O salata perfecta pentru un inceput racoros de primavera . Este o salata gustoasa si satioasa .
Salata verde si valeriana le spalam foarte bine in apa rece ca sa nu ramana urme de nisip . Eu de obicei le spal sub jet de apa , apoi le las sa stea intr-un vas cu apa rece pentru 10-15 minute . Le lasam sa se usuce , daca aveti uscator de salata e perfecat ,daca nu intr-un strecurator .
Asezam salata si valeriana intr-un castron mai mare . Ardeiul il taiem sub forma in care doriti. Sfecla taiata si ea cubulete ,ouale in patru si tofu cubulete (inlocuiti tofu cu branza preferata) .
Cand toate sunt pregatite facem dressingul : eu am pus intr-un borcan cu capac toate ingredientele . Am pus capacul si am agitat bine de tot pana cand s-au omogenizat .
Peste salata punem ardeiul si bucati de sfecla rosie si turnam jumate din dressing. Amestecam de cateva ori si apoi punem ouale sferturi si tofu taiat cubulete.
Serviti ca atare sau ca si salata langa un gratar .