Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza

de simona72 in Piine, 16 Ian 2017 | 4197 vizualizari

 

Sa va spun ce sunt aceste mici „bijuterii”. Chifle dulci facute cu dovleac placintar, lapte si umplute cu branzeturi. Dovleacul nu se simte in aluat, ii da doar o culoare tare frumoasa, galben-aurie, sunt usor dulci, atat de la dovleac cat si de la lapte. Umplutura poate sa fie din ce branzeturi vreti voi, eu am optat pentru branza roquefort.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 200-250 gr dovleac placintar copt si facut piure
  • 250 ml lapte dulce de vaca
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 2 linguri unt gras
  • 600 gr faina alba
  • 1 plic drojdie uscata
  • 2 lingurite negrilica
  • Pentru umplut: branza roquefort
  • Pentru deasupra:
  • 1 ou pentru uns
  • Sare roz grunjoasa
  • Negrilica
Portii: 18
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza:

Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Rezulta un aluat de consistenta exact ca cel de paine obisnuita. Daca aluatul mai cere, mai adaugati putina faina. Asta depinde cat dovleac ati pus si cat era de zemos dovleacul… Dupa framantare puneti aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperiti cu folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 40 minute.

Dupa ce aluatul a dospit, luati cate o bucata de aluat, puneti in mijloc o bucata de branza, adunati marginile si modelati intre palme, dandu-i forma rotunda. Puneti in tava cu hartie de copt, avand grija sa lasati spatiu intre ele. Le ungeti cu ou batut, presarati deasupra sare roz grunjoasa si seminte de negrilica. Le lasati din nou la dospit pentru inca 20 minute, pana isi dubleaza volumul. Se coc chiflele la foc mediu, 170-180 grade C, pentru maxim 20 minute, pana sunt rumene deasupra. Daca nu ati sigilat bine chiflele cu branzica inauntru, in timpul coacerii aceasta va iesi cate putin pe dinafara…Sa va fie de folos!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Chifle aurii cu dovleac, cu umplutura de branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Chifle pentru hamburger