A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Pulpe cu cartofi la cuptor

Postat de: oanapl in Pui

Pulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C...Citeste continuarea

Aperitiv placinte cu cartofi la...

Postat de: mirela0911 in Mancaruri de post

Aluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin...Citeste continuarea

Desert tarta cu mere si nuci (de...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...Citeste continuarea

Desert prajitura Dora

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa  mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am...Citeste continuarea

Desert Tobite

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

 Crema : Se face prima pentru ca necesita un timp de racire. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza bine, apoi se lasa deoparte. Intr-un castron de inox am pus cele 4 oua , am adaugat...Citeste continuarea

Tocana de cartofi si carnati de casa

Postat de: mihaelar63 in Porc

Carnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia ....Citeste continuarea

Ciorba cu afumatura si pastai de...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

 Afumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se...Citeste continuarea

Hot dog picant

Postat de: dantes in Sandvisuri

Eu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit  1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul...Citeste continuarea

Reteta simpla si gustoasa de...

Postat de: caroline in Dulciuri

Iata cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere, de post Incepem prin a pune intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si un varf de sare. Amestecam...Citeste continuarea

Desert vafe cu miere si portocale

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Puneti ouale intr-un bol, presarati un praf de sare si mixati pana devin spuma. Incorporati mierea, apoi uleiul. Amestecati sana cu sucul de portocale, le adaugati peste oua si mixati. Cerneti...Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si nuci

Postat de: oanapl in Prajituri

Se mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută...Citeste continuarea

Mazare cu rasol afumat si legume,...

Postat de: vasimur in Porc

Curățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm...Citeste continuarea

Salata mediteraneana de ton

Postat de: mihaelar63 in Salate

Rosiile se spala si se taie cubulete . Ceapa se curata si se taie marunt . Porumbul se scurge din lichidul in care s-a conservat si se limpezeste cu apa rece . Sarati...Citeste continuarea

Desert prajitura aniversara cu...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...Citeste continuarea

Desert banana bread cu nuci si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Bananele se pasează cu o furculiță. Într-un bol se mixează untul (aflat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și un praf de sare. Se adaugă ouăle pe rând și se...Citeste continuarea

Desert minciunele, uscatele sau...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Mi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele....Citeste continuarea

Tagliatele cu piept de pui

Postat de: Bunica in Paste

Tagliatelele le punem la fiert in apa cu sare pentru 3-4 minute dupa ce incep sa clocoteasca. Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem printrun jet de apa rece. In wok...Citeste continuarea

Pide cu carne tocata (pizza turceasca)

Postat de: rocsi_1612 in Pizza

Aluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...Citeste continuarea

Desert prajitura Vargabeles, usor...

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...Citeste continuarea

Chifle cu lapte

Postat de: Constelatialeu in Piine

Mi-am pregatit ingredientele. Intr-un bol am pus laptele caldut , zaharulsi drojdia, am mixat cateva minute, apoi am inceput sa pun faina si sa mixez . Am procedat asa pana am incorporat toata...Citeste continuarea

Desert prajitura albastra

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Foi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am...Citeste continuarea

Aperitiv cu branzeturi si legume

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Mai intai am tinut bucatile de branza in apa, cam 30 min, apoi le-am ras pe razatoarea mica. Legumele le-am scos din congelator si le-am pus intr-un tuciulet cu putin ulei si un pic de sare si...Citeste continuarea

Desert budinca de ciocolata cu...

Postat de: AdrianUdrea in Dulciuri

Rupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca Curatam bananele, le punem intr-un...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de: momo121 in Torturi

Pentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...Citeste continuarea

Ciorba de praz cu afumaturi

Postat de: Ksenya in Ciorbe

Carnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert. Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul...Citeste continuarea

Desert macarons cu crema de lamaie

Postat de: momo121 in Dulciuri

Pentru bezea:  Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un...Citeste continuarea

Pasta al limone

Postat de: Anett in Spaghete

Punem pastele la fiert si urmam indicatiile de la pachet. Intre timp, punem uleiul de masline, usturoiul feliat, fulgi de chili intr-o cratita si punem pe foc mic. Le prajim pentru cateva...Citeste continuarea

Desert Inima lui Valentinu day

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Crema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza...Citeste continuarea

Quesadilla vegetariana

Postat de: Anett in Sandvisuri

Incingem ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul taiat in cubulete. Prajim pentru cateva minute, presarim cu chimion si ardei iute, adaugam sare si piper. Cand legumele se inmoaie...Citeste continuarea

Desert tort cu namelaka de...

Postat de: oanapl in Torturi

Crema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Se hidratează gelatina granule în 75g de apă rece, apoi se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu blat de cacao,...

Postat de: oanapl in Prajituri

Pentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu cirese si...

Postat de: momo121 in Prajituri

Pentru blat:     Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba...Citeste continuarea

Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi

Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / Garnituri

Aluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea

Desert prajitura cu afine si crema...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat de cacao: Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...Citeste continuarea

Desert tort 18 ani - Paul

Postat de: Constelatialeu in Torturi

Foile : Am folosit tava aragazului 35/25 cm. Ouale cu un praf de sare si zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Am...Citeste continuarea

Desert bomboane rest

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

E o reteta foarte simpla si versatila. Nu aruncati resturile de la blaturi, se pot usca, pastra in loc uscat si refolosi in diverse combinatii pe post de bomboane. Eu am avut resturi de la un tort...Citeste continuarea

Desert tort inimioara

Postat de: Adele in Torturi

Se pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...Citeste continuarea

Desert Tiramisu Cheesecake - reteta...

Postat de: oanapl in Torturi

Se bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...Citeste continuarea

Paste cu carne de pui, la cuptor

Postat de: oanapl in Penne

Se spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine.   Se pune...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de: Adele in Torturi

Se incepe cu pregătirea blatului,se mixează albușurile spumă cu sare, separat se mixează gălbenușurile cu zahar și ulei,până se topește și devine spumos cu o consistenta omogenă....Citeste continuarea

Desert Paillete Feuilletine...

Postat de: Constelatialeu in Dulciuri

Pentru aceasta reteta se cantaresc intai albusurile, apoi toate celelalte ingrediente vor avea greutatea albusurilor. Eu am folosit 3 albusuri care au cantarit 145 g. Am pus untul la topit si l-am...Citeste continuarea

Praline - Pasta de alune de padure

Postat de: Constelatialeu in Vegan / Raw vegan

Mai intai m-am apucat de spart alunele, asta-i partea cea mai migaloasa. Apoi le-am pus in tava de la cuptor si le-am copt. Am scos tava din cuptor am lasat sa se raceasca un pic si apoi am...Citeste continuarea

Aperitiv strudel cu carne

Postat de: Constelatialeu in Aperitive / Garnituri

Umplutura : Am avut la congelator frunze de ceapa verde taiate. Ceapa rosie am curatat-o, spalat-o si am taiat-o marunt. Am scos samburii de la masline, apoi le-am taiat marunt. Am taiat si...Citeste continuarea

Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat

Postat de: ladydi in Aperitive / Garnituri

Blat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt,...Citeste continuarea

Friptura de caprioara cu pilaf de orez

Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carne

Pulpa de caprioara se feliaza.  Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele.  O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai...Citeste continuarea

Desert chec cu mere la pahar

Postat de: trifadalia in Dulciuri

Pentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2...Citeste continuarea

Musaca de vinete si dovlecei

Postat de: Constelatialeu in Porc

Am scos de la congelator caserola cu rondele de vinete si dovlecei si am lasat sa se dezghete, punand continutul intr-o strecuratoare. A doua zi am calit rondele intr-o tigaie wok cu putin ulei,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu ciocolata si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Blat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat...Citeste continuarea

Desert tarta cu crema lime si caramel

Postat de: rocsi_1612 in Dulciuri

Aluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...Citeste continuarea

Supa de chimen (zama de chimin) -...

Postat de: mihaelar63 in Supe/Ciorbe

Preparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat  in patratele mici de 2/2 cm . Am pus...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]