Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta

de Andra_Constantinescu in Pui, 2 Mar 2016 | 6063 vizualizari

 

Pentru concursul "De la bucatar la justitiar" va prezint o mancare tare buna, pe care cred ca nici domnul Godina nu ar refuza-o. Facand o paralela intre acesta si un pui, as zice ca un cocos intotdeauna lupta pana la capat, asa cum cred ca si domnul Godina este dispus sa o faca.

 

INGREDIENTE

  • Piept de pui in sos de rosii si usturoi:
  • doi piepti de pui (1,2 kg);
  • o lingurita de sare;
  • o lingurita de boia de ardei dulce;
  • 6-7 linguri ulei;
  • 500 ml apa;
  • o conserva de 400 g de rosii intregi, fara piele;
  • cateva boabe de piper negru;
  • o foaie de dafin;
  • o cracuta de busuioc verde;
  • o cracuta de rozmarin verde;
  • 5-6 catei de usturoi;
  • o lingura de zahar;
  • 2-3 fire de patrunjel verde;
  • Mamaliga:
  • 2 l apa;
  • 4 linguri ulei;
  • doua lingurite sare;
  • 450 g malai.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta:

Piept de pui in sos de rosii si usturoi:

Pieptul de pui se taie cubulete, se spala si se da cu sare. 

Se pune ulei intr-un wok, se adauga carnea, apoi aceasta se presara cu boiaua de ardei, se adauga 300 ml apa si se lasa sa fiarba, acoperind wok-ul cu un capac, pana cand scade toata apa. Se lasa carnea sa se prajeasca putin, dupa care rosiile din conserva se dau prin robotul de bucatarie pentru a se obtine o pasta. Aceasta se adauga peste carne impreuna cu piperul, foaia de dafin, busuiocul, rozmarinul si 200 ml apa si se mai lasa la fiert pana cand sosul se leaga. Se opreste focul, se adauga zaharul (doar daca rosiile au fost acrisoare) si se lasa mancarea sa se racoreasca putin, apoi se adauga usturoiul curatat de foi, spalat si pisat si patrunjelul verde spalat si tocat.

Mamaliga:

Apa, uleiul si sarea se pun intr-un tuci la foc. Inainte ca apa sa atinga punctul de fierbere, se adauga, in ploaie, malaiul si se mesteca energic cu un tel. Se lasa sa clocoteasca in continuare la foc mic, mestecand din cand in cand. 

Este gata atunci cand mamaliga se desprinde de pe peretii vasului. Se rastoarna intr-un vas umezit cu apa rece.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Piept de pui in sos de rosii si usturoi servit cu mamaliguta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte Black

- 600 lei
1399.99 lei
799.99 lei

COMENTARII (17)

Catalina L 1

05.03.2016, 12:29

elucubratiiculinare 1

05.03.2016, 17:54

arata perfect

mirela0911 1

06.03.2016, 17:29

Foarte bine arata!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort Oreo - Rețeta delicioasa cu nr. 1000

de RODIMUR 8

ieri la 23:30

Rondele de vinete, cu sos de usturoi și smântână - Rețeta simplă și gustoasă

de RODIMUR 8

ieri la 21:44

Papanași cu smântână și dulceață - Rețeta tradițională românească pas cu pas

ieri la 10:41

Prajitura cu lamaie si ciocolata neagra - Un desert delicios

pe 01.11 la 17:28

TOP
utilizatori

Caty

2247 puncte

Bucataras Anca

500 puncte

Rocsi

452 puncte

Sidy

106 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]