A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert cheesecake cu cirese si...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Biscuitii ii maruntim in blender. Topim untul, il punem peste biscuiti si le amestecam. Adaugam si laptele, mai amestecam cat sa fie toate incorporate. Asezam un inel reglabil pe un...Citeste continuarea

Mancare de pastai cu ardei copti

Postat de: deyutzky in Mancaruri de legume

Coacem ardeii pe un gratar, apoi ii punem intr-un bol, ii presaram cu sare si acoperim bolul cu un capac. Ii lasam acoperiti aprox. 20-30 de minute, apoi ii curatam si ii taiem bastonase....Citeste continuarea

Visine la borcan, pentru prajituri

Postat de: rocsi_1612 in Conserve

Spalam visinele bine, le lasam sa se scurga putin intr-o sita. Le curatam de codite si le scoatem samburii. Borcanele si capacele lor, le spalam bine cu apa fierbinte si le punem pe un prosop...Citeste continuarea

Legume de vara la cuptor

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Mancaruri de post

Tocam ardeiul copt(al meu a fost congelat). Amestecam sucul de rosii ( al meu a fost facut in casa) cu ardeiul copt. Punem compozitia intr-un vas termorezistent. Taiem rondele dovlecelul,...Citeste continuarea

Negresa cu cafea, caramel si nuci -...

Postat de: deyutzky in Dulciuri

Blat: Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: faina, zahar, cacao, nuca macinata, praf de copt si sare.  Peste ingredientele uscate adaugam doar 250 ml cafea(50 ml pastram...Citeste continuarea

Sandvis cu ton si branza in stil...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se ung feliile de paine cu ulei de masline si se presara cu putina sare. Se aseaza intr-o tava netapetata cu hartie de copt si se prajesc pe ambele parti, la 200 de grade, 2-4 minute, pana devin...Citeste continuarea

Hummus verde cu ierburi si seminte

Postat de: Satisfyyourcravings in Aperitive / Garnituri

Se decojesc boabele de naut, optional, pentru o textura mai cremoasa. Se adauga in  vasul  unui  blender  impreuna cu Ras el Hanout, tahini, usturoiul decojit, sucul de...Citeste continuarea

Tarta cu visine

Postat de: roxana_simona in Dulciuri

Amestecăm unul cu zahărul, ouăle, coaja de lămâie si bicarbonatul stins in zeama de lămâie. Adăugăm treptat faina,se framanta bine aluatul,se pune intr-o folie alimentara si...Citeste continuarea

Prajitura din albusuri cu cacao si...

Postat de: gurita_ta2005 in Dulciuri

Albusuriile se mixeaza cu praful de sare si treptat se adauga zaharul pana se bat spuma. Se pune coaja de lamaie si esenta de vanilie. Faina se amesteca cu praful de copt,punem peste...Citeste continuarea

Toast cu fulgi de Parmezan, ou...

Postat de: Satisfyyourcravings in Sandvisuri

Se prajeste painea pana devine crocanta (optional). Se adauga frunzele de busuioc intr-un mojar, impreuna cu usturoiul si putina sare grunjoasa. Se transforma in pasta, apoi se amesteca cu...Citeste continuarea

Supa de dovlecei cu paste

Postat de: Ksenya in Supe

Intr-o oala am pus uleiul la incins la foc mic, am adaugat ceapa ,prazul si cozile de ceapa verde, cand ceapa a devenit sticloasa, am adugat morcovii, am lasat 3 minute si am adaugat apoi...Citeste continuarea

Ficat de vitel cu ceapa

Postat de: panacris in Vita

Ficatul se curăță, se spală și se  taie felii  potrivite. Se topește untul într-o  tigaie , se adaugă bucațile de ficat și se lasă la prajit, acoperit la foc mic...Citeste continuarea

Fresh din piersici, mango, banane...

Postat de: panacris in Love Smoothies

Fructele se spală, se curăță de coajă, se mărunțesc, apoi se pun în blender împreună cu apa. Se mixează până ce se obține o pastă fină, în două, chiar trei...Citeste continuarea

Tarta cu menta, afine si lime

Postat de: privatelaura in Dulciuri

Untul rece, taiat cuburi, un praf de sare si faina cernuta cu praful de copt, se amesteca usor. Se adauga oul, cacaoa si laptele. Se framanta grosier un aluat care se da la rece. Se pregateste...Citeste continuarea

Tocanita de galbiori

Postat de: carla27carla in Mancaruri de legume

Se curata si se spala ceapa,si se toaca marunt. Galbiorii se spala in 4-5 ape. Intr-o cratita sau tigaie wok se incinge 30 ml ulei si se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca. Cand este...Citeste continuarea

Melci de gradina

Postat de: dantes in Aperitive / Garnituri

Melcii se spala sub jet de apa apoi se pun intr-un borcan sau o oala cu capac ca sa nu plece melci la plimbare… Se lasa cateva ore ca sa-si depuna excrementele, dupa care se scug, se spala...Citeste continuarea

Tort cu crema de vanilie, frisca si...

Postat de: deyutzky in Torturi

Crema: Intr-o craticioara amestecam galbenusurile cu zaharul si amidonul. Turnam laptele treptat, apoi dam oala pe foc mic si amestecam incontinuu cu un tel pana cand compozitia se ingroasa....Citeste continuarea

Budinca de couscous cu dovlecel si...

Postat de: Ina in Aperitive / Garnituri

Curatam legumele, le spalam si le dam pe razatoarea mare. Intr­-un castron suficient de incapator amestecam couscous­-ul, laptele, smantana, cascavalul ras si cele 2 oua. Condimentam cu...Citeste continuarea

Piept de pui cu mozzarella, rosii...

Postat de: panacris in Pui

Pieptul de pui se crestează la cca. 1 cm distanță. În crestături se pune o felie de  mozzarella, o felie de roșie și o frunză aromată, alternând ierburile aromate, apoi se...Citeste continuarea

Pandispan in forme de briose

Postat de: roxana_simona in Dulciuri

Separăm albusurile de galbesnusuri. Batem albusurile cu zahărul si praful de sare până se întăresc ca o bezea. In alt bol amestecăm galbenusurile cu uleiul, esenţa de...Citeste continuarea

Prajitura de post cu mere

Postat de: deyutzky in Prajituri

Aluat: Punem faina intr-un bol, iar in mijlocul ei punem restul ingredientelor: margarina taiata bucatele, apa, vinul, zaharul, praful de copt, esenta si praful de sare. Amestecam...Citeste continuarea

Tort Regal

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se preincalzeste cuptorul. Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, dar nu o spuma tare. Intr-un alt vas, se amesteca margarina cu...Citeste continuarea

Tort de Paste

Postat de: ancutsa in Torturi

Decoratiuni: Se taie bucatele de martipan si se amesteca fiecare cu cateva picaturi de colorant alimentar. Se framanta bine in mana, puteti folosi niste manusi de unica folosinta pentru a nu va...Citeste continuarea

Tort Anca

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se intareste spuma. Se adauga treptat galbenusurile....Citeste continuarea

Tort Inima cu Migdale si Capsuni

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat...Citeste continuarea

Tort 3 Mai

Postat de: ancutsa in Torturi

Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare pana se fac spuma, se adauga zaharul si se bat in continuare pana se mai intareste spuma. Se adauga treptat...Citeste continuarea

Ardei umplut

Postat de: maria_ilie in Mancaruri cu carne

Se amesteca carnea, orezul, mirodeniilie si 3 cepe tocate marunt (eu am folosit blender-ul). Separat se spala ardeii, se curata de seminte si se pun la scurs pe o tava. Odata cele doua etape...Citeste continuarea

Ciorba de rosii

Postat de: eumimi in Ciorbe

Mai ntai curatam ceapa si o taiem marunt. Taiem si ardeiul cubulete mici si il punem impreuna cu ceapa la fiert. Lasam 10-15 minute, adaugam si cartofii si lasam in continuare la fiert 20 d min....Citeste continuarea

Pui cu legume la slow cooker Crock-Pot

Postat de: Criss in Slow Cooker

Pulpele de pui se curata, se spala si se sterg cu un prosop de hartie, apoi se rumenesc putin in tigaia de teflon, pana cand pielea devine aurie. Astfel carnea va avea un gust mai bun....Citeste continuarea

Gogosi la cuptor

Postat de: Criss in Dulciuri

   In cuva masinii de paine se introduc ingredientele in ordine, dupa cum urmeaza: laptele caldut, untul topit, uleiul, oul, galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, coaja de...Citeste continuarea

Sticksuri de cascaval pane

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Cascavalul se taie in felii groase de 1 cm,apoi in bastonase ,tot de 1 cm grosime. Se pun sticksuriile pe o farfurie si se da la frigider pentru toata noaptea. Pesmetul se amesteca cu...Citeste continuarea

Chiftele de pui cu fulgi de porumb

Postat de: gurita_ta2005 in Pui

Carnea tocata se pune intr-un castron,punem 1 ou,condimentele,ceapa verde si mararul tocate marunt. Se pun si 2 linguri de faina(era prea moale compozitia),se amesteca bine. Cu mana umeda...Citeste continuarea

Paste cu branza sarata reteta...

Postat de: deyutzky in Spaghete

Cum se prepara Paste cu branza sarata reteta simpla si gustoasa Punem pastele la fiert in apa clocotita cu sare. Le lasam sa fiarba conform timpului mentionat pe pachet. Intr-o tigaie...Citeste continuarea

Cheesecake cu jeleu de zmeura

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Biscuitii se maruntesc la robotul de bucatarie si se amesteca cu untul topit.  Pe un platou se pune un inel de 22 cm si se aseaza biscuitii, presandu-i bine cu un pahar. Se pune...Citeste continuarea

Placinte sarate, cu urda si marar

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol cernem faina, punem sarea, drojdia uscata si le amestecam cu o lingura. Batem ouale cu smantana spuma, le adaugam peste faina. Incepem sa le amestecam cu mana. Turnam si...Citeste continuarea

Sufleu de cuscus

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Se despica pastaia de vanilie si cu ajutorul unui cutit se extrag semintele pe are le dam deoparte. In 300 ml apa se pune la fiert batonul de vanilie. Cand apa da in clocot se adauga cuscusul...Citeste continuarea

Dulceata de agrise cu lavanda -...

Postat de: Ksenya in Dulceata / Gem

Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta. Intr-o oala turnam apa...Citeste continuarea

Mazare cu carnati

Postat de: deyutzky in Mancaruri cu carne

Ceapa si 3 catei de usturoi se spala, se curata si se toaca marunt. Se pun intr-un vas cu ulei incins, apoi se adauga cateva linguri de apa si se lasa 2-3 minute, la foc potrivit. Carnatii ii...Citeste continuarea

Cum se prepara visinata

Postat de: Bucataras in Bauturi

Cum se prepara visinata Pentru un litru de visinata ai nevoie de 300 de grame de visine, 300 grame de zahar si 500 ml alcool peste 90 de grade din cereal. Pentru visinata...Citeste continuarea

Tort Coffe Chocolate

Postat de: Ela68 in Torturi

Mod de preparare blat ciocolata: 1. Topim ciocolata la Bain-Marie, adaugam untul, zaharul si omogenizam.  2. Adaugam ouale pe rand, amestecand cu grija dupa fiecare , apoi sarea,...Citeste continuarea

Mic dejun la pahar

Postat de: ela2015 in Dulciuri

În două cupe / pahare individuale alternăm ingredientele de mai sus.  Începem cu mierea, câte o linguriță în fiecare pahar. Continuăm cu cerealele (le puteți...Citeste continuarea

Placinta cu branza si visine

Postat de: merisor67 in Prajituri

Îndepărtăm sâmburii de la vișine și presărăm zahărul vanilat peste ele. Le lăsăm să se odihnească așa, până se decongelează aluatul de foietaj. Amestecăm...Citeste continuarea

Gogosele cu dovlecel si smantana

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Se rade dovlecelul, se stoarce de zeama. Intr-un castron se pune dovlecelul ras, se adauga sarea, ouale, zaharul si smantana si se amesteca bine, apoi se adauga faina si se omogenizeaza. Se pune...Citeste continuarea

Desert Roxy

Postat de: reisnaor_2006 in Dulciuri

       Din fiecare felie de paine, cu ajutorul unui pahar am decupat cate doua cercuri. Au iesit 24 de cercuri.Pe 12 cercuri am pus cate o lingurita de nutela si am...Citeste continuarea

Cartofi cu ficatei de pui la cuptor

Postat de: mirela0911 in Ficat

Se pune intr-o oala apa sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba, se pun ficateii care au fost inainte spalati si curatati. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se scot din apa, se...Citeste continuarea

Mancare cu ciocanele si legume...

Postat de: eumimi in Pui

Mai intai curatam ceapa si o taiem marunt. Ciocanelele le crestam putin. Punem uleiul la incins si adaugam ceapa, o lasam 5-6 minute, dupa care adaugam si ciocanelele. Mai lasam la calit inca...Citeste continuarea

Salata Domnitei

Postat de: reisnaor_2006 in Salate

Fasolea am spalat-o bine si am pus-o in oala cu presiune la fiert timp de 30 de minute. Separat pieptul de pui l-am pus la fiert in apa cu o lingurita de delikat. Ceapa am taiat-o marunt de tot....Citeste continuarea

Spuma de zmeura

Postat de: Criss in Dulciuri

Apa se pune la fiert impreuna cu zaharul, pentru 5 minute, timp in care zaharul se topeste si siropul incepe sa se ingroase. Albusurile se bat spuma, apoi in fir subtire se toarna siropul...Citeste continuarea

Tigaie cu spatzle si carnaciori

Postat de: mihaelar63 in Paste

Am fiert rapid carnaciorii - folosind apa clocotita din fierbator . Am taiat carnaciorii felii ,pe diagonala . Am feliat usturoiul verde. Am spalat rosiile si le-am...Citeste continuarea

Paini hot dog de casa

Postat de: ctlina in Piine

Pregatim maiaua: facem un amestec din drojdie, 2-3 linguri de lapte si 2 linguri de faina. Lasam sa-si dubleze volumul. In castronul unde formam aluatul punem faina,oul, zaharul, maiaua si sarea....Citeste continuarea

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]