A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Clatite imbratisate

Postat de: Bunica in Dulciuri

Pentru început preparăm un smoothie de sfeclă roșie. Curățăm sfecla, o spălăm si o tăiem în bucăti mici. Punem în vasul blenderului Breville bucățile de sfeclă...Citeste continuarea

Pachetele din clatite umplute cu...

Postat de: CameliaComan in Aperitive / Garnituri

Prima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, praful de sare si praful de copt) intr-un   bol  incapator. Intr-un   vas  trebuie sa mixam 1 ou cu laptele,...Citeste continuarea

Snitel de curcan reteta sanatoasa...

Postat de: timea in Curcan

Cum se prepara Snitel de curcan reteta sanatoasa si delicioasa Taiem pieptul de curcan felii pe care le batem usor cu ciocanul de batut carne. Saram si piperam fiecare felie de carne....Citeste continuarea

Tort aniversar cu crema de ganache...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se mixeaza cu un praf de sare, zaharul, zaharul vanilat si mierea. Se adauga, pe...Citeste continuarea

Supa crema de linte cu lapte de cocos

Postat de: andaoana in Supe

Lintea am spalat-o in apa rece si am lasat-o sa stea in apa pana mi-am pregatit restul ingredientelor. Ghimbirul l-am taiat subtire si destul de marunt. Ceapa am taiato solzisori, iar...Citeste continuarea

Supa cu verdeturi, hrisca si smantana

Postat de: mihaelar63 in Supe

Se curata si se spala  si se toaca marunt ceapa. Se spala, se feliaza tija de telina si ardeiul iute. Se spala si se taie feliute ardeiul Kapia. Se toaca cubulete...Citeste continuarea

Caramel

Postat de: Dya in Dulciuri

Se pune zahărul într-o crăticioară de inox, cu fund dublu şi se aşază pe aragaz, la foc potrivit. Se amestecă până ce zahărul se topeşte complet. Se ia crăticioara de...Citeste continuarea

Ton cu iaurt si marar

Postat de: Renataedina in Ton

Se spala si se toaca marunt mararul. Intr-un bol se amesteca cu o furculita iaurtul cu ton si cu marar tocat. Se condimenteaza cu piper negru si sare. Se consuma cu o felie de paine (75 g...Citeste continuarea

Clatite Trandafiri

Postat de: marianasamilik2009 in Dulciuri

Pentru inceput va spun ca tot ceea ce faceti cu DRAGOSTE va iesi nemaipomenit. Intr-un bol amestecati ouale cu zaharul pana ce acestea vor deveni usor cremoase. Adaugati pe rand laptele, apa...Citeste continuarea

Gogosi

Postat de: ctlina in Dulciuri

Într-un castron, se amestecă făina și drojdia uscata. Adaugam laptele încălzit în prealabil și framantam bine (dacă aveți un robot utilizați-l). Se adaugă...Citeste continuarea

Clatite cu mere caramelizate

Postat de: simona72 in Dulciuri

Pentru aluatul de clatite: se amesteca faina cu drojdia. Ouale se bat cu un tel ca pentru omleta, se adauga zaharul,sarea si extractul de vanilie. Peste ouale batute se adauga faina, se amesteca...Citeste continuarea

Paine fara framantare

Postat de: raluca95 in Piine

Este foarte rapida. Cernem faina intr-un bol si o amestecam cu sarea, adaugam drojdia dizolvata si apa si amestecam cu o lingura pana se ¨aduna¨ aluatul. Aluatul va fi moale si lipicios,...Citeste continuarea

Varza alba si rosie la cuptor cu...

Postat de: Constelatialeu in Porc

Mai intai am taiat varza alba si pe cea rosie si le-am frecat cu putina sare. Separat am taiat ceapa verde, apoi ardeiul capia, cubulete marunte. Am pus wok-ul pe foc sa se inchinga, am...Citeste continuarea

Orez cu lapte

Postat de: Constelatialeu in Mancare copii

Mai intai am masurat orezul si l-am spalat sub un jet de apa, l-am pus intr-o cratita cu fund dublu si am presarat un praf de sare, apoi am adaugat laptele si zaharul. Am asezat pe ochiul de...Citeste continuarea

Pilav de bulgur cu legume

Postat de: raluca95 in Aperitive / Garnituri

Calim toate legumele tocate mic, inclusiv cartoful, in doua/trei linguri de ulei de masline timp de cateva minute. E foarte important sa fie tocate foarte mic pentru ca trebuie sa se patrunda...Citeste continuarea

French toast cu capsuni

Postat de: raluca95 in Dulciuri

Incepem prin a taia capsunile feliute sau cubulete si le punem intr-un bol cu cele doua linguri cu miere. Punem jumatate din cantitatea de lapte pe foc cu coaja de portocala si doua linguri de...Citeste continuarea

Clatite cu topping de ciocolata,...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Prima data trebuie sa amestecam ingredientele uscate (faina, zahar vanilat, praful de sare si praful de copt) intr-un bol incapator. Intr-un vas trebuie sa mixam oualele cu laptele, esenta de...Citeste continuarea

Clatite cu dragoste

Postat de: Dya in Dulciuri

           Începem prin a pregăti clătitele: Într-un bol omogenizăm iaurtul, cele două ouă, făina cernută,...Citeste continuarea

Supa de pui cu paste tricolore la...

Postat de: aliliana in Supe

Pipetul de pui se spala, se portioneaza si se fierbe in apa cu putina sare.  Apa se arunca, se spala carnea. Legumele se curata, se potioneaza.  Se pune apa la fiert in vasul...Citeste continuarea

Tocanita de cartofi cu slanina si...

Postat de: aliliana in Mancaruri cu carne

Legumele se curata, se spala si se portioneaza. Am preferat sa nu le toc foarte marunt.  Carnatii se toaca bucati potrivite, slanina asemenea.  Intr-o cratita se pune ulei la...Citeste continuarea

Clatite cu dulceata, banana si miere

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Faina se amesteca cu zaharul si coaja de lamaie rasa. Se pune oul si se amesteca, se adauga treptat apa minerala, esenta de vanilie, uleiul si laptele in functie de cat de groasa e compozitia....Citeste continuarea

Quesadilla cu pui

Postat de: raluca95 in Sandvisuri

Am inceput cu salsa ca sa aiba timp sa se imbineze aromele. Am taiat in 8 rosiarele, tocat marunt putin ardei iute si ceapa, am pus sare dupa gust si o lingura de ulei de masline si am lasat de o...Citeste continuarea

Supa crema de dovleac cu linte rosie

Postat de: simona72 in Supe

Se taie prazul in jumatate pe lungime, se spala printre frunze si se taie cat mai fin. Se caleste prazul in 3-4 linguri ulei de masline. Se lasa pana se inmoaie, avand grija sa nu se arda. Intre...Citeste continuarea

Iepure cu legume la multicooker

Postat de: gurita_ta2005 in Iepure

Bucatile de iepure se clatesc cu apa rece, se condimenteaza cu vegeta si piper si se pun in vasul de la multicooker. Punem vinul si un pahar de apa, setam functia Boil si lasam sa fiarba cam 30...Citeste continuarea

Faguri si madlene, cu aroma de...

Postat de: merisor67 in Prajituri

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma. Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de...Citeste continuarea

Salata de legume cu naut

Postat de: andaoana in Salate

Curatam si taiem legumele sub forma si de marimea dorita. Intr-un wok punem uleiul la incins si in el ghimbirul taiat cat mai mic si semintele de chimen. Lasam sa se caleasca cam 2 minute....Citeste continuarea

Pui cu legume si portocale

Postat de: andaoana in Pui

Pieptul de pui l-am spalat si l-am fiert timp de 5 minute in apa cu putina sare. Varza de bruxelles am curatat-o de frunzele vestede si am fiert-o si pe ea putin in apa cu sare (cam 3 minute)....Citeste continuarea

Supa crema de cartofi dulci

Postat de: licurici_lra in Supe

Cartofii dulci, telina, morcovul si pastarnacul se curata, se taie cubulete si se pun in apa fiarta cu putina sare. Untul se pune la incins si se adauga ceapa tocata, apoi usturoiul...Citeste continuarea

Tarta cu dovleac

Postat de: gicuta69 in Dulciuri

Am cernut faina intr-un castron impreuna cu praful de copt. Am pus oul, zaharul si untul si am inceput sa framant adaugand apa treptat. In functie de faina, putem reduce sau mari cantitatea de...Citeste continuarea

Clatite din doar doua ingrediente

Postat de: gabrielasfechis in Dulciuri

Decojim banana si o taiem felii subtiri.  Intr-un bol batem cele doua oua, apoi adaugam feliile de banane si le pisam bine cu o furculita, sa nu fie prea mari bucatile ramase. Ungem o...Citeste continuarea

Somon file pe fund de lemn de cedru

Postat de: ralu_ca in Peste

Pentru inceput se toaca ceapa rondele marunte, apoi telina si patrunjelul. Acestea se amesteca intr-un castron, in care se adauga uleiul, zeama de lamaie, piper, rondele de ardei iute, usturoiul...Citeste continuarea

Placintele "galette des rois" cu...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incepem cu crema de vanilie: Se pune la-ncalzit laptele cu 15 g de zahar si vanilia. Frecam galbenusul de ou cu restul de zahar, adaugam amidonul si amestecam bine. Se toarnă deasupra...Citeste continuarea

Rasucita

Postat de: Zamfira in Aperitive / Garnituri

Îndindem prima foaie de foietaj, îi decupăm marginile pentru a avea o formă rotundă. Ne putem ajuta şi de un vas rotund sau capac mai mare.  Punem foaie pe o tavă...Citeste continuarea

Varza de Bruxelles gratinata

Postat de: CulinaryRainbow in Mancaruri de legume

Am pus pe foc o oală cu apă. După ce a început să fiarbă am adăugat puțină sare.  Am înlăturat primul strat de foițe de pe varză, am tăiat-o în jumătăți...Citeste continuarea

Saratele picante cu seminte

Postat de: claudiaO in Prajituri

Se framata un aluat omogen și se da cca jumătate de oră la rece. Se întinde in foaie, se unge cu ou bătut, presăram amestecul de seminte apoi radem brânză. Tăiem cu...Citeste continuarea

Prajitura Rudy

Postat de: claudiaO in Dulciuri

Pregătim coca: untul topit îl amestecam cu zahărul, adăugam oul, sarea și la final făina peste care am pus praful de copt și cacaoa. Frământam un aluat destul de tăricel pe...Citeste continuarea

Mancare de naut cu scarita afumata

Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carne

Curatam si spalam ceapa, iar apoi o taiem marunt. Intr-o oala punem uleiul la incins, adaugam ceapa si putina apa (2-3 linguri) si o lasam timp de cateva minute.  Spalam bine scarita si...Citeste continuarea

Cartofi la cuptor cu cârnați

Postat de: elucubratiiculinare in Porc

Se curăță cartofii de coajă, se spală și se taie în 4 sau 6 în funcție de mărimea lor. Se așează într-o tavă de yena unsă din belșug cu ulei. Se presară...Citeste continuarea

Prajitura rapida

Postat de: Adi75 in Dulciuri

Se bat ouăle cu zaharul, apoi se adauga laptele si uleiul se amesteca puțin apoi punem dulceața si amestecam iarăși, adaugăm faina si praful de copt amestecam pana obținem o compoziție...Citeste continuarea

Tort cu clatite

Postat de: sufletista in Dulciuri

Clatite -intr-un bol adaugam ouale intregi si le batem impreuna cu un praf de sare,adaugam zaharul,faina,coaja de portocala,praful de copt,amestecam cu telul adaugand treptat apa si laptele....Citeste continuarea

Unt de cocos

Postat de: andaoana in Vegan / Raw vegan

Intr-un pahar golim nuca de cocos de apa din ea . Spargem nuca de cocos , scoatem miezul si curatam de partea maro. Intr-un blender punem nuca de cocos curatata bine, 1 pahar de apa plus ,...Citeste continuarea

Tort aniversar cu crema de...

Postat de: Alepaty in Torturi

Blat: Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, pana devine ferma bezeaua apoi se adauga treptat zaharul pana devine ferma si lucioasa,se adauga galbenusurile impreuna cu praful de copt...Citeste continuarea

Paine cu rosii uscate si cimbru

Postat de: andaoana in Piine

Incalzim apa putin si dizolvam in ea drojdia impreuna cu zaharul . Acoperim cu un prosop si lasam sa stea pana pregatim faina. Faina o cernem si o punem intr-un bol . In mijlocul fainii adaugam...Citeste continuarea

Placinta cu branza sarata

Postat de: aliliana in Aperitive / Garnituri

Inainte de toate foile de aluat trebuie decongelate. Preparatul branzei:branza de vaci si cascavalul se da pe razatoarea cu ochiuri mari. Se adauga smantana,branza dulce, sare daca  mai e...Citeste continuarea

Briose cu visine si caise

Postat de: aliliana in Dulciuri

Ouale si zaharul se mixeaza bine pana ce devin o crema si cresc ca volum. Se adauga uleiul, se omogenizeaza si iaurtul si se incorporeaza si el. Faina impreuna cu praful se copt se amesteca si...Citeste continuarea

Carne de porc cu ceapă- reteta...

Postat de: ctlina in Mancaruri cu carne

Se taie carnea foarte fin (pentru a o putea manca cu baghete).  Adaugam maïzena si se amestecă. Adăugați vinul, sosul de soia, uleiurile și se amestecă totul. Păstrați...Citeste continuarea

Fursecuri cu arahide si ciocolata

Postat de: eumimi in Prajituri

Margarina moale, la temperatura camerei si amesteca cu zaharul pana cand acesta se topesete. Se adauga galbenusul , faina,esenta si sarea. Aluatul rezultat este moale. Albusul de ou se...Citeste continuarea

Prajiturele motate cu fructe si...

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Separam oauale, albusurile se bat spuma cu un praf de sare, galbenusurile se mixeaza cu zaharul, praful de copt si uleiul turnat in fir subtire. Adaugam...Citeste continuarea

Paine de dieta cu branza si seminte

Postat de: Valclaudia in Piine

Mixam ouale cu sare,drojdie, iaurt si branza de vaci. Adaugam semintele,taratele, amidonul si fulgii de mei. Preincalzim cuptorul la 180 grade. Tapetam forma rotunda cu hartie de copt si...Citeste continuarea

Tiramisu reteta la pahar

Postat de: Criss in Dulciuri

Tiramisu reţetă originală Mascarpone se mixeaza impreuna cu zaharul pudra, se adauga frisca batuta si se omogenizeaza. Piscoturile se rup in bucati, se insiropeaza cu cafea. (Daca vreti,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajituri Indiene - Deliciu dulce si cremos

de laura_n 7

ieri la 07:12

Covrigi sticks - Aluat rapid din două ingrediente

pe 22.09 la 09:35

Chec cu iaurt și ciocolată - Rapid, ușor și delicios

pe 19.09 la 15:51

Brownie cu Oreo - Desertul ciocolatos și savuros

pe 19.09 la 15:30

TOP
utilizatori

Rocsi

1451 puncte

RODIMUR

1171 puncte

oanapl

1007 puncte

vasimur

166 puncte

Rahela Velicu

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]