Se taie usturoiul felii si ceapa rondele. Se taie feniculul felii, mai putin frunzele, care se pastreaza pentru final.
Se incalzeste putin unlei de masline intr-o tigaie mare, la foc mediu si se adauga usturoiul, ceapa si feniculul. Se reduce focul la mic, se acopera tigaia cu un capac si se lasa 30 de minute, amestecand frecvent si adaugand apa daca incep sa se arda, pana devin lipicioase.
Se sfarama cubul concentrat deasupra, se adauga fasolea si 750 ml apa fierbinte. Se aduce la punctul de fierbere si se lasa 20 de minute. Se paseaza cu ajutorul unui blender vertical pana la consistenta dorita. Se adauga sare si piper dupa gust.
Se amesteca oul cu branza rasa si fulgii de chili. Se sfarama semintele de fenicul intr-un mojar si se adauga peste ou, amestecand pentru omogenizare.
Se taie painea in felii grose de 3 cm. Se dau prin mixul de ou si se prajesc intr-o tigaie antiaderenta pana devin aurii.
Se serveste supa presarata cu frunze de fenicul, fulgi de chili si iaurt, impreuna cu bucatile de paine.