Chec cu mac

de Rahela Velicu in Prajituri, 18 Ian 2017 | 2757 vizualizari

 

Un chec aromat, delicios, minunat! 
 Ca la bucatarasi acasa! 

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 200 g faina
  • 5 linguri de ulei
  • coaja rasa de lamaie
  • 1 plic de praf de copt
  • 4 linguri de mac
  • zahar pudra
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu mac:

Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile spuma impreuna cu zaharul, pana cand devine o bezea tare. Adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si le incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam treptat faina, praful de copt, macul si coaja de lamaie rasa si amestecam bine. 

Tapetam 2 tavi de chec cu hartie de copt si turnam compozitia in mod egal, in cele 2 forme si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. pentru 20-25 de minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea.

Cand sunt gata checurile, presaram zahar pudra deasupra si lasam la racit. Portionam dupa ce checurile s-au racit complet.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Se poate glazura cu ciocolata.

2

Insiropat este si mai bun :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu mac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chec bicolor