Supa de curcan

de Bucataras Medi in Supe, 11 Aug 2016 | 3642 vizualizari

 

Am cumparat un curcam de aproximativ 8 kg crescut la tara.
Mi-am zis ca o supa este binevenita si sa stiti ca am avut mare dreptate.
Pentru supa am folosit o pulpa,pe care dupa ce am fiert-o am scos.o si am folosit.o la o salata cu legume.
A rezultat o supa foarte gustoasa, galbena  si grasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 buc pulpa de curcan1 ceapa2 morcovi1 buc pastarnac1/4 telinasare1 ardei iute mic uscatpiper boabepatrunjel verdetaitei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Supa de curcan:

Spalam carnea si o punem la fiert in apa rece cu sare.(pulpa am taiat.o in doua bucati).
Cand incepe sa fiarba dam focul pe mic si spumam bine.
#Nu aruncam prima apa...in felul acesta supa nu isi pierde din savoare,din gust.
Adaugam boabele de piper si lasam la fiert .
Cat supa fierbe ne ocupam de zarzavat......il spalam, il curatam.
Cand carnea este pe jumatate fiarta adaugam legumele.....ceapa intreaga,morcovul,pastarnacul si telina taiate bastonase.
Condimentam dupa gust cu sare si ardei iute uscat, taiat marunt.
Lasam la foc potrivit pana cand totul este bine fiert.
#Spumam ori de cate ori este nevoie iar daca este cazul stergem cu un servetel de bucatarie umed marginile oalei.
Strecuram supa.
Asezam deasupra unei oale goale o strecuratoare(eventual captusita cu in tifon).In oala ramane supa iar in strecuratoare carnea si zarzavaturile.
Carnea asa cum am spus mai sus am folosit.o pentru o salata iar legumele se pot adauga din nou in supa.

Punem supa din nou pe foc si o dam in cateva clocote.
Separat fierbem taiteii conform instructiunilor de pe cutie.
Cand sunt gata fierti ii strecuram si ii trecem pe sub in jet de apa rece.
Adaugam taiteii fierti in supa si servim fierbinte impreuna cu legumele(eu am adaugat   numai morcovul)si asezonam  cu patrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Supa de curcan" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de linte rosie, cu afumatura