- 250 paste;
- 2 linguri ulei de masline;
- tentacule de calamar la conserva;
- cateva rosii deshidratate;
- sparanghel verde;
- un ardei iute(verde si rosu);
- o capatana de usturoi;
- un dovlecel verde;
- 2 rosii mici;
- 100ml suc de rosii;
- sare;
- piper.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute
MOD DE PREPARARE RETETA Paste picante:
- Pastele se fierb in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.
- Dovlecelul se curata de seminte, apoi se taie cubulete mici, la fel si rosiile, sparanghelul si rosiile deshidratate.
- Se pune uleiul la incins, se adauga usturoiul tocat marunt si ardeiul iute taiat rondele (am folosit jumatate de ardei verde, jumatate de ardei rosu - pentru culoare) si se lasa 1-2 min pe foc.
- Calamarul din conserva se scurge de ulei, apoi se adauga in tigaie si se soteaza cateva minute.
- Se adauga toate legumele (dovlecelul, rosiile, sparanghelul si rosiile uscate), sucul de rosii si sare, piper.
- Se lasa pe foc 5-6 min, apoi se dauga pastele.
- Se amesteca, apoi se serveste.
- Au iesit foarte picante, exact cum ne place noua ;)
Daca ti-a placut reteta noastra "Paste picante" nu uita sa-i faci un review.