Va propun o reteta de peste delicioasa foarte ușor și rapid de facut ..... am folosit peste si creveti proaspeti (crevetii pot fi deja fierti).
Daca puteti, cumparati peste proaspat in favoarea celui congelat, si asta nu pentru ca cel congelat si-ar pierde din proprietati, ci pentru ca nu avem garantia unei congelari corecte.
Se spală bine prazul, si se indeparteaza partea verde care este tare.
Se taie în 2 pe lungime şi pe urmă il taiem peştişori.
Se toaca marunt ghimbirul.
Se curata morcovul si se taie in rondele foarte subțiri.
Curatam creveții, lăsând doar coada pentru aspect.
Cu un prosop de hârtie uscam fileul pestele. Se taie fileu în două. Făinăm usor peștele.
Într-un wok (tigaie), se încălzește uleiul- 2 linguri.
Adaugati creveții, pestele și le sotati pe fiecare parte.
Adaugăm sosul de soia si se lasă la foc mic încă 2-3 minute.
Scoatem si rezervăm.
În aceeași tigaie adaugăm 1 lingura de ulei de măsline si prajim prazul tocat și rondelele de morcovi.
Gatiti la foc mic, amestecând din când în când.
Se adauga smantana, sare, piper si pudra de curry. Amestecam.
Se pun deasupra fileurile de merlan și creveții.
Gătiti impreuna timp de 5-10 minute.
Este delicios .....
http://leblogdecata.blogspot.com/2016/03/merlan-in-sos-de-smantana-cu-praz-si.html
1
atentie merlanul este foarte fraged, nu trebuie gatit mult