Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Ciulama cu ciuperci si carne de porc
Postat de: eumimi in PorcMai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte....Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor cu bacon si...
Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legumePuneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei...Citeste continuarea
Desert racoritor cu capsuni si mango
Postat de: panacris in DulciuriPentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce...Citeste continuarea
Desert cupcakes cu ganache de...
Postat de: momo121 in DulciuriPentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...Citeste continuarea
Aperitiv pasta tartinabila din...
Postat de: RODIMUR in Aperitive / GarnituriCeapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se...Citeste continuarea
Pizza rulata
Postat de: panacris in PizzaÎn recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea
Snitele de pui la cuptor cu piure
Postat de: cristina1985 in PuiSnitele pui: pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga-care vine asezata peste carne), se presara sare si curry (neaparat sa-l folositi, pentru ca da un gust bun). Se pregatesc...Citeste continuarea
Desert cu pandispan, crema cu iaurt...
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....Citeste continuarea
Desert cozonac cu 8 oua
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMi-am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa ma apuc de framantat, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron incapator. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o...Citeste continuarea
Musaca duo
Postat de: Constelatialeu in PorcMai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras, am razuit si cateii de usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu...Citeste continuarea
Sirop din flori de soc la rece
Postat de: panacris in Sirop / CompotFlorile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea
Desert cheesecake la rece cu visine...
Postat de: katty in TorturiSfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...Citeste continuarea
Desert tort Tiramisu pentru copii
Postat de: eumimi in TorturiPunem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou. Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...Citeste continuarea
Supa crema de mazare cu crenvursti
Postat de: katty in SupeCuratam ceapa si pastarnacul, le spalam si le taiem in bucati mai mari. In uleiul incins pus intr-o oala punem ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si punem capacul .Lasam la foc...Citeste continuarea
Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei
Postat de: katty in SalauCuratam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mousse de...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...Citeste continuarea
Cartofi noi la cuptor
Postat de: Constelatialeu in PorcCartofii i-am pus la fiert, dupa ce au fiert i-am curatat de coaja, i-am lasat putin sa se raceasca apoi i-am taiat cuburi mai maricele. Am curatat ceapa verde am spalat-o si taiat-o marunt....Citeste continuarea
Desert prajitura cu fructe de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...Citeste continuarea
Desert prajitura marmorata cu...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ciocolata...
Postat de: katty in TorturiPregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o...Citeste continuarea
Ciorba de miel cu rosii
Postat de: katty in CiorbeSpalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar ceapa verde o...Citeste continuarea
Drob de miel in aluat
Postat de: katty in OaieSpalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si...Citeste continuarea
Oua vopsite
Postat de: katty in Aperitive / GarnituriInainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim...Citeste continuarea
Lagman -supa asiatica cu taitei de...
Postat de: Ksenya in Supe/CiorbePieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu sunca si...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeMai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe...Citeste continuarea
Aperitiv canapele cu zbarciogi
Postat de: Ksenya in Aperitive / GarnituriIntr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul. Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la...Citeste continuarea
Desert tort rapid de biscuiti, fara...
Postat de: RODIMUR in TorturiStafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe). Se rup biscuiții în...Citeste continuarea
Ciuperci umplute
Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legumeSe unge o tava cu ulei (36x23 cm).Ciupercile se curata, se spala,se rup coditele.Ungeti cu ulei, ciupercile, iar coditele le taiati marunt. Presarati sare peste ele si puneti coditele...Citeste continuarea
Desert prajitura (pasca) turnata cu...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora. Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...Citeste continuarea
Cartofi picanti, cu leurda si susan...
Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legumeLeurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se prepară o marinadă din:...Citeste continuarea
Desert tarta cu capsuni
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriAluatul : Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, smantana, un praf de sare si indulcitorul. Amestecati usor cu mana, apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina cernuta....Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si afine
Postat de: oanapl in TorturiPentru blat: Pui ciocolata în 80ml cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...Citeste continuarea
Gratin de broccoli cu paste si...
Postat de: Ksenya in PasteSotam in cele 2 linguri de masline carnea pana se rumeneste usor si o dam deoparte. Intr-o oala punem suficienta apa la fiert 4 litri. Cand apa clocoteste punem...Citeste continuarea
Pui cu sos worcester
Postat de: dantes in PuiPieptul de pui se taie in fasii subtiri si se pun intr-un vas si se amesteca bine cu 60-70 mi.din sosul worcester. Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de...Citeste continuarea
Desert chec pufos cu cacao
Postat de: robert_badica in PrajituriOuăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de...Citeste continuarea
Ciuperci umplute cu carne de pui,...
Postat de: panacris in Mancaruri de legumeCiupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În...Citeste continuarea
Desert tort cu piscoturi, iaurt si...
Postat de: rocsi_1612 in TorturiFructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...Citeste continuarea
Desert chec cu zmeura
Postat de: eumimi in PrajituriAmestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La...Citeste continuarea
Placinta cu mozzarella, oua de...
Postat de: oanapl in Aperitive / GarnituriLași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur,...Citeste continuarea
Ciorba de miel
Postat de: oanapl in CiorbeCureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa. Între timp cureți, speli și toci...Citeste continuarea
Chiftelute cu zataar, marinate in...
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneUsturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de...Citeste continuarea
Ravioli cu sunca si sos de cascaval...
Postat de: mihaelar63 in PasteCam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...Citeste continuarea
Capsuni/zmeura cu sirop
Postat de: cristina1985 in Sirop / CompotIn cazul in care folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe ,presarati zahar si continuati cu alt strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa...Citeste continuarea
Paine cu seminte de dovleac si...
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...Citeste continuarea
Ciorba de ied cu spanac verde si...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeLegumele curatate se taie marunt . Daca doriti morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...Citeste continuarea
Mozzarella picanta marinata in ulei...
Postat de: mihaelar63 in Aperitive / GarnituriPrepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si...Citeste continuarea
Desert prajitura Trenulet sau Chec...
Postat de: eumimi in PrajituriPreparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt...Citeste continuarea
Lipii la tigaie
Postat de: eumimi in PiineIncalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si...Citeste continuarea
Chiftele din carne de miel
Postat de: eumimi in OaieMai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam....Citeste continuarea
Salata orientala, cu leurda
Postat de: RODIMUR in SalateCartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe. Cât...Citeste continuarea