A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Prajitura cu blat de ciocolata si...

Postat de: Nadyne in Dulciuri

Punem pe foc, intr-o cratita, untul taiat, apa, uleiul si cacaua si amestecam pana se topeste untul. Dupa ce s-a racorit putin, adaugam faina si zaharul, omogenizam si incepem a incorpora,...Citeste continuarea

Rulada din carne de porc

Postat de: Pungasa_Rogue in Aperitive / Garnituri

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Muschiul de porc se taie astfel incat sa devina cat mai amplu si se bate cu ciocanul.  Carnea se taie in bucatele si se da prin robot...Citeste continuarea

Rulada cu peltea de portocale si...

Postat de: katty in Dulciuri

Pregatim mai intai crema. Topim la bain marie ciocolata rupta bucati si frisca lichida, apoi o racim pana la temperatura camerei si o dam la frigider cateva ore. Intre timp pregatim rulada....Citeste continuarea

Rulada cu crema de lichior de oua

Postat de: katty in Dulciuri

Punem frisca si cioolata rupta bucatele intr-un castron. Asezam castronul cu fundul pe o craticioara in care am pus putina apa si o punem la foc. Amestecam pana ciocolata se topeste si frisca se...Citeste continuarea

Chec cu portocale, cardamom si...

Postat de: katty in Dulciuri

Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare  pana capata consistenta unei smantani groase....Citeste continuarea

Cozonac floare cu nutella

Postat de: Criss in Dulciuri

In cuva masinii de paine se pun ingredientele exact in ordinea enumerata de mine. Mai intai laptele caldut, untul topit, uleiul, galbenusurile, zaharul, sarea, zaharul vanilat, coaja de portocala,...Citeste continuarea

Biscuiti bicolori cu bombonele

Postat de: eumimi in Prajituri

Mai intai mixam untul moale cu zaharul, adaugam oul si mai mixam sa se incorporeze bine. Adaugam faina si praful de copt si framantam un aluat moale, dar nelipicios. Daca mai este nevoie mai...Citeste continuarea

Salata de fasole rosie cu maioneza

Postat de: gurita_ta2005 in Salate

Fasolea rosie se clateste cu apa rece si se lasa la scurs. Ceapa rosie se taie solzisori,se freaca cu putina sare,castravetele se taie pe jumatate si felii subtiri. Adaugam fasolea scursa...Citeste continuarea

Carne de vita cu legume la slow...

Postat de: gurita_ta2005 in Slow Cooker

Carnea se taie cuburi,se pune in vasul de la slow cooker Crock-Pot cu ulei de masline,sare si piper. Se pune apa cat sa acopere ,se seteaza functia High,pentru 3 ore. Dupa cele 3 ore se...Citeste continuarea

Hamburger Corral Mexicana

Postat de: VladTzep in Curcan

SOSUL DE BRANZA:   Untul se pune intr-o cratita la foc mic. Dupa ce s-a topit adaugati faina si sarea si amestecati repede, apoi stingeti cu lapte. Lasati un pic laptele, apoi adaugati...Citeste continuarea

Sarmale de Craciun

Postat de: ancutsa in Porc

Se spala bine orezul. Se toaca marunt ceapa. Se amesteca bine carnea tocata cu orezul, ceapa, apa (pentru a le face moi, pufoase), condimentele si 1 lingura de bulion. Pe fiecare frunza de...Citeste continuarea

Snikers

Postat de: andaoana in Dulciuri

Blat : Pregatim o tava de copt de marime20x30 Cuptorul il pornim la 180 grade Faina o amestecam cu praful de copt si cu nuca macinata. Albusurile le batem impreuna cu zaharul si...Citeste continuarea

Cosulete cu vinete

Postat de: andaoana in Aperitive / Garnituri

Aluatul:  Trebuie sa va spun ca mi-au iesit 40 bucati Intr-un vas punem faina si restul ingredientelor , mai putin apa . Incepem sa omogenizam si adaugam treptat apa pana cand avem un...Citeste continuarea

Budinca de cozonac

Postat de: merisor67 in Prajituri

Topim untul și îl lăsăm să se răcească. Mixăm ouăle cu puțină sare, adăugăm zahărul vanilat și zahărul cu scorțișoară și mixăm în continuare, până se...Citeste continuarea

Prajitura cu mere rase si ciocolata

Postat de: Nadyne in Dulciuri

      Merele spalate si curatate de coaja, se rad pe razatoarea cu ochiuri mari si se presara cu scortisoara.      Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, apoi...Citeste continuarea

Ciorba de porc acrita cu zeama de...

Postat de: ladydi in Ciorbe

Spalam oasele si le punem la fiert, spumunind de cate ori este cazul. Pregatim legumele: radem morcovii, pastarnacul si telina, tocam ceapa si prazul, taiem ardeiul cubulete (am avut congelat),...Citeste continuarea

Salata de varza cu gulie si telina

Postat de: autodiag in Salate

Varza se spala si se taie fideluta. Telina se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica. Gulia se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mare, la fel si morcovul....Citeste continuarea

Urside

Postat de: ancutsa in Prajituri

Blatul: Se separa albusurile de galbenusuri. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, iar cand incepe sa se intareasca spuma, se adauga 2 linguri de zahar. Separat, intr-un castronel se...Citeste continuarea

Caltabos a la Costi

Postat de: ladydi in Mezel de casa

Punem matele in apa rece cu otet. Tocam carnea impreuna cu slanina. Curatam si dam morcovul pe razatoarea mare. Curatam si tocam ceapa grosier. Spalam orezul si il scurgem. Amestecam intr-un...Citeste continuarea

Ciupercute cu glazura de cacao si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Ciupercute: Se mixeaza ouale cu praful de sare, zaharul si esenta de vanilie. Se adauga uleiul, laptele, faina (treptat) si amoniul si se mixeaza totul. Trebuie sa iasa o coca la fel de...Citeste continuarea

Cozonac cu aluat oparit

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pregatim ingredientele de seara sa le avem pe toate la aceiasi temperatura. Intr-un castronel amestecam drojdia cu o lingura de zahar si 3-4 linguri de lapte caldut, lasam la crescut 20...Citeste continuarea

Pomana porcului

Postat de: costi7hector in Porc

Se taie bucatele slanina si carnea. Usturoiul se curata si se piseaza.Se pune,in tuci, la topit,slanina in putin ulei. Cand s-au facut jumari se scot din tuci. Se scoate jumatatea din cantintatea...Citeste continuarea

Cornulete cu gem si nuca

Postat de: katty in Dulciuri

Amestecam osanza cu oul, zaharul pudra, apa si otetul. Adaugam faina cu praful de copt si framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini. Acoperim vasul cu un prosop si il dam la rece 1/2...Citeste continuarea

Cornulete cu nuca

Postat de: katty in Dulciuri

Intr-un vas amestecam osanza cu zaharul, nuca macinata, smantana si zaharul vanilat. Adaugam faina si framantam un aluat care nu se lipeste de maini. Acoperim aluatul si il lasam la rece 1/2 de...Citeste continuarea

Tort Pavlova cu ciocolata

Postat de: Bucataras in Torturi

1.       Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din...Citeste continuarea

Covrigi cu sare si mac

Postat de: eumimi in Aperitive / Garnituri

Se dizolva drojdia in laptele caldut. Se adauga si zaharul si se amesteca bine. Adaugam uleiul, apa calduta si jumatate din faina si amestecam bine cu o lingura. Se adauga si restul de faina si...Citeste continuarea

Tarta cu lamaie

Postat de: simona72 in Prajituri

Pentru aluat : aveti nevoie de unt gras, calitativ, de la frigider. Se taie untul in cuburi, se pune in bolul robotului de bucatarie. Se adauga faina, zaharul, praful de sare. Se mixeaza...Citeste continuarea

Oua umplute cu crema de somon

Postat de: gurita_ta2005 in Aperitive / Garnituri

Ouale se pun la fiert in apa cu sare cateva minute. Se curata ouale fierte de coaja,se taie in doua(pe lung),se scoate cu grija galbenusul care se pune separat. Strivim galbenusuriile,punem...Citeste continuarea

Biscuiti cu fructe uscate si suc de...

Postat de: andaoana in Prajituri

Pornim cuptorul la 180 grade si il lasam sa se incalzeasca bine. Untul il batem impreuna cu zaharul si sarea pana cand se face ca si o crema si nu se mai simte zaharul. Se adauga ouale unul...Citeste continuarea

Salata cu carne si clementine

Postat de: andaoana in Salate

Carnea o taiem in cubulete mici ( 1cm/0,5) si o condimentam cu sare ,piper si sos de soia. Punem pe foc la incins un wok, sau daca nu aveti wok o tigaie . Adaugam in ea o lingura de ulei si...Citeste continuarea

Lichior de oua

Postat de: katty in Bauturi

Frecam galbenusurile cu zaharul intr-un vas cu fundul dublu pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam laptele caldut si omogenizam.Punem zaharul vanilat si frisca si amestecam bine. Asezam...Citeste continuarea

Rata cu rodii si portocale

Postat de: katty in Rata

  Frecam rata cu amestecul de sare, piper,coaja de portocala.Punem rata intr-o tava si turnam peste ea zeama de portocala si rodie. Punem si  rozmarinul. Acoperim cu folie de aluminiu...Citeste continuarea

Branzoaice

Postat de: Jymy in Dulciuri

Cernem faina intr-un vas incapator. Drojdia o pasam cu o lingurita cu zahar pana ce se lichefiaza, o adaugam peste faina in care am format o adancitura, o acoperim cu faina si o lasam la dospit...Citeste continuarea

Pilaf cu cartofi la cuptor

Postat de: eumimi in Porc

Portionam carnea si o punem in tava. Cartofii curatati de coaja ii taiem rondele si ii punem langa carne in tava. Adaugam si ceapa taiata marunt si orezul. Condimentam cu sare si piper,...Citeste continuarea

Broscute cu nuca

Postat de: diaconta in Dulciuri

Pentru aluat am amestecat toate ingredientele,mai putin cele 100 g de unt. Pentru început puneti doar 330 g faina,mai adaugati daca este necesar. Când am obtinut o...Citeste continuarea

Prajitura Boema

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Eu am pregatit mai intai crema de ciocolata , pentru ca am lasat-o peste noapte la frigider. Intr-un bol de inox punem frisca lichida si ciocolata rupta bucatele. Punem bolul pe baie de...Citeste continuarea

Tort Craciun

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Blat cacao: Mixam ouale cu zaharul pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Amestecam faina cu cacaoa si apoi o cernem. Adaugam cate 2 linguri din amestecul solid in cel lichid si...Citeste continuarea

Turta dulce decorata cu royal icing

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Aluat: Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. Se mixeaza ouale si galbenusurile cu zaharul si cu mierea. Se adauga sucul proaspat de clementine, scortisoara, ghimbirul si nucsoara si...Citeste continuarea

Pasta de hering afumat

Postat de: ctlina in Peste

Se toaca marunt ceapa si arpagicul. Se taie fileul de hering afumat in bucatele. Într-un castron se amestecă ceapa, arpagicul și heringul. Apoi se adauga sucul de lamaie si smantana. ...Citeste continuarea

Scoici Saint Jacques cu morcovi si...

Postat de: ctlina in Fructe de mare

Se curata legumele. Se toaca marunt ceapa, usturoiul si ghimbirul.  Se taie morcovii în tagliatelle subțiri, cu ajutorul unui cuțit de curățat.  Intr-o tigaie sau wok,...Citeste continuarea

Foietaj in forma de bradut

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Scurgeti bine tonul. Amestecati cu ajutorul unui robot sau la mana tonul, ricotta si sosul de rosii. Puneti sare, piper si boia de ardei. Incalziti cuptorul la 180°C. Intindeti aluatul...Citeste continuarea

Briose cu portocale si alune

Postat de: BakeUpArtist in Dulciuri

- Se separă albușurile de gălbenușuri; gălbenușurile se mixează cu sarea și jumătate din cantitatea de zahăr; - Se adaugă vanilia, coaja de portocală și se mixează bine,...Citeste continuarea

Buturuga de Craciun

Postat de: RuxyRux in Dulciuri

Se separa cele 3 oua si se pun albusurile peste celelalte 3, iar galbenusurile in alt bol. Albusurile se mixeaza spuma impreuna cu zaharul si vanilia,  apoi pana obtinem o bezea, se adauga...Citeste continuarea

Rulada de foietaj

Postat de: cristinutanicolita in Aperitive / Garnituri

Dezghetam aluatul.  Dam drumul la cuptor.  Indindem putin aluatul de foietaj, îl tăiem in doua. Luam o foaie, indindem ketchup, punem salamul de luat,cârnații si...Citeste continuarea

Prajitura cu sfecla rosie

Postat de: ianculubita in Prajituri

Piureul de sfecla se obtine din 3 bucati de sfecla de marime medie,aproximativ1kg, spalate, fierte sau coapte,apoi curatate de coaja si pasate cu blenderul. Intr-un bol se mixeaza bine ouale cu...Citeste continuarea

Chocolate Crinkles

Postat de: Jymy in Dulciuri

Cele 70 de gr de unt se topesc la foc mic (intr-o craticioara). Se adauga ciocolata si se amesteca continuu, pana ce se incorporeaza complet. Se ia vasul de pe foc si se lasa la racit pentru...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata

Postat de: Alepaty in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă adaptata Biscuitii i-am maruntit,apoi am pus laptele pe foc, iar cand e fierbinte se adauga cacaoa amestecata cu zahar, se amesteca, apoi se adauga untul bucati. Se...Citeste continuarea

Cozonac cu nuca si cacao

Postat de: Alepaty in Prajituri

Cantitatile sunt pentru un cozonac,pentru 2 se dubleaza cantitatile .. Incepem prin a face aluatul de cozonac: am pus laptele la incalzit,am adaugat cele 3 linguri de zahar si apoi drojdia...Citeste continuarea

Pogacei cu jumari

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Intr-un castron amestecam pasta de jumari cu branza rasa. In alt castron punem faina, in mijloc, adaugam oul, sarea, zaharul, untura si smantana, incepem si amestecam si din cand in cand turnam...Citeste continuarea

Chiftele de porc cu telina si busuioc

Postat de: gurita_ta2005 in Porc

Carnea tocata se pune intr-un castron,se pun condimentele si ceapa tocata marunt. Telina se da pe razatoare (ar fi mai bine pe cea mica), frunzele de busuioc se toaca cat mai marunt cu un...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu prune - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 07:30

Ghiveci de legume cu cârnați afumați - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 15.09 la 08:23

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane - Reteta savuroasa cu fructe

de oanapl 8

pe 14.09 la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

TOP
utilizatori

Rocsi

1210 puncte

oanapl

1067 puncte

vasimur

213 puncte

RODIMUR

154 puncte

mihaelar63

117 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]