Dupa o cautare pe google, am hotarat sa gatesc in acest fel fileul de salau, o mancare usoara, sanatoasa si gustoasa.
Pt. servit:
Se curata cartofii, se taie in cubulete si se pun la fiert in apa cu sare.
Fileul de peste se spala, se tamponeaza cu prosoape absorbante apoi se asaza pe tava tapetata cu hartie de copt si stropita u ulei de masline. Se condimenteaza cu sare si piper dupa gust.
Se curata usturoiul apoi se taie in jumatati se se asaza cate o bucata pe fiecare file de peste. Se taie 4 felii de lamaie si se asaza si acestea peste peste. Se stropeste pestele cu putin ulei de masline.
Se ia o alta hartie de copt, se stropeste si aceasta cu putin ulei de masline apoi cu grija se ia foaia si se pune peste tava cu peste, cu partea cu ulei in jos.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200 de grade pentru cca 15-20 de minute.
Intre timp se prepara la tigaie si legumele chinezesti conform instructiunilor de pe ambalaj (le-am luat in graba de la Lidl si doar acasa am vazut ca de fapt erau legume chinezesti, nu legume pt ciorba cum as fi vrut).
Cand este gata pestele, se indeparteaza hartia de copt de deasupra si se mai lasa pestele fara, inca 5 minute.
Se serveste cu cartofii natur si legumele chinezesti, gaenisite cu patrunjel verde tocat si lamaie.
Pofta buna!