Aceste minunate costițe de porc au fost cele mai delicioase costițe pe care noi le-am mâncat până acum. Gustul dulce-acrișor se îmbină perfect cu puțină iuțeală. Trebuie neapărat să le încercați.
Prima dată trebuie să preparăm marinada pentru costițele de porc. Într-un bol punem cele 5 linguri de ulei, pisăm cei 3 caței de usturoi și îi adăugăm în bol, curățăm ardeiul iute de semințe, îl tocăm mărunt și îl adăugăm împreună cu restul de ingrediente, punem cele 2 linguri de pastă de tomate sau tocătură de ardei, adăugăm si restul de condimente (paprika, usturoi granulat, piper, condimente pentru carnea de porc) și amestecăm bine. Trecem pe rând costițele prin marinadă iar apoi le așezăm pe o tavă de copt tapetată cu hârtie de copt. Acoperim cu folie de aluminiu si dăm la frigider pentru 20 de minute. Dupa trecerea celor 20 de minute scoatem tava din frigider și o introducem în cuptor pentru 20 de minute. Lăsăm folia de aluminiu. Între timp amestecăm zeama de lămâie cu cele 3 linguri de miere și tocătura de ardei. Amestecăm. Dupa ce au trecut cele 20 de minute, scoatem costițele din cuptor, indepărtăm folia și le ungem cu amestecul de miere si zeama de lămâie. Le introducem din nou la cuptor fără folia de aluminiu timp de 25-30 de minute la 190 grade C. Când se rumenesc le putem scoate din cuptor. Poftă bună!
1
Daca doriti ca marinada sa fie mai picanta, adaugati inca 1 sau 2 ardei iuti.
2
Daca nu va place mancarea picanta, scoateti ardeiul iute din lista cu ingrediente.