Chec pufos si briose cu ciocolata

de nico_nico in Dulciuri, 18 Ian 2017 | 2186 vizualizari

 

Ca la bucatarasi acasa

 

INGREDIENTE

  • 100 ml ulei
  • 200 ml lapte
  • 4 oua mari intregi
  • 250 gr zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 250 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 esenta de rom
  • 4 linguri nuca macinata
  • 50 gr. ciocolata
  • Ornare:
  • 100 ml frisca lichida
  • bombonele decorative.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec pufos si briose cu ciocolata:

 

Intr-un castron, batem ouale cu  zaharul si zaharul vanilat, apoi treptat adaugam uleiul, faina amestecata cu praful de copt  si laptele. Toate se mixeaza pana devine ca o pasta. Compozitia se pune in forme de briose doar trei parti ( eu am avut doar 8 forme de silicon si restul le-am pus in forme de cosulete cu hartie speciala pentru briose). In compozitia ramasa, se pune nuca, esenta de rom si ciocolata razuita marunt. In fiecare forma, se pune putin din compozitia cu nuca si ciocolata. Se coc 15-20 minute, la 180 grade C. Dupa ce se coc, se lasa la racit si apoi se orneaza cu frisca batuta in prealabil si bombonele decorative (dupa preferinte). Cand am facut briose, am facut si un chec cu ciocolata pufos.

 Ies aproximativ 24 de briose mari. Compozitia pentru chec este la fel ca si pentru briose.

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec pufos si briose cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chec cu nuca si albusuri