Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Prajitura cu crema de ciocolata si...
Postat de: mirela0911 in PrajituriBlatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand, apoi zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Se toarna in fir subtire...Citeste continuarea
Ciorba de cartofi acrita cu zeama...
Postat de: Pungasa_Rogue in CiorbeCeapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase). Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul...Citeste continuarea
Sos de usturoi
Postat de: mihasara in Pt salateCuratam usturoiul. Il punem intr-un bol si il amestecam energic cu sarea apoi adaugam uleiul, putin cate putin si amestecam continuu in aceeasi directie ca la maioneza, pentru ca...Citeste continuarea
Placintele cu spanac si branza
Postat de: mihasara in Aperitive / GarnituriIntr-o tigaie calim usor in putin ulei, ceapa taiata marunt cu catelul de usturoi. Adaugam spanacul congelat si il lasam pe foc pana se dezghetata si...Citeste continuarea
Ciocolata de casa cu alune
Postat de: mihasara in DulciuriAmestecam laptele praf cu cacao. Zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute. Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si...Citeste continuarea
Trufe de ciocolata
Postat de: mihasara in DulciuriIncalzim frisca si adaugam peste ea ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Omogenizam, dupa care se adauga mierea si whisk-ul. Amestecam bine....Citeste continuarea
Paine cu seminte
Postat de: cristeena20 in PiineAmestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si...Citeste continuarea
Supa de fasole uscata cu ciolan afumat
Postat de: cristeena20 in Supe/CiorbePunem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si...Citeste continuarea
Mini Pavlova
Postat de: gicuta69 in DulciuriBezea: Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam...Citeste continuarea
Prajitura cu blat de nuca, foi...
Postat de: andaoana in PrajituriMod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti...Citeste continuarea
sardine cu legume(buğulama)
Postat de: kukibella in PesteSe curata sardinele.Legumele se taie rondele. Intr-o cratita se pune un strat de cartofi,unul de roşii,unul de ceapa. Peste aceste straturi se aseaza sardinele. Peste sardine se pun...Citeste continuarea
Budinca de gris cu caramel, reteta...
Postat de: Alepaty in PrajituriCum se prepara Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational: Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie. Se adauga grisul in...Citeste continuarea
Ciorba de pește
Postat de: gicuta69 in CiorbeLegumele taiate marunt le punem la inabusit in ulei.Cand incep sa se inmoaie turnam cca1,5 l apa fierbinte si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte adaugam orezul si potrivim gustul de...Citeste continuarea
Batoane de cocos -vegan
Postat de: andaoana in DulciuriUntul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune...Citeste continuarea
Rulada de cascaval
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriIntr-un vas mare cu apa punem cascavalul in amabalaj sau pus intr-o punga de copt inchisa ermetic . Punem vasul pe foc si lasam sa se incalzeasca pana cand cascavalul devine foarte maleabil....Citeste continuarea
Rulada de porc cu nuci si fructe...
Postat de: andaoana in Aperitive / GarnituriCarnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata . O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare , piper si nucsoara razuita si...Citeste continuarea
Pernite cu gem de gutui
Postat de: Constelatialeu in DulciuriIntr-un castron am pus osanza, am adaugat sarea, praful de copt si coaja de lamaie, apoi am pus otetul si am inceput sa amestec, am adaugat si apa si la final faina cernuta. Am framantat cu mana...Citeste continuarea
CIORBA DE PRAZ CU PIPOTA DE CURCAN
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAm pus la fiert in apa cu sare pipota si inima de curcan bine spalate . Pentru rapiditate am fiert 20 minute in oala sub presiune . Se caleste usor prazul si morcovul . Am adugat...Citeste continuarea
PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN
Postat de: mihaelar63 in PastravPastravii curatati se increasta cu varful cutitului . Se condimenteaza cu sare si piper .Se presara cu cimbru maruntit si fulgi de usturoi ..Se ung cu zeama de lamaie si ulei de...Citeste continuarea
Sandwich-uri la pachetel
Postat de: AlexandraOrdean in SandvisuriUngem feliile de paine cu margarina. Punem salamul si cascavalul. Unim si bagam la toaster. Pofta buna Citeste continuarea
TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA
Postat de: mihaelar63 in VitaSotati usor ceapa in ulei , presarati boiaua si amestecati totul cu bucatile de carne . Adugati vinul , condimentati cu sare , piper . Adugati cimbrul ,...Citeste continuarea
Tort cu ciocolată şi mousse de...
Postat de: diaconta in TorturiPentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...Citeste continuarea
Pizza la tigaie in 15 minute
Postat de: Zamfira in PizzaAmestecăm oul cu iaurtul, uleiul, făina, praful de copt şi sarea. Aluatul trebuie să fie moale spre consistent. Ungem o tigaie cu unt (punem un strat destul de generos). Adăugăm...Citeste continuarea
Prajitura cu branza dulce, stafide...
Postat de: RuxyRux in DulciuriGalbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie, amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele....Citeste continuarea
Friptura de pui cu cartofi copti
Postat de: AlexandraOrdean in PuiCuratam si spalam bine ciocanelele. Cartofii ii punem la copt in coaja, dupa care ii aranjam in tava cu ciocanelele. Condimentam. Dam la cuptor pt 60 minute. Servim...Citeste continuarea
Clatite cu branza dulce si sos de...
Postat de: RuxyRux in DulciuriIntr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se...Citeste continuarea
Placintele cu ciuperci si cascaval
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura. Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam. Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam...Citeste continuarea
Placinta cu spanac si pui
Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carnePentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem...Citeste continuarea
Lasagna in tigaie
Postat de: RuxyRux in LasagnaUleiul se incinge intr-o tigaie mare, adanca si in el se caleste usor ceapa tocata apoi si usturoiul zdrobit, se pune carnea tocata(am tocat-o inainte) si se tine pana se albeste, amestecand...Citeste continuarea
Pui la punga la cuptor
Postat de: ctlina in Puiincalziti cuptorul la 200°C. Desfaceti punga, introduceti puiul si o parte din ierburi ( n-am pus totul, numai 2/3). Amestecati usor, pentru ca puiul sa fie bine acoperit pe toate...Citeste continuarea
Tarta rustica cu branza dulce si...
Postat de: RuxyRux in DulciuriBlatul de tarta: Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat...Citeste continuarea
Mancarica de mazare verde
Postat de: ctlina in Mancaruri de legumeÎntr-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pun la prajit feliile de bacon. Dupa ce s-au colorat se pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul. Adaugam apoi mazarea verde,...Citeste continuarea
Gratin de cartofi Dauphinois
Postat de: ctlina in Aperitive / GarnituriSe curata cartofii, se spala si se taie în felii subțiri. Nu spalați feliile de cartofi odată tăiate. Curatati usturoiul si taiati cateii in doua in lungime. ...Citeste continuarea
Prajitura cu visine din congelator
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSe bat ouale cu zaharul,se adauga uleiul,laptele, faina si praful de copt. Se iau 2 lg de aluat si se amesteca cu cacao. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava ,...Citeste continuarea
Prajitura cu urda
Postat de: cristinutanicolita in DulciuriSe da drumul la cuptor. Omogenizam urda cu laptele,zaharul,coaja de portocala. Ouale le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se...Citeste continuarea
Placinta (melcisori ) cu mere
Postat de: gicuta69 in DulciuriAluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine pana iese un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm...Citeste continuarea
TORT "ALESSIA"
Postat de: amalia01 in TorturiMod de preparare: Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt. A. blatul 1: Galbenusurile le freci bine...Citeste continuarea
Caramel sărat
Postat de: diaconta in DulciuriMod de preparare caramel: Am pus zaharul într-o craticioara de inox cu fundul mai gros,o folosesc mereu când caramelizez zaharul pentru ca nu se lipeste. Am pus craticioara la...Citeste continuarea
Varza calita cu carnati de casa
Postat de: Jymy in Mancaruri cu carneSe toaca varza marunt si se asaza intr-un vas de cuptor. Se adauga uleiul si se pune la cuptor. Se amesteca ocazional. Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se lasa...Citeste continuarea
Tort cu ciocolata, mousse de ananas...
Postat de: AlexandraOrdean in TorturiIncepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea
Friptura de vita in sos de vin rosu
Postat de: Jymy in VitaSe taie carnea cuburi. Se spala bine si se asaza intr-o tava de cuptor. Se stropeste cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se adauga usturoiul feliat sau toacat marunt,...Citeste continuarea
Ciorba cu carne de porc
Postat de: Jymy in CiorbeSe spala si se taie carnea in cuburi. Se pune la fiert (cu tot cu os) si se curata apa de spuma. Se toaca legumele si se adauga peste carne (cand aceasta din urma este bine fiarta). Se...Citeste continuarea
Chec aperitiv cu praz si telemea
Postat de: gicuta69 in Aperitive / GarnituriFierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat...Citeste continuarea
Ciorba de varza murata, cu rasol de...
Postat de: merisor67 in CiorbeTocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa. Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam...Citeste continuarea
Drob de iepure cu mousse de conopida
Postat de: simona72 in Aperitive / GarnituriPentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa...Citeste continuarea
Coronita cu ciocolata, stafide si...
Postat de: Ela68 in Dulciuri1. Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata. 2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste. 3. ...Citeste continuarea
Chec cu lamaie
Postat de: Alepaty in DulciuriPentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele si am topit untul la cuptorul cu microunde. Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga...Citeste continuarea
COZONAC TRANDAFIR
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul,...Citeste continuarea
COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL...
Postat de: panacris in DulciuriÎntr-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia...Citeste continuarea
Piept de pui cu radacina de telina...
Postat de: gurita_ta2005 in PuiPieptul de pui se taie cuburi,ceapa o tocam marunt,iar radacina de telina se taie feliute. Punem toate ingredientele intr-o cratita, punem unt si ulei de masline si lasam sa se caleasca putin....Citeste continuarea