Mamaliga aperitiv

de alilianaa in Aperitive / Garnituri, 18 Ian 2017 | 3125 vizualizari

 

INGREDIENTE

  •  1,5 l apa
  • 1 + 1/2 cana malai
  • un varf lingurita sare
  • o lingura de unt
  • 150 g jumari porc uscate
  • 300 g branza de vaci razuita
  • 50 g sunca de casa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga aperitiv:

In tuci, se pune apa pe foc la fiert, cu un  praf de sare. Cand da in clocot, se toarna malaiul in ploaie si se amesteca bine. Cand mamaliga capata consistenta si malaiul a fiert, se pune unt si cu o lingura de lemn se amesteca. Se lasa 2-3 minute, se adauga jumarile de porc. Se lasa cca. 4-5 minute si se adauga branza. Se amesteca bine, cat branza sa se topeasca. 

O tava termorezistenta se unge cu unt. Mamaliga se pune in tava. Deasupra se asaza bucati de branza si felii de sunca taiate subtire. Se da la cuptor, pentru cca 7-10 minute. Nu mai mult. 

Se serveste cu smantana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga aperitiv" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitive pentru copii adunate de la lume