Ardei roundel-mar marinati

de mihaelar63 in Conserve, 10 Ian 2022 | 7771 vizualizari

 

  Reteta aceasta a venit la pachet cu tot cu ardeii pentru materia prima. Am mancat asemenea ardei marinati acum vreo 18 ani la prietenii nostrii unguri. Ei cultiva mereu acest soi de ardei nu foarte mare dar cu peretii carnosi si foarte usor picant la gust. Partea interesanta este ca se poate prepara si servi imediat  dupa racire. Este o muratura foarte gustoasa si proaspata de toamna.  Noi servim chiar atunci de pofta un borcan si restul le deschidem dupa trecerea Anului nou.

 

INGREDIENTE

  • 4 kg ardei gras roundel
  • 1 kg gogosar rosu
  • 2 l apa
  • 1 l otet
  • 2 linguri sare mare neiodata
  • 500 gr zahar
  • 200 ml ulei-optional-eu am pus doar 50 ml
  • 10 frunze dafin
  • 3 linguri piper boabe
  • 3 linguri mustar boabe
  • 2 radacini hrean
  • salicil -optional-eu nu am pus si imi stau foarte bine fara
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ardei roundel-mar marinati:

  1. Gogosarii roundel se curata de codite si se incresteaza in patru pentru a intra marinada mai usor in interiorul lor.
  2. Gogosarul rosu l-am curatat de seminte si l-am  taiat bucati.
  3. Pregatiti borcane curate de 1.7-3 l .
  4. Preparati un amestec din apa, otet, ulei, zahar, sare, piper, boabe de mustar si foi de dafin .
  5. Gustati si mai sarati daca va este pe gust .
  6. Dati acest amestec in clocot si reduceti intensitatea fierberii.
  7. Introduceti o parte din ardei si gogosar in zeama fierbinte si ii lasati cam 2-3 minute maximum pana se schimba usor culoarea .
  8. Mai bine zis ii opariti .
  9. Lasati ardeii sa se raceasca putin, doar cat sa-i puteti manipula .
  10. Cat timp se racesc ardeii , curatati hrean .
  11.  Se pun cateva bucatele de hrean in borcan .
  12. Claditi ardeii in borcan . se pune cate un rand de ardei si intre ei cate unul de gogosari . Asa arata mai apetisant.
  13. Se toarna deasupra zeama fierbinte .
  14. Amestecati zeama cand o puneti , in asa fel incat sa fie in fiecare borcan foi de dafin si boabe de mustar + piper .
  15.  Infiletati borcanele si le puneti intre paturi la dunst .
  16. A doua zi se transfera borcanele la loc racoros .
  17.  Noi am mancat de pofta cam un sfert din acesti ardei
  18.  marinati .

TIPS-URI

1

Ardeii roundel sunt numiti si ardei mar . Sunt foarte draguti parca sunt niste mici becuri . Peretele lor este gros si carnos . De obicei sunt iuti dar de o iuteala temperata placuta .

Daca ti-a placut reteta noastra "Ardei roundel-mar marinati" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

mirela0911 1

16.01.2022, 17:00

Sunt super buni, eu am cumparat gata facuti din targ, de curiozitate, ca tare bine aratau. Dupa ce i-am si gustat .... valeleu! Grozavi de buni!

gaby_duceag 1

16.09.2022, 15:01

nu merge si cu ardei sau gogosar...clasic?

mihaelar63 1

16.09.2022, 18:57

Gaby,bineinteles ca merge!!!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Gogosari in otet