Sa va spun ce sunt aceste mici „bijuterii”. Chifle dulci facute cu dovleac placintar, lapte si umplute cu branzeturi. Dovleacul nu se simte in aluat, ii da doar o culoare tare frumoasa, galben-aurie, sunt usor dulci, atat de la dovleac cat si de la lapte. Umplutura poate sa fie din ce branzeturi vreti voi, eu am optat pentru branza roquefort.
Pentru aluat:
Pentru aluat: pentru framantat aluatul, eu folosesc o masina de paine. Pentru asta, am pus ingredientele in masina de paine in ordinea scrisa mai sus. Am setat masina pe programul de framantare pentru 15 minute. Rezulta un aluat de consistenta exact ca cel de paine obisnuita. Daca aluatul mai cere, mai adaugati putina faina. Asta depinde cat dovleac ati pus si cat era de zemos dovleacul… Dupa framantare puneti aluatul intr-un castron uns cu putin ulei, acoperiti cu folie alimentara si lasati la dospit la loc caldut 40 minute.
Dupa ce aluatul a dospit, luati cate o bucata de aluat, puneti in mijloc o bucata de branza, adunati marginile si modelati intre palme, dandu-i forma rotunda. Puneti in tava cu hartie de copt, avand grija sa lasati spatiu intre ele. Le ungeti cu ou batut, presarati deasupra sare roz grunjoasa si seminte de negrilica. Le lasati din nou la dospit pentru inca 20 minute, pana isi dubleaza volumul. Se coc chiflele la foc mediu, 170-180 grade C, pentru maxim 20 minute, pana sunt rumene deasupra. Daca nu ati sigilat bine chiflele cu branzica inauntru, in timpul coacerii aceasta va iesi cate putin pe dinafara…Sa va fie de folos!!