A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pizza aluat cu smantana

Postat de: Constelatialeu in Pizza

Intr-un castron, cernem faina, facem o adancitura in mijloc, sfaramam drojdia, adaugam zaharul si apoi putin lapte caldut,amestecam si lasam 10 minute sa creasca. Separat, amestecam oul, cu...Citeste continuarea

Mancare de primavara cu masline si...

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se taie ceapa marunt si se caleste in putin ulei incins, apoi se adauga morcovul taiat rondele, sare, piper, putin delikat, se acopera cu apa si se lasa sa fiarba aprox 10 minute....Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se spala urzicile, se scurg si se curata de codite. Se pune apa la fiert cu putina sare, intr-o oala incapatoare, cand apa incepe sa fiarba, se adauga urzicile si se fierb aprox 20 de...Citeste continuarea

Cartofi de post la cuptor

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Eu am curatat cartofii de coaja, i-am taiat in 2-3 si i-am pus in punga magica, impreuna cu ceapa curatata de coaja si lasata intreaga si cu usturoiul. Am adaugat condimentul de la Maggi...Citeste continuarea

Desert biscuiti de dovleac (de post)

Postat de: oanapl in Dulciuri

Pui pulpa de dovleac intr-un vas si o pasezi cu ajutorul unui blender. Adaugi uleiul, faina amestecata cu praful de copt si ulterior cernuta, zaharul si zaharul vanilat si sarea. Amesteci pana...Citeste continuarea

Tocanita de ciuperci in crusta de...

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Pui apa la fiert, cu o linguriță de sare și, când incepe să clocotească, adaugi mălaiul treptat, până ajungi la consistența dorită (mămăliga nu trebuie să fie foarte...Citeste continuarea

Piept de pui cu ciuperci si amestec...

Postat de: Pungasa_Rogue in Pui

Pieptul de pui se spala, se taie cubulete, se caleste intr-un wok cu ulei, dupa care se da deoparte. Ceapa se curata de foi, se spala, se taie julienne si se caleste in uleiul ramas de la...Citeste continuarea

Desert budinca cu branza si gris

Postat de: iri_love in Dulciuri

Pentru inceput, se topește untul, se lasă sa se răcească un pic si apoi se adauga zaharul, esenta si zahărul vanilat. Se va bate bine cu un tel sau mixer, după care se vor adauga si ouăle....Citeste continuarea

Focaccia

Postat de: Ina in Piine

Punem cartoful la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in cartof, oprim focul, scurgem apa si pisam cartoful. Cernem faina (chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Punem...Citeste continuarea

Covrigei crocanti de post

Postat de: Ina in Mancaruri de post

Intr-un vas incapator, cernem faina ( chiar si de doua ori) pentru a o aerisi. Intr-un castron, punem 50 ml apa calda cu zaharul, drojdia si o lingura de faina. Amestecam cu o furculita si...Citeste continuarea

Ciorba de post

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Fasolea alba prefiarta si congelata am asezat-o in oala, am adaugat prazul tocat, ardeiul taiat bucatele si uleiul, apoi apa plata, pasta de ardei, am lasat la foc mic, pana s-au dezghetat boabele...Citeste continuarea

Aluat (baza) cu fistic

Postat de: Adele in Dulciuri

Se amesteca cele doua faini cu sare, zahar, coaja de portocala si praful de copt, se adauga untul taiat cuburi si se lucreaza cu mainile, se adauga oul si galbenusul, daca este necesar, cateva...Citeste continuarea

Pere in sos de vin rosu

Postat de: cristina1985 in Sirop / Compot

Se fierb vinul rosu impreuna cu mierea, batonul de scortisoara, cuisoare, anasonul. Cand da in clocot, se adauga perele (curatate de coaja si cotor) si se fierb, la foc mic, 5-6 minute (daca nu le...Citeste continuarea

Salam de biscuiţi, reţetă cu...

Postat de: oanapl in Dulciuri

Salam de biscuiţi, reţetă cu stafide Topesti intr-o cratita, la foc mic, margarina, adaugi zaharul si amesteci pana se dizolva. Rupi ciocolata in patratele si o adaugi peste margarina,...Citeste continuarea

Rulada de cartofi cu legume (de post)

Postat de: oanapl in Mancaruri de post

Pui cartofii la fiert, in apa cu sare. Dupa ce au fiert, scurgi apa, ii pasezi sii ii lasi sa se racoreasca.  Intre timp, ceapa verde, dovlecelul si ardeiul le toci cubulete mici, iar...Citeste continuarea

Desert briose cu ghimbir si portocala

Postat de: BakeUpArtist in Prajituri

Într-o crăticioară, punem ghimbirul pe foc mic împreună cu 50 g de zahăr și sucul de portocală și lăsăm să se gătească pentru câteva minute, până ce zahărul...Citeste continuarea

Aperitiv batoane din mamaliga și...

Postat de: ctlina in Aperitive / Garnituri

Într-o cratiță, se pun la fiert apa si laptele. Punem cubul de pui și se adaugă mămăliga în ploaie.  Se fierbe 8-10 minute, amestecand in continuu.  Se lasa...Citeste continuarea

Desert placinta dobrogeana cu...

Postat de: Pungasa_Rogue in Dulciuri

Se cerne faina intr-un castron, se adauga sarea, doua linguri de ulei si apa (treptat) si se amesteca totul cu mana. La final, se adauga restul de ulei si se framanta aluatul pana cand nu mai...Citeste continuarea

Ciorba de cocos de tara cu tagliatelle

Postat de: Pungasa_Rogue in Ciorbe

Se portioneaza carnea si se spala.  Ceapa se curata de foi si se spala. Morcovul se curata de coaja si se spala. Gogosarul, se taie in doua, se curata de cotor si seminte si se...Citeste continuarea

Tigaie de post cu mamaliga si ciuperci

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, curatam ciupercile de pojghita care le acopera si le scoatem branhiie. Le tocam felii marunt si le punem la calit in uleiul incins, impreuna cu usturoiul tocat si el marunt. Adaugam...Citeste continuarea

Salata orientala economica si gustoasa

Postat de: Bunica in Salate

Fierbe orezul și lasă-l la răcit. Cartofii se spală și se pun la fiert. Cât fierb cartofii, pregătește maioneza. Pune toate ingredientele în blender și pornește-l...Citeste continuarea

Sarmale cu soia si ciuperci

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Pentru inceput, pune soia la hidratat în apă caldă, pentru 30 minute. Căt se hidratează soia, curăță ceapa și morcovul. Spală legumele. Toacă ceapa mărunt și pune-o la...Citeste continuarea

Desert Prajitura cu bere Guinness...

Postat de: ctlina in Dulciuri

Incalziti cuptorul la 180° C. Ungeti cu unt si faina o forma de tort ( de 23 cm). Intr-o cratita adanca, varsati berea, adaugati untul taiat bucatele si incalziti si amestecati pana...Citeste continuarea

Salata (de dieta, ieftina)

Postat de: Valentin68 in Mancaruri de post

Mai intai, spalam salata frunza cu frunza si scuturam bine de apa. Curatam ceapa si o taiem mai marunt cu tot cu frunze. Curatam si ridichiie, lasam o parte din coaja rosie, apoi le taiem...Citeste continuarea

Placinta de cartofi cu branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Mancaruri de legume

Curatam cartofii, ii spalam si ii punem intregi la fiert cu un praf de sare. Cand sunt bine patrunsi, ii scurgem de apa si ii lasam sa se raceasca. Reci, ii dam pe razatoarea cu ochiuri...Citeste continuarea

Supa de mazare

Postat de: Ksenya in Mancaruri de post

Spalati mazarea si lasati-o pana a 2-a zi in apa.  Intr-o oala, turnati uleiul, cand s-a incalzit suficient, adaugati ceapa pe care ati tocat-o cum va place, marunt sau solzisori, lasati...Citeste continuarea

Gratin de peste cu legume

Postat de: oanapl in Peste

Stropeşti peştele cu zeama de lămâie şi il dai la frigider. Tai morcovul rondele si desfaci in buchetele broccoli si conopida si le dai un clocot de 5 minute. Incingi într-o tigaie...Citeste continuarea

Reteta de prajitura cu mere rase,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Preparare Reteta de prajitura cu mere rase, rapida si gustoasa Merele spalate si curatate de coaja, le razi pe razatoarea cu ochiuri mari si le storci de zeama. Albusurile le bati spuma...Citeste continuarea

Sarmale de post in foi de varza

Postat de: ancutsa in Mancaruri de post

  Se taie marunt cele 2 cepe si se calesc putin in ulei incins, cu sare si piper dupa gust, apoi se adauga morcovul ras. Se spala bine orezul si se lasa un pic la inmuiat, apoi se...Citeste continuarea

Platica cu rosii

Postat de: mihaelar63 in Peste

Platica curatata si spalata se cresteaza cu varful cutitului. Aceasta operatiune ajuta la eficienta condimentarii, coacerii si plusului de gust. Se sareaza, interior - exterior, cu...Citeste continuarea

Desert tort aniversar

Postat de: eumimi in Torturi

Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam bine cu restul de...Citeste continuarea

Tocanita de vinete si naut

Postat de: cristina1985 in Mancaruri de post

Dupa cum am spus, nautul se tine in frigider 12 ore in apa. Se poate pune seara si il gatiti a doua zi.  Se caleste ceapa (tocata marunt), apoi se adauga apa si naut. Se fierbe 1 ora si...Citeste continuarea

Desert negresa cu lapte de cocos...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Intr-un bol, se pune laptele de cocos (se agita bine înainte de a se deschide cutia), zaharul și sarea și se amesteca bine pana se dizolva zaharul. Se adauga cacaoa, gemul de afine, faina...Citeste continuarea

Paste cu ciuperci de roua

Postat de: Valclaudia in Paste

Punem la fiert pastele, in apa clocotita cu sare si le fierbem cat scrie pe ambalaj. Le scurgem apoi si le acoperim pana preparam ciupercutele.  Spalam prazul, il taiem rondele, il...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere, nuci si stafide

Postat de: oanapl in Prajituri

Pui intr-un bol faina cernuta si praful de copt si amesteci, apoi adaugi untul topit si smantana si framanti un aluat moale, deloc lipicios, pe care il pui la frigider pana cand pregatesti merele....Citeste continuarea

Aperitiv frittata cu spanac si telemea

Postat de: oanapl in Aperitive / Garnituri

Tai telemeaua cubulete. Daca este foarte sarata, pui o cantitate mai mica (telemeaua folosita de mine nu era foarte sarata). Tai gogosarii feliute, iar morcovii care sunt mai mari, ii tai in doua....Citeste continuarea

Sarmale de post (cu pasat si ciuperci)

Postat de: amalia01 in Mancaruri de post

Varza o lasi 1 ora in apa rece, dupa care o speli bine si ii desfaci frunzele.  Cureti ceapa, o speli sub jet de apa rece si o tai marunt. Ciupercile la scurgi de zeama si le tai...Citeste continuarea

Salata de conopida

Postat de: Bunica in Mancaruri de post

Conopida curățată de frunze, spălată, desfăcută buchețele, se pune la fiert în apă cu sare. Orezul spălat se fierbe cu 600 ml apă + 1/2 linguriță sare. Orezul fiert se...Citeste continuarea

Desert fursecuri cu musli, fara zahar

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Intr-un bol, punem untul la temperatura camerei, smantana si le mixam. Adaugam oul, indulcitorul pudra si le amestecam bine. Nucile le tocam cu un cutit, le punem peste compozitia de mai...Citeste continuarea

Mancare de urzici

Postat de: eumimi in Mancaruri de post

Mai intai, facem operatiunea cea mai dificila: alegem frunzulitele de urzici, le spalam bine in 2-3 ape, apoi le punem la fiert, pentru 25-30 de minute. Separat, punem orez la fiert, cu 1...Citeste continuarea

Винегред - salata ruseasca...

Postat de: Ksenya in Salate

Se spala legumele si se fierb circa 30 minute. Se scurge apa si se lasa la racit. Se curata de coaja si se taie cubulete, se pun intr-un castron. Se adauga castravetii taiati cubulete, ceapa...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Se amesteca untul la temperatura camerei, cu zaharul, zaharul vanilinat si ouale. Adaugati faina si praful de copt si amestecati pana obtineti o compozitie omogena. Merele se curata de coaja si...Citeste continuarea

Pastravi cu orez si legume

Postat de: dantes in Pastrav

Curatam pastravii, ii spalam si stergem de apa, apoi ii condimentam dupa gust cu sare, piper si ii punem la prajit in ulei. Pentru orez, taiem ardeiul si morcovul in bucatele mici (morcovul se...Citeste continuarea

Friptura de vita cu cartofi in sos...

Postat de: Pungasa_Rogue in Vita

Se spala pulpa de vitel si se portioneaza in cinci bucati. Se pun bucatile intr-o tava mica si inalta si se presara peste ele sare, putin piper negru macinat, o lingurita de boia de ardei dulce si...Citeste continuarea

Desert briose cu praline in interior

Postat de: gabrielasfechis in Prajituri

Batem ouale intregi cu zaharul, apoi adaugam laptele si untul topit si amestecam bine. Punem si esenta de vanilie. Amestecam faina cu praful de copt si o adaugam la compozitie, amestecand cu o...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni si bezea

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana...Citeste continuarea

Drob de soia cu ciuperci

Postat de: Xandrinne in Mancaruri de post

Mai intai, am hidratat bine soia in apa fierbinte, am stors-o in pumn si apoi am pus-o la fiert cu o foaie de dafin, cu usturoi si cu condiment; am scurs-o bine de apa, dupa ce a fiert. Cartofii...Citeste continuarea

Chiftele de spanac si piept de pui

Postat de: Adele in Mancare copii

Spanacul se curata si se spala foarte bine, se pune intr-o tigaie, cu putin ulei si usturoiul pisat, se caleste pentru 10 minute, la foc mare, cu un capac deasupra. Cand se receste putin, se...Citeste continuarea

Supa thailandeza de legume

Postat de: Ksenya in Supe

    Intr-o oala, turnam uleiul. Cand s-a incalzit, adaugam   galaganul sau ghimbirul, lemon grass-ul, usturoiul, salotele, frunzele de kaffir, amestecam si lasam 1 minut pe...Citeste continuarea

Supa minestrone

Postat de: Oana in 2 Portii = 20 LEI

Pune uleiul intr-o craticioara si adauga ceapa tocata marunt, usturoiul tocat fin, morcovul tocat rondele, apoi apio rondele fine si soteaza-le 5 min'...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

Chec cu banane și nectarine - Deliciu aromat și fraged

pe 11.09 la 08:44

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 10.09 la 08:05

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]