A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Placinta cu branza sarata

Postat de: MotanLaOale in Aperitive / Garnituri

Foile se decongeleaza. Branzeturile se dau pe razatoare si se amesteca cu 4 oua, 100  smantana si 2 plicuri zahar vanilat. Eu am pus mixerul. Se unge o tava cu ulei si se pune prima...Citeste continuarea

Muschiulet de pui in crusta de...

Postat de: Constelatialeu in Pui

Mai intai pregatim masa de lucru, intr-o farfurie intinsa punem pesmet, in alta faina, intr-o farfurie adanca batem ouale cu sare, piper si mustar, radem cascavalul. Apoi luam fiecare bucatica...Citeste continuarea

Mic dejun la pahar

Postat de: Valclaudia in Love Smoothies

Curatam fructele, le taiem bucati si le punem in vasul blenderului. Adaugam green sugar dupa gust, cele doua iaurturi degresate, taratele de ovaz si semintele chia. Mixam cateva secunde,...Citeste continuarea

Prajitura cu crema de ciocolata

Postat de: mihasara in Dulciuri

Crema: Rupi ciocolata intr-un vas si adaugi untul  moale (la temperatura camerei) peste ea. Fierbi frisca pana da un clocot si o adaugi peste ciocolata. Amesteci...Citeste continuarea

Lava de ciocolata

Postat de: mihasara in Dulciuri

  Punem  intr-un vas ouale, zaharul si faina si le amestecam bine cu un tel. Intre timp punem intr-o cratita untul si ciocolata rupta in bucati cat mai mici si le punem...Citeste continuarea

Lava cake

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Formele de silicon se ung cu unt si se aseaza intr-o tava. Se pun ciocolata (rupta bucatele) si untul intr-un ibric la topit pe baie de aburi...Citeste continuarea

Painici chifle cu sunca si cascaval

Postat de: gabrielasfechis in Piine

Punem drojdia in apa cu zahar la dizolvat. Apoi punem apa minerala la incalzit. Intr-un vas mare punem faina, sarea, drojdia dizolvata, cele 2 oua si apa minerala si incepem sa framantam bine....Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: gaby_d in Dulciuri

Untul moale, la temperatura camerei, pune-l intr-un bol impreuna cu zaharul (cele 150 g) si galbenusurile. Mixeaza-le pana obtii un amestec pufos, omogen si cristalele de zahar sunt...Citeste continuarea

Pastrav si salau la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Se face un amestec din cimbru, rozmarin, sare, usturoi, ulei de susan, boiaua si fulgii de ardei iute. Spalati bine pestii si-i increstati. Condimentele vorda gust mai usor si pesti...Citeste continuarea

Supa cu tortellini

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se calesc in ulei ceapa si usturoiul intr-o oala mare. Cand acestea devin sticloase se aduga cuburile de muschiulet de porc. Prajiti impreuna 2-3 minute si turnati deasupra...Citeste continuarea

Fegato alla venetiana - ficat...

Postat de: mihaelar63 in Ficat

Ficatul se tine in apa rece cateva ore, sa se curete de sange. Din cand in cand se schimba apa. Curatati, spalati si taiati cepele pestisori [julien ]. Infierbantati o...Citeste continuarea

Cheesecake cu ciocolata (la rece)

Postat de: amalia01 in Prajituri

Biscuitii digestivi se sfarama si apoi se adauga margarina topita. Amesteci bine pana cand obtii o pasta si mai adaugi o lingura de crema de ciocolata. Asezi blatul astfel obtinut intr-o tava...Citeste continuarea

Prajitura Shoko-Cioco

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Topim untul intr-un ibric, dam vasul deoparte si in el topim fulgii de ciocolata, apoi adaugam si cacaoa si amestecam bine pana la omogenizare. Intr-un vas de mixer, punem ouale, apoi laptele...Citeste continuarea

Supa cu broccoli

Postat de: mihaelar63 in Supe

Legumele se curata si se spala. Se toaca marunt ceapa, usturoiul, telina si baconul si se calesc  5 minute in unt si ulei de masline impreuna cu morcovul taiat cubulete....Citeste continuarea

Pate de casa, cu portocala si migdale

Postat de: privatelaura in Ficat

Spalam ficateii, ii lasam la scurs. Carnita o punem la fiert, alaturi de niste legume. Ficateii ii punem la rumenit in putin unt cu ulei de masline. Se adauga feliile de portocala curatate de...Citeste continuarea

Ciocolata alba de casa

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Spalam foarte bine portocalele. Le uscam, apoi cu ajutorul unui peeler (aparat de curatat subtire) curatam portocalele de coaja. Stoarcem si obtinem suc proaspat. Punem pe foc o cratita cu apa....Citeste continuarea

Mini tiramisu reteta cu crema de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Prima dată o să facem pișcoturile. Separăm albușurile de gălbenușuri și le punem in două boluri mari. Peste albușurile de ou punem un praf de sare și 50...Citeste continuarea

Pangasius cu ciuperci si smantana...

Postat de: gurita_ta2005 in Pangasius

Bucatile de pangasius de taie in doua si se pun intr.o tigaie cu ulei de masline, se condimenteaza pe ambele parti si se lasa pe foc cateva minute pe fiecare parte. Se scot pe o farfurie iar in...Citeste continuarea

Ciocolata de casa

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Mai intai pregatim siropul de zahar. Punem intr-o cratita mai groasa, 500 gr de zahar brut, 250 ml apa. Lasam sa se amestece bine, apoi punem la fiert, pe foc. Lasam sa se topeasca zaharul, sa...Citeste continuarea

Tarta cu mousse de ciocolata, crema...

Postat de: codrutaoana in Dulciuri

Mărunţim bine de tot covrigeii la robotul de bucătărie, până se obţine o făină pe care o amestecăm cu cele 2 linguri de zahăr de cocos. Peste turnăm untul topit şi uniformizăm...Citeste continuarea

Ciocolatina

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Mai intai de toate pregatim formele in care vom turna compozitia ca sa se inchege. Eu am folosit niste discuri de inox, in care am introdus folie alimentara. Punem la topit 300 gr ciocolata...Citeste continuarea

Snitel de porc in crusta de cartofi

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnea  deporc se bate cu batatorul de snitele si se condimenteaza cu sare, piper si salvie maruntita . Cartofii se curata si se razuiesc pe razatoarea cu ochiuri mari. Se scurg...Citeste continuarea

Mancare de miel in stil alentejan

Postat de: cristeena20 in Mancaruri cu carne

Carnea se portioneaza (eu am folosit coaste si paste din pulpa) si se condimenteaza cu sare, piper alb, dafin si se toarna vin alb. Adaugam si 2-3 catei de usturoi tocati marunt si acoperim vasul...Citeste continuarea

Supa limpede de gaina

Postat de: ianculubita in Supe

Gaina spalata, se pune in oala cu apa la fiert si se lasa la foc mic cu capac 1-2 h, adunand spuma mereu; cand este aproape gata, se adauga legumele curatate, spalate si 1lingura rasa cu sare....Citeste continuarea

Mancare de mazare cu carne de porc

Postat de: gicuta69 in Mancaruri cu carne

Am spalat carnea bine si am portionat-o. Morcovul si ceapa le-am curatat, spalat si le-am taiat cubulete. Am pus legumele si carnea in oala sub presiune, am adaugat un praf de sare, frunza de...Citeste continuarea

Mizilic

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se  feliaza salamul, telemeaua si cascavalurile. Se curata si se spala legumele. Se desareaza  prin spalare cu apa rece maslinele daca este cazul. Se feliaza...Citeste continuarea

Supa de peste in stil grecesc

Postat de: mihaelar63 in Supe

Curatati si spalati legumele. Bucatile de peste se spala bine cu apa rece si se pun la fiert cu sare, otet, doua cepe  intregi,curatate, foi de dafin si boabe de piper....Citeste continuarea

Ciorba de oase de porc cu zeama de...

Postat de: gicuta69 in Ciorbe

Spalam oasele bine si le punem intr-o oala la fiert. Indepartam spuma care se formeaza si lasam sa fiarba in continuare la foc mic. Cand a fiert carnea de pe oase, adaugam legumele congelate si...Citeste continuarea

Reteta de preparare a papanasilor...

Postat de: momo121 in Dulciuri

Reteta de preparare a papanasilor Amestecam branza cu sarea si zaharul, adaugam pe rand ouale, smantana, vanilia, iar la urma faina si amestecam cu telul, pana obtinem o compozitie usor moale...Citeste continuarea

Pulpe de pui la tava

Postat de: RuxyRux in Pui

Se curata pulpele, se spala, se pun in tava cu ulei, impreuna cu ceapa taiata in doua, cu usturoiul spalat cu tot cu coaja si taiat in jumatate si se calesc usor, se adauga condimentele, marul,...Citeste continuarea

Fursecuri cu ciocolata si fulgi de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Punem in blender ciocolata rupta bucatele ii dam cateva pulsuri. Peste, adaugam miezul de nuca si mai pulsam pana si aceasta este maruntit. Untul, de la temparatura camerei il mixam cu...Citeste continuarea

Placinte poale-n brau

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Pentru inceput se pun cam 4-5 linguri de lapte caldut intr-un bol peste care se adauga drojdia si se lasa cca 15 min. sa fermenteze. Intre timp, cernem faina, facem cu mana loc in mijloc unde...Citeste continuarea

Tochitura cu mamaliguta

Postat de: Jymy in Mancaruri cu carne

Se taie carnea de porc in bucati potrivite si se pune la rumenit in putin ulei. Se adauga pieptul de pui taiat cuburi si carnatii, usturoiul feliat si se condimenteaza dupa gust. Se lasa la...Citeste continuarea

Ciorba de pui cu smantana

Postat de: Jymy in Ciorbe

Se taie carnea cuburi, se spala bine si se pune la fiert in apa rece. Se aduna spuma atunci cand este necesar. Se taie legumele si se adauga peste carne. Se continua fierberea pana sunt...Citeste continuarea

Lasagna la tigaie

Postat de: Corina33 in Lasagna

Se pune uleiul la incalzit intr-o tigaie mare sau o cratita ceramica. Se caleste ceapa si usturoiul la foc mic circa 5 minute. Adaugam carnea din carnati si mai calim cateva minute pana isi...Citeste continuarea

Carne de vita cu arome asiatice

Postat de: mitinita in Vita

Pregatim ingredientele pentru marinata. Punem intr-un bol usturoiul pisat, zaharul, ghimbirul pudra, sosul de soia, uleiul de susan si ceapa. Se amesteca si se adauga carnea de vita, taiata...Citeste continuarea

Porc cu sos teriyaki

Postat de: mitinita in Porc

Carnea de porc se feliaza in felii subtiri de marime egala. Intr-un bol se amesteca sosul teriyaki, zaharul brun, usturoiul pisat, ghimbirul pudra si apa. Se adauga feliile de porc si se...Citeste continuarea

Tort aniversar cu crema de...

Postat de: comanligia in Torturi

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri, care se mixeaza cu un praf de sare iar galbenusurile le punem intr-un bol cu plicul de praf de copt, acestea se amesteca si in timp ce batem...Citeste continuarea

Tort cu biscuiti

Postat de: NaomiR in Dulciuri

Intr-un bol sfaramam biscuitii in bucati (nu foarte mici, ca sa aiba un aspect frumos, sa se poata observa). Nuca sfaramata si ea in bucati o punem in tigaie la foc mic pentru 5 minute pana isi...Citeste continuarea

Rulouri din carne de manzat

Postat de: panacris in Vita

Feliile de carne preparate, ca pentru snițel, adică feliate cât mai subțire, se asezonează cu sare, piper, apoi se ung cu muștar. Pe fiecare bucată de carne asezonată, se așează o...Citeste continuarea

Curcan cu legume, portocale si ghimbir

Postat de: panacris in Curcan

Legumele curățate și feliate julien se trag în uleiul de măsline încins, cca 5 minute, după ce au devenit translucide se adaugă bucățelele de curcan, se completează cu...Citeste continuarea

Friptura de porc aromata

Postat de: AlexandraOrdean in Porc

Spalam bine carnea si o transam. Intr-o tava de yena punem putin ulei, condimentam si punem un strat de ceapa taiata julien. Asezam deasupra carnea, condimentam si punem vinul...Citeste continuarea

Gogosi cu ciocolata

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Dulciuri

Pentru inceput am pregatit maiaua. Am amestecat drojdia uscata cu o lingurita de zahar, 2 linguri lapte caldut si una de faina. Am amestecat bine si am lasat-o sa creasca. Am cernut faina...Citeste continuarea

Briosa portugheza - Bolo Rei

Postat de: ctlina in Dulciuri

Puneti la marinat fructele uscate cu cele 3 linguri de rom. Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 10 cl de apa calduta, o lingura de zahar si 4 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze...Citeste continuarea

Briose cu ciocolata si coacaze rosii

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mai intai topim margarina impreuna cu ciocolata si-o lasam sa se raceasca  cat timp frecam galbenusurile cu zaharul. Albusurile cu un praf de sare le batem spuma tare. Faina o amestecam cu...Citeste continuarea

Macrou marinat la rece

Postat de: gicuta69 in Peste

Lasam pestele la dezghetat apoi il curatam, indepartam capetele, il spalam si il taiem rondele potivit de groase. Lasam rondelele la scurs apoi le saram bine, le punem intr-un vas cu capac si le...Citeste continuarea

Ciorba de perisoare din pui si...

Postat de: merisor67 in Ciorbe

Pentru perisoare, tocam ceapa impreuna cu carnea si baconul afumat, apoi adaugam sare si condimente dupa gust, orezul bine hidratat si scurs si la final ouale, apoi omogenizam bine compozitia....Citeste continuarea

Supa de ceapa

Postat de: cristina1985 in Supe

Se fac crutoanele la cuptor sau pe aragaz. Se caleste ceapa in putin ulei. Cand incepe sa se inmoaie, se adauga untul. Se mai lasa putin si se pune faina si se amesteca. Apoi se toarna 100 ml...Citeste continuarea

Mic dejun

Postat de: AlexandraOrdean in Aperitive / Garnituri

Prajim painea. In mijlocul feliei taiem cu paharul un cerc. Punem painea in tigaie si spargem oul in interiorul cercului. Acoperim si lasam sa se prajeascca oul....Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de: Geanina87 in Dulciuri

Albusurile se bat spuma tare impreuna cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o spuma lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul si...Citeste continuarea

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]