A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Ciulama cu ciuperci si carne de porc

Postat de: eumimi in Porc

Mai intai curatam ceapa si o taiem in 2, morcovii ii curatam si ii taiem julien, iar carnea o taiem cubulete. Le punem impreuna la fiert pana cand si carnea si morcovii sunt fierte....Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu bacon si...

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Puneti cartofii sub jetul de apa si ii curatati fie cu un burete de bucatarie, fie ii radeti cu un cutit. Ii spalati, ii stergeti cu niste servetele. Daca sunt mai mari, ii taiati jumatati, cei...Citeste continuarea

Desert racoritor cu capsuni si mango

Postat de: panacris in Dulciuri

Pentru început se prepară un sos delicios, din căpșuni și zahărul brun. Într-o crăticioară se pun căpșunile împreună cu zahărul brun, la foc mic, până se reduce...Citeste continuarea

Desert cupcakes cu ganache de...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru aluat: Mixam ouale cu putina sare si zahar pana isi dubleaza volumul, adaugam vanilia, laptele si uleiul, omogenizam, iar la final faina cu praful de copt. Compozitia rezultata o...Citeste continuarea

Aperitiv pasta tartinabila din...

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Ceapa se curăță, se spală, se zvântă și se taie foarte fin. Se mixează brânza (bine scursă) cu smântâna și untul (solid, sau topit și răcorit). Se...Citeste continuarea

Pizza rulata

Postat de: panacris in Pizza

În recipientul mașinii de pâine se pune apa, făina cernută, sarea, zaharul, uleiul și drojdia. (Atentie! Păstrați această ordine daca vreți să crească aluatul!!!) Se...Citeste continuarea

Snitele de pui la cuptor cu piure

Postat de: cristina1985 in Pui

Snitele pui: pieptul de pui se spala, se taie, se bate (folosind o punga-care vine asezata peste carne), se presara sare si curry (neaparat sa-l folositi, pentru ca da un gust bun). Se pregatesc...Citeste continuarea

Desert cu pandispan, crema cu iaurt...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....Citeste continuarea

Desert cozonac cu 8 oua

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mi-am scos ingredientele cu cateva ore inainte sa ma apuc de framantat, le-am lasat la temperatura camerei. Am cernut faina intr-un castron incapator. Intr-un bol de sticla am pus drojdia cu o...Citeste continuarea

Musaca duo

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am pregatit sosul de carne. Am taiat ceapa marunt, morcovul l-am ras,  am razuit si cateii de  usturoi ,am dat la blender amestecul de rosii cu ardei pe care l-am amestecat cu...Citeste continuarea

Sirop din flori de soc la rece

Postat de: panacris in Sirop / Compot

Florile de soc dacă le-am cules după ploaie și din zonă nepoluată nu mai trebuie spălate, că se pierde polenul cel mai valoros. Dacă le-ați primit dintr-o zonă necunoscută, atunci le...Citeste continuarea

Desert cheesecake la rece cu visine...

Postat de: katty in Torturi

Sfaramam biscuitii si ii punem intr-un castron. Peste ei punem untul topit, racit la temperatura camerei. Amestecam pana obtinem un aspect nisipos. Punem biscuitii intr-o forma de tarta si cu...Citeste continuarea

Desert tort Tiramisu pentru copii

Postat de: eumimi in Torturi

Punem zeama de la compot intr-un bol si trecem pentru 5-6 secunde piscoturile prin ea. Asezam primul strat de piscoturi pe un platou.  Mixam frisca lichida, apoi adaugam mascarponele si...Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu crenvursti

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si pastarnacul, le spalam si le taiem in bucati mai mari. In uleiul incins pus intr-o oala punem ceapa si pastarnacul. Presaram putina sare si punem capacul .Lasam la  foc...Citeste continuarea

Salau la cuptor cu morcovi si dovlecei

Postat de: katty in Salau

Curatam pestele bine, il spalam si il crestam oblic din loc in loc pe ambele parti. Il dam cu sare si piper si il lasam deoparte. Curatam legumele si le taiem rondele de 5-6 mm. Taiem usturoiul...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mousse de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat: Se pune ciocolata în 80g cafea fierbinte și se lasă să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Se lasă...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Porc

Cartofii i-am pus la fiert, dupa ce au fiert i-am curatat de coaja, i-am lasat putin sa se raceasca apoi i-am taiat cuburi mai maricele. Am curatat ceapa verde am spalat-o si taiat-o marunt....Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe de...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale. Albusurile le mixati cu un praf de sare, pana devin spuma. Adaugati indulcitorul treptat si mixati la viteza mare, pana spuma devine lucioasa. Incorporati galbenusurile,...Citeste continuarea

Desert prajitura marmorata cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru Blat: Separam ouale. Albusurile le batem spuma cu sarea si zaharul pana devin lucioase, adaugam si galbenusurile unul cate unul si mixam pana le incorporam in compozitie. Punem zaharul...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ciocolata...

Postat de: katty in Torturi

Pregatim mai intai blatul. Mixam ouale intregi cu praful de sare si zaharul pana capata consistenta unei smantani groase si se decoloreaza. Cernem faina amestecata cu cacao si praf de copt. Cu o...Citeste continuarea

Ciorba de miel cu rosii

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine carnea si o punem la fiert intr-o oala cu apa rece cat sa o acopere si sa o depaseasca. Intre timp curatam, spalam si tocam cubulete morcovul si pastarnacul, iar  ceapa verde o...Citeste continuarea

Drob de miel in aluat

Postat de: katty in Oaie

Spalam bine organele, le taiem in bucati mai mici si le fierbem cateva minute in apa clocotita cu sare. Le scoatem intr-un vas si le lasam sa se raceasca, dupa care le taiem in bucati mai mici si...Citeste continuarea

Oua vopsite

Postat de: katty in Aperitive / Garnituri

Inainte de a ne apuca de vopsit scoatem ouale din frigider pentru ca acestea sa ajunga la temperatura camerei, le spalam cu un burete cu detergent de vase pentru a le degresa, apoi le limpezim...Citeste continuarea

Lagman -supa asiatica cu taitei de...

Postat de: Ksenya in Supe/Ciorbe

  Pieptul de rata il crestam, saram si piperam apoi il rumenim intr-o tigaie care este in prealabil bine incinsa, cate 4-5 minute pe ambele parti. Il scoatem si-l dam deoparte pentru...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu sunca si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Mai întâi se pregătește umplutura: șunca se taie, dar nu foarte mărunt, iar cașcavalul se răzuiește. Se îndepărtează piciorușele ciupercilor și apoi se curăță pe...Citeste continuarea

Aperitiv canapele cu zbarciogi

Postat de: Ksenya in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas de tuci sau tigaie, adaugam untul. Cand untul s-a topit adaugam ciupercile ,micsoram flacara pana la minim ,acoperim si lasam la foc mic 15-20 minute,apoi marim flacara pana la...Citeste continuarea

Desert tort rapid de biscuiti, fara...

Postat de: RODIMUR in Torturi

Stafidele se opăresc 1 minut cu apă clocotită, se strecoară și apoi se țin câteva minute la hidratat în esență de rom (cam 2-3 lingurițe). Se rup biscuiții în...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de legume

Se unge o tava cu ulei (36x23 cm).Ciupercile se curata, se spala,se rup coditele.Ungeti cu ulei, ciupercile, iar coditele le taiati marunt. Presarati sare peste ele  si puneti coditele...Citeste continuarea

Desert prajitura (pasca) turnata cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru inceput lasam branza la scurs intr-o sita deasa pentru 1 ora.          Separam ouale, presaram putina sare in ambele boluri, iar peste galbenusuri adaugam...Citeste continuarea

Cartofi picanti, cu leurda si susan...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Leurda se spală bine, sub jet de apă rece, se zvântă, se taie și se lasă în așteptare. Se curăță cartofii, se spală și se taie cubulețe. Se prepară o marinadă din:...Citeste continuarea

Desert tarta cu capsuni

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Aluatul : Intr-un bol puneti untul rece taiat cuburi. Adaugati oul, smantana, un praf de sare si indulcitorul. Amestecati usor cu mana, apoi adaugati jumatate din cantitatea de faina cernuta....Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si afine

Postat de: oanapl in Torturi

Pentru blat: Pui ciocolata în 80ml cafea fierbinte și o lași să se topească amestecând ușor. Dacă nu se topește perfect se poate pune amestecul pe baie de aburi. Lași să se...Citeste continuarea

Gratin de broccoli cu paste si...

Postat de: Ksenya in Paste

  Sotam in cele 2 linguri de masline   carnea pana se rumeneste usor si o dam deoparte.  Intr-o oala punem suficienta apa la fiert 4 litri.  Cand apa clocoteste punem...Citeste continuarea

Pui cu sos worcester

Postat de: dantes in Pui

Pieptul de pui se taie in fasii subtiri si se pun intr-un vas si se amesteca bine cu  60-70 mi.din sosul worcester.  Intr-o tigaie se pune untul la topit si apoi se adauga fasiile de...Citeste continuarea

Desert chec pufos cu cacao

Postat de: robert_badica in Prajituri

Ouăle se mixează cu zahărul până când îşi dublează volumul. Se adaugă laptele şi uleiul. Se amestecă bine cu o spatulă. Făina se cerne împreună cu praful de...Citeste continuarea

Ciuperci umplute cu carne de pui,...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În...Citeste continuarea

Desert tort cu piscoturi, iaurt si...

Postat de: rocsi_1612 in Torturi

Fructele de padure le puneti intr-o sita si le decongelati. Le rasturnati intr-o cratita, puneti si jumatate din siropul scurs si zaharul. Transferati cratita pe foc, amestecati, lasati sa...Citeste continuarea

Desert chec cu zmeura

Postat de: eumimi in Prajituri

Amestecam cu un tel untul moale de la temperatura camerei cu zaharul 1 minut. Adaugam ouale si iaurtul si amestecam inca 1-2 minute cu telul. Adaugam faina, praful de copt si amestecam. La...Citeste continuarea

Placinta cu mozzarella, oua de...

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Lași să se dezghețe aluatul la temperatura camerei, apoi îl întinzi pe o foaie de aluat și îl transferi în tava mare de cuptor. Tai aluatul de jur-împrejur,...Citeste continuarea

Ciorba de miel

Postat de: oanapl in Ciorbe

Cureți capul de miel și îl speli bine si îl pui la fiert în apă sărată cu oțet. Lași să dea un clocot și apoi arunci apa. Între timp cureți, speli și toci...Citeste continuarea

Chiftelute cu zataar, marinate in...

Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carne

Usturoiul si ceapa verde se taie marunt. Carnea tocata se amesteca cu restul ingredientelor date : ceapa, usturoi , sare, zaatar, patrunjel, ou si pesmet. Nu aruncati coditele fragede de...Citeste continuarea

Ravioli cu sunca si sos de cascaval...

Postat de: mihaelar63 in Paste

 Cam mici pungile acestea cu ravioli dar pentru doua portii sunt suficiente . Imi place mult textura acestor paste preparate artizanal . Se pun ravioli la fiert in apa cu...Citeste continuarea

Capsuni/zmeura cu sirop

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

In cazul in care folositi capsuni congelate: puneti un strat de fructe ,presarati zahar si continuati cu alt strat de capsuni si zahar, pana folositi toate fructele. Se lasa 2 ore fara sa...Citeste continuarea

Paine cu seminte de dovleac si...

Postat de: mihaelar63 in Piine

 Drojdia impreuna cu zaharul si 50 gr faina si 50 ml lapte caldut se amesteca si se lasa sa dospeasca la loc cald . Pentru framntat eu am folosit masina de paine Tefal...Citeste continuarea

Ciorba de ied cu spanac verde si...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Legumele curatate se taie marunt . Daca doriti  morcovii si telina se pot da pe razatoare . Capul de ied se curata si se spala cu mare atentie . Eu l-am spalat...Citeste continuarea

Mozzarella picanta marinata in ulei...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Prepararea este simpla si se face in mai putin de 10 minute . In primul rand puneti la indemana condimentele si ierburile dorite . Scurgeti mozzarella de bufala si...Citeste continuarea

Desert prajitura Trenulet sau Chec...

Postat de: eumimi in Prajituri

Preparam mai intai checurile. Mixam albusurile spuma cu zaharul si un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu uleiul. Incorporam usor galbenusurile peste albusuri. Adaugam faina, praful de copt...Citeste continuarea

Lipii la tigaie

Postat de: eumimi in Piine

Incalzim laptele ( trebuie sa fie caldut, nu fiert!) si dizolvam zaharul si drojdia in el. Adaugam oul, faina, uleiul si sarea si incepem sa framantam un aluat care este uleios si...Citeste continuarea

Chiftele din carne de miel

Postat de: eumimi in Oaie

Mai intai taiem cubulete carnea de miel si o tocam la masina de tocat sau in robotul de bucatarie impreuna cu ceapa si usturoiul verde. Adaugam sare, piper si oregano si amestecam....Citeste continuarea

Salata orientala, cu leurda

Postat de: RODIMUR in Salate

Cartofii se spală și se fierb ”în coajă”. Când sunt gata, se strecoară de apă, se lasă să se răcorească și apoi se decojesc și se taie cubulețe. Cât...Citeste continuarea