Somon file pe fund de lemn de cedru

de ralu_ca in Peste, 9 Feb 2016 | 4674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • file somon (1 buc mare)
  • 4 legaturi ceapa verde
  • 8 bete telina
  • 1-2 legaturi patrunjel
  • o ceasca ulei masline
  • usturoi preparat
  • zeama lamaie
  • ardei iute
  • piper
  • sare grunjoasa
  • 2 funduri din lemn de cedru
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon file pe fund de lemn de cedru:

Pentru inceput se toaca ceapa rondele marunte, apoi telina si patrunjelul. Acestea se amesteca intr-un castron, in care se adauga uleiul, zeama de lamaie, piper, rondele de ardei iute, usturoiul mujdei si se omogenizeaza. Lasam la frigider pentru jumatate de ora. 

Fundurile din lemn de cedru trebuie sa fie lasate in apa cel putin 4-5 ore, pentru a fi bine imbibate cu apa. Acestea se aseaza pe o tava incapatoare pe care am presarat multa sare grunjoasa. Fileul de somon se aseaza pe sarea grunjoasa, apoi compozitia preparata se toarna pe toata suprafata somonului.

Tava este introdusa la barbeque-ul inchis si incins si se lasa approx 1 ora.

Este un deliciu!

Pofta buna!

TIPS-URI

1

am folosit 2 funduri pentru ca fileul era foarte mare

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon file pe fund de lemn de cedru" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cotlet de rechin cu cartofi la cuptor