Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare

de Nadyne in Dulciuri, 7 Apr 2017 | 4392 vizualizari

 

Rețete de post economice 

 

INGREDIENTE

  • 3 banane coapte
  • 150-200 g zahar
  • 150 ml ulei
  • 250 g faina
  • 1 mana de nuci tocate grosier
  • 1 mana de merisoare deshidratate
  • coaja rasa de lămâie si portocală
  • 1/2 linguriță scortisoara
  • esența de vanilie
  • 1/2 plic praf de copt
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare:

Curatam bananele de coaja si le pasam intr-un vas, cu ajutorul pasatorului pentru cartofi.

Taiem nucile grosier.

Peste banane, adăugăm uleiul, zahărul, esența de vanilie si coaja de lamaie si portocală.

Amestecăm foarte bine, pana când se omogenizeaza perfect. Punem faina, in care am încorporat praful de copt, amestecăm din nou si adăugăm nucile si merisoarele.

Pregătim forma de chec (eu am folosit o tava de unica folosinta) si turnam aluatul. Nivelam si introducem tava in cuptorul preincalzit, la 180 grade C, pentru 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii. 

Il lăsăm sa se răcească complet si-l servim pudrat cu zahar.

Este un chec foarte aromat si cu un gust delicios.

Ingredientele sunt pentru un chec. Eu am preparat cantitate dubla.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert chec de post cu banane, nuci si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Semiluna cu gem si ciocolata