Un desert de care am fost atrasa inca din copilarie!!! M-am inspirat dupa reteta dragei mele Jamila. Pentru ca mi-am facut rost de forme si pentru ca imi doream sa incerc acest deliciu, m-am hotarat sa-l execut si iata ce a rezultat! Gustul este aproape identic cu al celor din cofetarie si chiar aspectuoase.. zic eu. ;)
S-au implimit 3 ani de cand sunt printre voi!!! Va multumesc mult ca mi-ati fost alaturi! :* :* :*
Pentru Aluat:
Pentru sirop :
Pentru decor :
Pentru aluat: Intr-un castron am pus faina, laptele caldut amestecat cu drojdia si zaharul, ouale, uleiul, sarea si am amestecat pana a rezultat un aluat moale.
Am acoperit castronul cu folie de plastic si am lasat aluatul la crescut 30-40 de minute sau pana si-a dublat volumul.
Am uns cu unt si am tapetat cu faina formele si am pus aluatul in forme de savarine cu ajutorul a doua lingurite.
Am lasat savarinele sa mai creasca in forme timp de 20 de minute sau pana ce ajung pana la buza formei.
Am dat la cuptor pentru 20-25 de minute sau pana s-au rumenit frumos deasupra.
Le-am lasat apoi sa se raceasca.
Pentru sirop: Am pus apa si zaharul pe foc si am lasta sa fiarba pana s-a dizolvat zaharul. Am oprit focul am adaugat esenta de rom si am lasat siropul sa se raceasca.
Se scot savarinele din forme, se intorc invers si se taie un capacel, dar nu pana la capat. Apoi am scufundat fiecare savarina in sirop.
Decor: Am batut apoi frisca. Am pus-o intr-un pos si am umplut fiecare savarina.
Am decorat fiecare capacel cu duceata.
Le-am dat apoi la frigider pana la servire.
1
Se poate adauga si esenta de vanilie sau zahar vanilat pentru un plus de arome.