A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu crema de ciocolata si...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Blatul: Se separa ouale. Albusurile se mixeaza cu un praf de sare si zaharul adaugat pe rand, apoi zaharul vanilat. Galbenusurile se amesteca cu uleiul ca la maioneza. Se toarna in fir subtire...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi acrita cu zeama...

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Ceapa se curata de foi, se spala si se taie marunt. Morcovul si pastarnacul se curata de coaja si se spala (morcovul se taie felii groase). Telina se curata de coaja si se spala. Ardeiul...Citeste continuarea

Sos de usturoi

Postat de: mihasara in Pt salate

Curatam usturoiul. Il punem intr-un bol si il amestecam energic cu sarea apoi adaugam uleiul, putin cate putin si amestecam  continuu  in  aceeasi directie ca la maioneza, pentru ca...Citeste continuarea

Placintele cu spanac si branza

Postat de: mihasara in Aperitive / Garnituri

      Intr-o tigaie calim usor in putin ulei, ceapa taiata marunt cu catelul de usturoi. Adaugam spanacul congelat si il lasam pe foc pana se dezghetata si...Citeste continuarea

Ciocolata de casa cu alune

Postat de: mihasara in Dulciuri

   Amestecam laptele praf cu cacao. Zaharul cu apa, le punem sa fiarba in clocot timp de 5 minute.  Dupa acest interval luam de pe foc, adaugam untul si...Citeste continuarea

Trufe de ciocolata

Postat de: mihasara in Dulciuri

  Incalzim frisca si adaugam peste ea ciocolata rupta in bucati cat mai mici. Omogenizam, dupa care se adauga mierea si whisk-ul. Amestecam bine....Citeste continuarea

Paine cu seminte

Postat de: cristeena20 in Piine

Amestecam drojdia cu apa calduta ; faina o punem intr-un bol si o amestecam cu seminte. eu am folosit de in, susan, floarea soarelui, de dovleac). Amestecam usor cu apa amestecata cu drojdia si...Citeste continuarea

Supa de fasole uscata cu ciolan afumat

Postat de: cristeena20 in Supe/Ciorbe

Punem fasolea la inmuiat cu o seara inainte in apa rece. A doua zi spalam fasolea si o punem in oala cu presiune-(cucta)impreuna cu ciolanul afumat sa fiarba (cca 30-40 minute). Stingem focul si...Citeste continuarea

Mini Pavlova

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Bezea: Punem albusurile intr-un vas incapator, adaugam un praf de sare si le batem pana obtinem o spuma tare. Adaugam in 5-6 reprize zaharul si mixam bine pana acesta se topeste.Adaugam...Citeste continuarea

Prajitura cu blat de nuca, foi...

Postat de: andaoana in Prajituri

Mod de preparare Punem zaharul,pe foc pentru al carameliza. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti...Citeste continuarea

sardine cu legume(buğulama)

Postat de: kukibella in Peste

Se curata sardinele.Legumele se taie rondele. Intr-o cratita se pune un strat de cartofi,unul de roşii,unul de ceapa. Peste aceste straturi se aseaza sardinele. Peste sardine se pun...Citeste continuarea

Budinca de gris cu caramel, reteta...

Postat de: Alepaty in Prajituri

Cum se prepara Budinca de gris cu caramel, reteta delicioasa pentru un desert senzational: Se fierbe in clocot laptele cu 10 linguri de zahar si coaja de lamaie. Se adauga grisul in...Citeste continuarea

Ciorba de pește

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Legumele taiate marunt le punem la inabusit in ulei.Cand incep sa se inmoaie turnam cca1,5 l apa fierbinte si lasam sa fiarba. Cand sunt aproape fierte adaugam orezul si potrivim gustul de...Citeste continuarea

Batoane de cocos -vegan

Postat de: andaoana in Dulciuri

Untul de cocos si cel de cacao se intareste in borcanelul in care se pastreaza , asa ca pentru a le putea folosi trebuie sa le incalzim . Punem borcanele intr-un vas cu apa calda ,le putem pune...Citeste continuarea

Rulada de cascaval

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Intr-un vas mare cu apa punem cascavalul in amabalaj sau pus intr-o punga de copt inchisa ermetic . Punem vasul pe foc si lasam sa se incalzeasca pana cand cascavalul devine foarte maleabil....Citeste continuarea

Rulada de porc cu nuci si fructe...

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Carnea o batem cu ciocanul de batut carne pana cand este ca si pentru snitel , dar vom obtine o singura bucata . O ungem cu ulei de masline si o condimentam cu sare , piper si nucsoara razuita si...Citeste continuarea

Pernite cu gem de gutui

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Intr-un castron am pus osanza, am adaugat sarea, praful de copt si coaja de lamaie, apoi am pus otetul si am inceput sa amestec, am adaugat si apa si la final faina cernuta. Am framantat cu mana...Citeste continuarea

CIORBA DE PRAZ CU PIPOTA DE CURCAN

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Am pus la fiert in apa cu sare pipota si inima de curcan bine spalate . Pentru rapiditate am fiert 20 minute in oala sub presiune . Se caleste  usor prazul si morcovul . Am adugat...Citeste continuarea

PASTRAV CU CIMBRU SI ROZMARIN

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pastravii curatati  se increasta cu varful cutitului . Se condimenteaza cu sare si piper .Se presara cu cimbru maruntit si fulgi de usturoi ..Se ung cu zeama de lamaie si ulei de...Citeste continuarea

Sandwich-uri la pachetel

Postat de: AlexandraOrdean in Sandvisuri

Ungem feliile de paine cu margarina. Punem salamul si cascavalul. Unim si bagam la toaster. Pofta buna Citeste continuarea

TOCANITA OSPATARULUI -CU MAMALIGUTA

Postat de: mihaelar63 in Vita

Sotati usor ceapa  in ulei , presarati boiaua si amestecati totul cu bucatile de carne . Adugati vinul , condimentati cu sare , piper . Adugati  cimbrul ,...Citeste continuarea

Tort cu ciocolată şi mousse de...

Postat de: diaconta in Torturi

Pentru început am pregatit cele doua blaturi. De fapt le-am pregatit cu o zi înainte. Pentru blatul de bezea cu nuca-Snickers,reteta este foarte simpla. Faina am amestecat-o...Citeste continuarea

Pizza la tigaie in 15 minute

Postat de: Zamfira in Pizza

Amestecăm oul cu iaurtul, uleiul, făina, praful de copt şi sarea. Aluatul trebuie să fie moale spre consistent. Ungem o tigaie cu unt (punem un strat destul de generos). Adăugăm...Citeste continuarea

Prajitura cu branza dulce, stafide...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Galbenusurile se amesteca cu iaurtul, zaharul si vanilia, cu coaja de lamaie, apoi cu branza dulce, grisul in ploaie,  amidonul si praful de copt. Vom pune si stafidele si agrisele....Citeste continuarea

Friptura de pui cu cartofi copti

Postat de: AlexandraOrdean in Pui

Curatam si spalam bine ciocanelele. Cartofii ii punem la copt in coaja, dupa care ii aranjam in tava cu ciocanelele. Condimentam. Dam la cuptor pt 60 minute. Servim...Citeste continuarea

Clatite cu branza dulce si sos de...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Intr-o tigaie se topeste untul si in el se adauga zaharul pudra, vanilia apoi zeama si coaja de la portocale. Se tin ingredientele pe foc 3 minute pana se ingroasa foarte putin sosul, apoi se...Citeste continuarea

Placintele cu ciuperci si cascaval

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia si amestecam cu o lingura. Adaugam iaurtul, punem apa putin cate putin si framantam. Cand aluatul devine omogen si elastic, incorporam...Citeste continuarea

Placinta cu spanac si pui

Postat de: gaby_d in Mancaruri cu carne

Pentru inceput ne ocupam de pregatirea spanacului. Intr-o craticioara topim untul. Curatam atat ceapa uscata cat si ceapa verde. Pe cea dintai o tocam cubulete, ceapa verde o taiem...Citeste continuarea

Lasagna in tigaie

Postat de: RuxyRux in Lasagna

Uleiul se incinge intr-o tigaie mare, adanca si in el se caleste usor ceapa tocata apoi si usturoiul zdrobit, se pune carnea tocata(am tocat-o inainte) si se tine pana se albeste, amestecand...Citeste continuarea

Pui la punga la cuptor

Postat de: ctlina in Pui

incalziti cuptorul la 200°C. Desfaceti punga,  introduceti puiul si o parte din ierburi ( n-am pus totul, numai 2/3). Amestecati usor, pentru ca puiul sa fie bine acoperit pe toate...Citeste continuarea

Tarta rustica cu branza dulce si...

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Blatul de tarta: Am cernut faina intr-un vas larg, am razuit untul rece, am amestecat apoi cu oul, zaharul, vanilia si smantana si am framantat aluatul rapid pana la omogenizare, l-am infainat...Citeste continuarea

Mancarica de mazare verde

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Într-un wok sau tigaie adanca, se incinge uleiul si se pun la prajit feliile de bacon. Dupa ce s-au colorat se pune la calit ceapa, usturoiul si morcovul. Adaugam apoi mazarea verde,...Citeste continuarea

Gratin de cartofi Dauphinois

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se curata cartofii, se spala si se taie în felii subțiri.  Nu spalați  feliile de cartofi odată tăiate. Curatati usturoiul si taiati cateii in doua in lungime. ...Citeste continuarea

Prajitura cu visine din congelator

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Se bat ouale cu zaharul,se adauga uleiul,laptele, faina si praful de copt. Se iau 2 lg de aluat si se amesteca cu cacao. Se tapeteaza o tava cu hartie de copt. Se toarna compozitia in tava ,...Citeste continuarea

Prajitura cu urda

Postat de: cristinutanicolita in Dulciuri

Se da drumul la cuptor. Omogenizam urda cu laptele,zaharul,coaja de portocala. Ouale le separam. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si mixam pana se...Citeste continuarea

Placinta (melcisori ) cu mere

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

  Aluat: Amestecam toate ingredientele si framantam bine  pana iese un aluat care nu se lipeste de maini. Impartim aluatul in 16 bile din care intindem foi cam de 12 cm...Citeste continuarea

TORT "ALESSIA"

Postat de: amalia01 in Torturi

Mod de preparare: Aprinzi focul la cuptor si pregatesti tava pentru copt, rotunda, cu pereti detasabili, imbracata in hartie pentru copt. A. blatul 1: Galbenusurile le freci bine...Citeste continuarea

Caramel sărat

Postat de: diaconta in Dulciuri

Mod de preparare caramel: Am pus zaharul într-o craticioara de inox cu fundul mai gros,o folosesc mereu când caramelizez zaharul pentru ca nu se lipeste. Am pus craticioara la...Citeste continuarea

Varza calita cu carnati de casa

Postat de: Jymy in Mancaruri cu carne

Se toaca varza marunt si se asaza intr-un vas de cuptor. Se adauga uleiul si se pune la cuptor. Se amesteca ocazional. Cand varza este bine patrunsa, se adauga sucul de rosii si se lasa...Citeste continuarea

Tort cu ciocolata, mousse de ananas...

Postat de: AlexandraOrdean in Torturi

Incepem sa pregatim blatul din bezea cu nuca de cocos: batem albusurile cu zaharul spuma foarte tare, apoi adaugam nuca de cocos. Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Friptura de vita in sos de vin rosu

Postat de: Jymy in Vita

Se taie carnea cuburi. Se spala bine si se asaza intr-o tava de cuptor. Se stropeste cu ulei si se condimenteaza cu sare, piper si rozmarin. Se adauga usturoiul feliat sau toacat marunt,...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de porc

Postat de: Jymy in Ciorbe

Se spala si se taie carnea in cuburi. Se pune la fiert (cu tot cu os) si se curata apa de spuma. Se toaca legumele si se adauga peste carne (cand aceasta din urma este bine fiarta). Se...Citeste continuarea

Chec aperitiv cu praz si telemea

Postat de: gicuta69 in Aperitive / Garnituri

Fierbem morcovii in apa cu un praf de sare. Cand sunt fierti ii scoatem ,ii lasam sa se raceasca apoi il taiem cubulete. Punem uleiul la infierbantat intr-o cratita, adaugam prazul taiat...Citeste continuarea

Ciorba de varza murata, cu rasol de...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Tocam varza marunt si o punem la fiert in 2 l de apa. Portionam rasolul de porc in bucati mai mari, pe care le spalam cu apa calda si le punem la fiert in apa cat sa fie acoperite. Le lasam...Citeste continuarea

Drob de iepure cu mousse de conopida

Postat de: simona72 in Aperitive / Garnituri

Pentru drob: se spala foarte bine organele si carnea. Se lasa sa se zvante. Intr-o tigaie se pune putin ulei de masline, se adauga organele intregi si carnea. Se pune capac pe tigaie si se lasa sa...Citeste continuarea

Coronita cu ciocolata, stafide si...

Postat de: Ela68 in Dulciuri

1.  Mai intai cernem faina de 2-3 ori pentru a fi bine afanata. 2. Laptele impreuna cu zaharul si semintele de la pastaia de vanilie le punem la fiert pana ce zaharul se topeste. 3. ...Citeste continuarea

Chec cu lamaie

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Pentru inceput mi-am pregatit toate ingredientele si am topit untul la cuptorul cu microunde. Ouale se bat bine cu zaharul,se adauga zaharul si se bate pana se topeste zaharul,apoi se adauga...Citeste continuarea

COZONAC TRANDAFIR

Postat de: panacris in Dulciuri

Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia uscată, zahărul,...Citeste continuarea

COZONAC CU NUCĂ, CACAO, CARAMEL...

Postat de: panacris in Dulciuri

  Într-un vas încăpător se cerne făina de 2 ori, este sfatul lui Bertoni D Albert, ca să iasă mai pufos cozonacul. În laptele călduț se adaugă, drojdia...Citeste continuarea

Piept de pui cu radacina de telina...

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Pieptul de pui se taie cuburi,ceapa o tocam marunt,iar radacina de telina se taie feliute. Punem toate ingredientele intr-o cratita, punem unt si ulei de masline si lasam sa se caleasca putin....Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]