mixam bine pana cand compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Adaugam zaharul ,in ploaie,si...Citeste continuarea
Cartofi gratinati cu...
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriCartofii se curata de coaja, se spala, si se taie feliute subtiri. Se pun la fiert 15 minute in apa cu sare de Himalaya. Preincalzim cuptorul la 200 grde. Ungem tava cu ulei de masline,...Citeste continuarea
Crap cu bulion, lamaie si mujdei de...
Postat de: Ina in PesteCrapul se curata, se spala, se da sare si piper si se freaca cu usturoi. Se asaza intr-o tava cu ulei, in care s-a pus o bucata de hartie de copt pentru ca pestele sa nu se prinda de tava....Citeste continuarea
Prajitura cu bezea, cafea si nuci
Postat de: CameliaComan in DulciuriBLAT: Separam galbenusul de albus. Batem albusul pana se ridica, iar apoi adaugam cele 6 linguri de zahar. Cand bezeaua nu mai pica de pe mixer, adaugam si restul de ingrediente (galbenusurile,...Citeste continuarea
Biscuiti cu mac si lamaie
Postat de: timea in DulciuriMixam intr-un bol untul moale impreuna cu un praf de sare si cu zaharul. Adaugam apoi treptat coaja si sucul de lamaie, macul si faina amestecata cu praful de copt. Dupa ce am incorporat cam trei...Citeste continuarea
Strudel cu mere
Postat de: CameliaComan in DulciuriCuratam merele de coaja, le spalam iar apoi le dam pe razatoare. Intr-o craticioara punem merele si cele 3 linguri de zahar. Le lasam sa fiarba aproximativ 14 minute. Luam merele de pe foc si...Citeste continuarea
Bulete cu sos de spanac si lapte
Postat de: Valclaudia in Aperitive / GarnituriFierbem cartofii in coaja, ii curatam si ii trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. Tot pe razatoarea cu ochiuri fine se trece si cascavalul si telemeaua. Adaugam peste toate acestea 2...Citeste continuarea
Pilaf de orez cu dovlecel si salata...
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCeapa se curata de coaja si se toaca marunt. Punem ceapa la calit in putin ulei, la foc mic. Dovlecelul se spala foarte bine, apoi se sterge cu prosoape de bucatarie din hartie. Taiem...Citeste continuarea
Ciuperci calite cu ardei kapia
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCiupercile se curata, se spala si se taie felii. Ardeiul kapia se spala, se taie rondele, indepartand cotorul si semintele. Punem intr-o craticioara uleiul, ciupercile feliate si rondelele...Citeste continuarea
Mini cozonac
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMai intai mi-am pregatit toate ingredientele, am taiat nuca, rahatul, am cernut faina intr-un castron. Ouale cu zaharul, zaharul vanilat si smantana le-am amestecat bine, apoi am adaugat...Citeste continuarea
Supă cremă de fasole
Postat de: Bunica in Mancaruri de postFasolea se spală si se lasă la înmuiat . Se scurge apa, se pune altasi se dă la fiert. După 2-3 clocote se scurge și această apă. Se pune la fiert în a doua apă,...Citeste continuarea
Ciorba de somon
Postat de: Bunica in CiorbeO oală de 3l în care am pus 2l de apă se pune pe foc. Ceapa, ardeiul, morcovul, rădăcinoasele se curăță, se spală și se toacă mărunt si se pun in oala. Se lasa pe foc...Citeste continuarea
Turta dulce
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriSe da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se caramelizeaza o lingura de zahar pudra intr-un vas mic. Se adauga apa si se lasa sa fiarba pana cand se topeste tot caramelul. Se transfera...Citeste continuarea
Smoothie cu banana si nuca
Postat de: Alepaty in Love SmoothiesBananele se feliaza si se adauga in blender impreuna cu nucile, mierea, iaurtul si laptele. Se mixeaza un minut, apoi se pune intr-un pahar si se serveste alaturi de o felie de banana si...Citeste continuarea
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Postat de: CameliaComan in PorcPentru inceput trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale. Curatam cele 2 cepe iar apoi le tocam marunt. Intr-un vas punem carnea de porc. Adaugam ceapa tocata marunt, orezul, 1 lingurita de...Citeste continuarea
Dovlecei umpluti
Postat de: Deny22 in PuiTaiem dovleceii in jumatati si scobim miezul, scoatem cotorul si semintele din ardeiul gras si scobim rosia de miez. Amestecam carnea tocata cu orezul, putin ulei si vegeta. Umplem legumele...Citeste continuarea
Bezele
Postat de: Deny22 in DulciuriAlbusurile se bat spuma, apoi se adauga otetul, amidonul si sarea si continuam sa mixam bine pana cand albusurile vor arata ca o spuma tare. Apoi, pe rand adaugam cate o lingura de zahar pudra...Citeste continuarea
Pui fraged cu cus-cus si piure de...
Postat de: amalia01 in PuiPornesti cuptorul...ha-ha! Pulpele de pui se spala si se portioneaza, dupa care se condimenteaza si se lasa cca 30 minute. Intre timp tai dovleacul felii, il speli si il asezi...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu hering si legume
Postat de: rocsi_1612 in PesteSpalam ciupercile, le scoatem cozile si le punem pe un platou cu gura in jos pentru a se scurge de apa. Ceapa o curatam, o tocam marunt, morcovul il decojim si il facem cubulete. Rosiile...Citeste continuarea
Mini burgeri
Postat de: licurici_lra in SandvisuriBaconul l-am taiat cubulete, usturoiul l-am curatat si pisat, iar ceapa am tocat-o marunt. Am pus baconul intr-o tigaie cu ulei incins, iar cand s-a prajit, am adaugat ceapa si...Citeste continuarea
Ghiveci de legume
Postat de: Sim0naWorld in Mancaruri de postLegumele le-am curatat si spalat. Ceapa am tocata marunt, morcovul rondele, iar ardeiul julien, si le-am pus sa se caleasca in ulei. Cand s-au inmuiat am adaugat o cana de apa calda si am lasat...Citeste continuarea
Mancarica de pui sub capac de paine
Postat de: Sim0naWorld in PuiIntr-un vas de ceramica, in putin ulei am calit cateii de usturoi zdrobiti usor cu lama cutitului. Cand si-au lasat aroma, dar fara a se arde, i-am scos si am adaugat pulpele de pui spalate si...Citeste continuarea
Negresa Mars
Postat de: daniastefania in PrajituriTopim ciocolata si untul intr-un vas, apoi lasam sa se raceasca putin. Ouale le mixam cu zaharul pana se spumeaza. Acum adaugam si ciocolata cu untul, topite anterior. Adaugam faina cernuta cu...Citeste continuarea
Placinte coapte pe piatra
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriDrojdia proaspata am dizolvat-o in 100 ml lapte caldut, si am lasat sa se activeze. Faina am cernut-o intr-un castron adanc. Am adaugat maia, uleiul si apa calduta, si am amestecat cu o lingura,...Citeste continuarea
Prajitura Revani cu afine
Postat de: Sim0naWorld in PrajituriOuale le-am mixat impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a dizolvat am adaugat treptat uleiul si iaurtul. Am dat mixerul de-oparte si am luat un tel in...Citeste continuarea
Oua de prepelita murate
Postat de: Sim0naWorld in ConserveOuale de prepelita le-am pus la fiert pentru cca 3 minute de la primul clocot. Am oprit focul si am lasat ouale in apa. Cand s-au racit putin, le-am curata de coaja. Intr-o craticioara am pus...Citeste continuarea
(un fel de) Balmos
Postat de: Sim0naWorld in Aperitive / GarnituriCantitatile nu le-am precizat pentru ca fiecare face cat considera, in functie de numarul de meseni. Zerul l-am pus intr-un tuci si l-am lasat sa se infierbante, atunci am adaugat malaiul,...Citeste continuarea
Pomana porcului
Postat de: Constelatialeu in PorcSa incepem cu inceputul, adica barbatii au injunghiat porcul,l-au parlit. Dupa ce a fost inegrit, am acoperit porcul si hop pe el, eu, ca-s mai zurlie, am fragezit carnea..... Cat timp barbatii au...Citeste continuarea
Pulpe de pui marinate cu sana in...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiBucatiile de pui se marineaza cu sana,condimente,se amesteca cu mana si se stropeste cu ulei de masline. Se lasa peste noapte intr-un vas acoperit in frigider. Se pun bucatiile de pui intr-un...Citeste continuarea
Penne "carbonara" cu pastrav afumat...
Postat de: Satisfyyourcravings in Jamie OliverSe taie dovlecelul longitudinal in sferturi. Se indeparteaza semintele si se taie oblic in fasii de 1-2 cm, cam de aceeasi marime ca pennele. Se soteaza ceapa impreuna cu dovlecelul 5 minute,...Citeste continuarea
Supa din rosii proaspete cu ulei...
Postat de: Satisfyyourcravings in SupeSe indeparteaza funzele de busuioc de pe tulpini si se aseaza intr-un mojar, pastrand cateva pentru ornare. Se adauga sare si se transforma intr-o pasta. Se adauga uleiul si se amesteca pentru...Citeste continuarea
Mic dejun cu quinoa, ou si avocado
Postat de: Satisfyyourcravings in Cook and smileSe pune oul la fiert in apa rece si cand aceasta incepe sa fiarba cu bule mari, se opreste focul, se acopera si se lasa 4 minute. Se transfera oul in apa rece si se lasa 5 minute, apoi se curata...Citeste continuarea
Banuti cu seminte si curmale
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Curmalele se taie bucati foarte mici. 2. Nucile se coc foarte putin si se toaca lasand atat bucati mici cat si mari. 3. Ghimbirul se marunteste si se amesteca printre nuci. 4....Citeste continuarea
Prajitura pe "cocean"
Postat de: AlexAndragospd in PrajituriAluatul - se bat 3 oua foarte bine cu sare , timp de 10 minute. Adaugam o cana de untura si cana de apa rece si frecam bine, apoi adaugam faina cat cuprinde pana ce devine o coca tare pentru a...Citeste continuarea
Gnocchi cu legume
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri de postLegumele se pun intr-o tiigaie mare Wok cu ulei, o cana apa, sare si condimente. Lasati sa fiarba 5-8 minute pana apa scade. Fierbeti galustele in apa clocotita cu multa sare...Citeste continuarea
Zama speciala de cartofi
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele se curata si se spala. Se toca marunt prazul si ardeii. Telina si apio se toaca cuburi mici . Morcovul se taie rondele. Sotati usor prazul, morcovul, apio,...Citeste continuarea
Tort Ema
Postat de: Constelatialeu in TorturiBlat: Am pregatit blatul cu o zi inainte pentru ca se taie mai bine a doua zi, asta cand nu esti presat de timp.Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine. Galbenusurile cu zaharul le-am...Citeste continuarea
Negresa cu nuca si silvoita
Postat de: mirela0911 in PrajituriIntr-un vas se pune apa, praful de sare si Green Sugar-ul. Se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga silvoita si nuca taiata grosier. Se amesteca apoi se toarna esenta de rom si uleiul....Citeste continuarea
Cartofi dulci umpluti
Postat de: Satisfyyourcravings in Mancaruri de legumeSe ung cartofii cu putin ulei si se presara sare si piper. Se gatesc in cuptorul preincalzit la 175 de grade Celsius timp de o ora. Intre timp, se prajeste baconul, intr-o tigaie fara...Citeste continuarea