A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Piure aromatizat

Postat de: AndrutzaP in Aperitive / Garnituri

   Cartofii curatati si spalati se pun la fiert.    Ceapa se toaca marunt, marunt, marunt si se caleste in putin ulei. Pentru gust, puteti folosi ulei in care ati invartit...Citeste continuarea

Parisiene cu branza si marar

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

diluam drojdia, amestecand-o cu sarea si zaharul. Adaugam apa calduta, apoi fulgii de ovaz si semintele de mac. Amestecam. Inorporam faina iar la final,pentru ca aluatul sa se dezlipeasca de...Citeste continuarea

Chipsuri de bacon

Postat de: AndrutzaP in Aperitive / Garnituri

   Hmmm.....foarte complex modul de pregatire.    Feliile de bacon se pun intr-o tigaie antiaderenta, fara ulei. Se rumenesc pe ambele parti pana devin crocante....Citeste continuarea

Tocanita de pipote si inimi

Postat de: AndrutzaP in Pui

   Pipotele si inimile se spala foarte bine. Inimile se taie in jumtate si se spala bine de sangele ramas in interiorul ventriculelor.     Intr-o tava unsa cu ulei de...Citeste continuarea

Ghiveci la tigaie cu zucchini

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Ceapa si ardeii se curata, se spala. Ceapa se toaca marunt, ardeii se taie bucatele. Punem ceapa si ardeiul la sotat in ulei de masline pentru 5 minute la foc mediu. Zucchini se spala, se...Citeste continuarea

Cartofi noi la cuptor cu sos de...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Radem coaja cartofilor noi, apoi spalam cartofii sub jet de apa rece. Ii taiem felii subtiri, apoi ii asezam in tavile cuptorului tapetate cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180...Citeste continuarea

Fursecuri vanilate cu crema de...

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Incepem cu  crema  ca sa o lasam la rece: Intr-un bol de sticla sau de inox, punem ciocolata rupta bucatele impreuna cu frisca lichida. Punem bolul pe baie de aburi, amestecam cu telul...Citeste continuarea

Rulada din bezea cu crema de branza...

Postat de: AndrutzaP in Mancare copii

Blat de bezea Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Apoi, pe rand, adaugati cate o lingura de zahar mixand dupa fiecare cate 2-3 minute. Veti observa cum bezeaua devine lucioasa si...Citeste continuarea

Supa crema de ciuperci

Postat de: AndrutzaP in Supe

    Toate legumele ( mai putin ciupercile) se pun la fiert in aproximativ 2.5-3 litri de apa.    Ciupercile se spala bine si li se indeparteaza cozile. Nu are rost sa...Citeste continuarea

Desert prajitura Ecler

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Aluat: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, sarea si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca, se toarna faina toata o data si se amesteca energic cu ajutorul unui tel, pana se desprinde usor de pe...Citeste continuarea

Tarta cu crema de ciocolata si...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Mixam untul cu zaharul si galbenusurile. Adaugam apoi faina, praful de sare si praful de copt, apa minerala,framantam aluatul. Dam aluatul la rece pentru 1 ora. Preincalzim cuptorul la...Citeste continuarea

Ciuperci umplute

Postat de: Anett in Vegan / Raw vegan

Curatam ciupercile si palariutele le asezam intr-o tava unsa cu ulei.  Maruntim prazul si calim in ulei pana se inmoaie putin. Scoatem din tigaie si amestecam impreuna cu nuca macinata....Citeste continuarea

Tarta cu crema de vanilie si fructe

Postat de: Adele in Dulciuri

Pentru inceput se pregatetse aluatul: intr-un bol incapator se amesteca faina cu sare, bicarbonat, zahar vanilat, coaja rasa si zahar, se adauga untul la tempertaura camerei si se amesteca pana...Citeste continuarea

Piure de cartofi cu chiftele si sos...

Postat de: carla27carla in Mancaruri cu carne

Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste...Citeste continuarea

Pasca cu branza si smantana

Postat de: ctlina in Dulciuri

Se dizolvă drojdia în puțin lapte caldut cu zahărul. Se amestecă bine și se lasă sa creasca aproximativ 5 minute. Intr-un bol se toarnă făina, sarea și untul tăiat...Citeste continuarea

Smoothie in 3 culori

Postat de: gospodariu in Mancare copii

 Se mixeaza la blender fructele separat, apoi se aseaza in pahar in straturi. Se decoreaza cu frunze de menta proaspata. Citeste continuarea

Sushi cu legume

Postat de: gospodariu in Mancare copii

 Intr-o o oala se pune 1 parte orez si 2 parti apa si se fierbe respectand tehnica fierberii orezului.    Cat timp fierbe orezul vom pregati un otet de orez care il vom amesteca...Citeste continuarea

Chec tigrat

Postat de: gospodariu in Mancare copii

 Pentru inceput vom separa galbenusuri de albus si vom bate albusurile spuma tare cu jumatate din cantitatea de zahar(125 g).    Separat,galbenusurile le frecam cu restul de...Citeste continuarea

Conopida cu maioneza de post

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Cartofii se curata, se spala, se taie cublete si se pun la fiert in apa cu sare. Conopida se spala, se pune in alta oala la fiert in apa cu sare. Lasam la fiert pana patrunde furculita usor in...Citeste continuarea

Ciorba de pastai congelate

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Ceapa, ardeii si morcovii se curata si se spala. Ceapa se taie marunt, ardeii se taie bucatele iar morcovii se taie rondele. Punem 3-4 linguri ulei de masline in oala, adaugam legumele...Citeste continuarea

Piept de pui in crusta de fulgi de...

Postat de: Valclaudia in Pui

Cartofii se curata de coaja si se spala bine sub jet de apa rece. Taiem cartofii cubulete de marimea dorita, ii punem la fiert in apa cu sare. Ii lasam la fiert doar 10 minute, acoperiti, din...Citeste continuarea

Chiftelute speciale

Postat de: mihaelar63 in Vita

Feliati fasii subtiri carnea si grasimea de porc . Tocati carnea si grasimea astfel pregatite . Curatati si spalati usturoiul . Tocati-l. Spalati ceapa verde si o...Citeste continuarea

Mamaliguta gratinata cu branzeturi...

Postat de: mihaelar63 in Aperitive / Garnituri

Se pune la fiert 2 litrii de apa. Sarati. Cand apa clocoteste se aduga in ploaie faina de malai si se amesteca cu un tel sau cu o lingura de lemn. Mamaliga nu trebuie fiarta...Citeste continuarea

Cornulete fragede cu nuca

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Untul, galbenusurile, oul intreg se pun intr-un castron incapator peste faina cernuta in prealabil. Adaugam nuca macinata, praful de sare, zaharul,praful de copt, coaja de lamaie. Amestecam...Citeste continuarea

Paleuri cu crema de ciocolata

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 180 grade. Preparam crema astfel: -ciocolata se rupe bucati si se aseaza intr-o craticioara. Adaugam frisca lichida, cu focul redus amestecam pana se topeste...Citeste continuarea

Panna cotta in forma de ou

Postat de: ctlina in Dulciuri

Preparati demisferele de ciocolata: Topiți ciocolata în bain marie sau in cuptorul cu microunde (1min20sec la 900w). Amestecati bine. Cu un penson in silicon puneti in formele de...Citeste continuarea

Prajitura cu mascarpone, ciocolata...

Postat de: cris2711 in Dulciuri

Intr-un castron de marime mijlocie se freaca untul si cu zaharul. In alt castron se bat cu telul ouale cu laptele. Faina si praful de copt se pun intr-un castron mai mare. Intai se...Citeste continuarea

Rulouri de primavara cu ricotta

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Se prepară un sos vinaigrette cu uleiul de masline, oțetul balsamic, sare și piper. Curatati si taiati avocado-ul in 2, jumatate il taiati in cubulete iar cealalta jumătate o taiati felii....Citeste continuarea

Prajitura cu rubarba

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Rubarba se spala si apoi se curata de coaja. Se taie cubulete, apoi presaram 2-3 linguri zahar tos peste cubulete, amestecam si lasam deoparte pana se topeste zaharul formand un sirop. Punem...Citeste continuarea

Piept de pui si ciuperci in sos de...

Postat de: merisor67 in Pui

Tăiem pieptul de pui în fâșii, pe care le condimentăm cu sare și piper, apoi le trecem prin făină. Într-o tigaie antiaderentă, topim untul în ulei de măsline,...Citeste continuarea

Desert la pahar din quinoa cu...

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Punem 6 linguri de quinoa alba intr-o strecuratoare si o clatim bine sub jet de apa rece. Laptele se pune intr-o craticioara la foc mic, adaugam 2 pliculete green sugar, quinoa si lasam sa...Citeste continuarea

Ciulama de pleurotus cu bureti de roua

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Curatam ciupercile si le spalam. Pleurotusul se taie fasii, buretii de roua ii lasam intregi. Curatam ceapa si usturoiul, apoi le spalam si le tocam marunt. Le punem la sotat in ulei de...Citeste continuarea

Calamar pane

Postat de: gurita_ta2005 in Fructe de mare

Se lasa bucatiile de calamar sa se decongeleze si se pun pe un servet de hartie pentru a absorbi apa. Intr-un castron amestecam cele 2 oua, punem faina cat cuprinde pentru a forma o compozitie...Citeste continuarea

File de pangasius in crusta de malai

Postat de: gurita_ta2005 in Pastrav

Bucatile de peste se condimenteaza pe ambele parti. Intr-o farfurie punem faina si malaiul, amestecam bine, punem putina sare si piper in compozitie. Trecem bucatile de file de peste prin...Citeste continuarea

Bautura detoxifianta cu loboda,...

Postat de: Valclaudia in Love Smoothies

Frunzele de loboda se desprind de pe cotoare, apoi se spala bine sub jet de apa rece. Rosia se spala si se taie bucati. Castavetele se curata de coaja, se spala si se taie bucati....Citeste continuarea

Jeleu cu menta si lime

Postat de: gospodariu in Mancare copii

Vom amesteca intr-un vas 200 ml apa impreuna cu zaharul. Se lasă la foc mic, pana cand se topeste bine zaharul.  Vom adauga frunzele de menta si le lasam aproximativ 10 minute. Apoi vom...Citeste continuarea

Coaste de miel la cuptor

Postat de: Constelatialeu in Oaie

Asezam in tava hartie de copt in asa fel incat sa fie suficient de multa sa putem sa ''impachetam'' coastele in hartie de copt. Asezam bucata de coaste, o condimentam cu sare, piper, cimbru, ungem...Citeste continuarea

Kladdkaka - Prajitura de ciocolata...

Postat de: Anett in Dulciuri

Incalzim cuptorul la 150 de grade. Topim untul si lasam sa se raceasca, apoi adaugam uleiul. Oule intregi le batem cu mixerul impreuna cu zaharul pana devin spumoase, incorporam si untul...Citeste continuarea

Cotlet de porc marinat cu mustar si...

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Intr-un castron adanc punem mustarul, 2 lingurite de apa si patrunjelul tocat marunt, se amesteca compozitia, se pun feliile de cotlet de porc, se ung pe ambele parti si se lasa la marinat timp de...Citeste continuarea

Cheesecake cu mousse de ciocolata...

Postat de: ela in Dulciuri

Topim untul cateva secunde in cuptorul cu microunde. Rupem biscuitii si ii dam prin robotul de bucatarie. Turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam bine. Punem intr-o forma de tort...Citeste continuarea

Reteta de ciorba ardeleneasca de...

Postat de: Floryella78 in Ciorbe

Preparare Reteta de ciorba  ardeleneasca de porc cu tarhon si smantana Carnea se taie cubulete si se pune la fiert in apa  cu in pic de sare. Intr-o tigaie incinsa se pune un pic de...Citeste continuarea

Bors de loboda rosie cu smantana

Postat de: carla27carla in Ciorbe

Oasele de porc se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si se ia spuma ce se formeaza. Se pregatesc legumele: ceapa, morcovul si telina se curata si se spala, usturoiul se curata, ardeiul...Citeste continuarea

Prajitura cu mot...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Zaharul cu apa  pe foc pana incepe sa fiarba, 2-3 clocote. Apoi turnam siropul...Citeste continuarea

Pavlova cu ciocolata si capsuni

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Albusurile cu un praf de sare le mixam bine, pana obtinem o spuma tare. Incepem sa punem zaharul, cate 2 linguri, mixam cca 10 min, continuam asa pama terminam zaharul, apoi adaugam amidonul,...Citeste continuarea

Negresa din albusuri si ciocolata

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Albusuriile se lasa la temperatura camerei,se bat spuma cu un varf de sare, se adauga treptat si zaharul pana devine o spuma de bezea, care nu curge din castron. Bicarbonatul se stinge cu zeama...Citeste continuarea

Foietaj cu carne de pui

Postat de: Meea in Mancaruri cu carne

Dupa cum am scris mai sus,am lasat aluatul la dezghetat in bucatarie apoi l-am intins pe masa infainata. Am impartit aluatul in 2 parti mai mari si 2 mai mici pentru ca din partile mai mici vom...Citeste continuarea

Cornulete cu branza, cascaval si...

Postat de: Valclaudia in Aperitive / Garnituri

Drojdia se pune intr-un castron incapator impreuna cu sarea si zaharul. Amestecam pana devine drojdia lichida, adaugam apa calduta si untul sau margarina topita, apoi fulgii de ovaz si...Citeste continuarea

Salata de telina

Postat de: eumimi in Salate

Mai intai punem un ou la fiert pentru maioneza. Curatam telina de coaja, apoi o dam prin razatoarea mare. La fel si morcovul. Cand oul a fiert, il curatam si punem doar galbenusul intr-un...Citeste continuarea

Pricomigdale

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Preincalzim cuptorul la 175 grade. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Cand devin tari adaugam zaharul tos si mixam pana se topeste zaharul si obtinem o spuma ferma. Renuntam la...Citeste continuarea

Gogosi facute cu lingura

Postat de: Valclaudia in Dulciuri

Intr-un castron din plastic incapator batem ouale cu sarea, untul,drojdia si  zaharul,cca 5 minute. Adaugam laptele caldut, coaja si zeama de lamaie, zaharul vanilat. Amestecam putin,...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcințele cu cartofi, la tigaie

de RODIMUR 8

pe 18.09 la 15:13

Sote de ciuperci pleurotus - Rețeta simplă și savuroasă

pe 18.09 la 11:14

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]