Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Pulpe cu cartofi la cuptor
Postat de: oanapl in PuiPulpele trebuie scoase din frigider cu măcar o oră înainte de coacere astfel încât să aibă timp să se încălzească un pic. Se pune cuptorul la încins la 220 C...Citeste continuarea
Aperitiv placinte cu cartofi la...
Postat de: mirela0911 in Mancaruri de postAluatul: In bolul robotului se pune faina, sarea pe margine, drojdia si zaharul. Se toarna jumatate din cantitatea de apa calduta si se porneste mixerul pentru framantare. Se toarna cate putin...Citeste continuarea
Desert tarta cu mere si nuci (de...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru aluat, se taie untul rece în cubulețe și se amestecă cu făina, sarea și zahărul măcinat până se obtine o textură nisipoasă. Se adaugă oul bătut cu apa și se...Citeste continuarea
Desert prajitura Dora
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea ferma. Am adaugat amidonul cernut si nuca macinata, le-am...Citeste continuarea
Desert Tobite
Postat de: Constelatialeu in PrajituriCrema : Se face prima pentru ca necesita un timp de racire. Untul moale la temperatura camerei se spumeaza bine, apoi se lasa deoparte. Intr-un castron de inox am pus cele 4 oua , am adaugat...Citeste continuarea
Tocana de cartofi si carnati de casa
Postat de: mihaelar63 in PorcCarnatii se feliaza si se pun la prajit in ulei. Ceapa trebuie maruntita . Cand ceapa incepe sa devina sticloasa se condimenteaza cu pasta de ardei iuti , si boia ....Citeste continuarea
Ciorba cu afumatura si pastai de...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeAfumatura se spala cu apa fierbinte si se pune la fiert in apa clocotita . Morcovii se curata , se spala si se taie intai in patru , apoi sferturi de rondele . Ceapa se...Citeste continuarea
Hot dog picant
Postat de: dantes in SandvisuriEu am facut la masina de paine aluatul. Daca nu aveti masina, framanti aluatul cu mana, pana se desprinde de pe degete. Lasati-l la dospit 1,5- 2 ore. Pe masa unsa cu ulei, puneti aluatul...Citeste continuarea
Reteta simpla si gustoasa de...
Postat de: caroline in DulciuriIata cum se prepara Reteta simpla si gustoasa de placinta cu mere, de post Incepem prin a pune intr-un bol ingredientele uscate: faina, zaharul, praful de copt si un varf de sare. Amestecam...Citeste continuarea
Desert vafe cu miere si portocale
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriPuneti ouale intr-un bol, presarati un praf de sare si mixati pana devin spuma. Incorporati mierea, apoi uleiul. Amestecati sana cu sucul de portocale, le adaugati peste oua si mixati. Cerneti...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si nuci
Postat de: oanapl in PrajituriSe mixează ouăle cu zahărul măcinat și un praf de sare până când își dublează volumul, apoi se adaugă uleiul și se omogenizează. Se adaugă făina cernută...Citeste continuarea
Mazare cu rasol afumat si legume,...
Postat de: vasimur in PorcCurățăm ceapa, usturoiul, rădăcinoasele, ardeii și roșiile și le spălăm bine cu apă rece. Observație1: Dacă avem ciolan/rasol cu os, îl punem la fiert și-l lăsăm...Citeste continuarea
Salata mediteraneana de ton
Postat de: mihaelar63 in SalateRosiile se spala si se taie cubulete . Ceapa se curata si se taie marunt . Porumbul se scurge din lichidul in care s-a conservat si se limpezeste cu apa rece . Sarati...Citeste continuarea
Desert prajitura aniversara cu...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba culoarea, adaugam...Citeste continuarea
Desert banana bread cu nuci si...
Postat de: oanapl in PrajituriBananele se pasează cu o furculiță. Într-un bol se mixează untul (aflat la temperatura camerei) cu zahărul măcinat și un praf de sare. Se adaugă ouăle pe rând și se...Citeste continuarea
Desert minciunele, uscatele sau...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriMi-am pregatit ingredientele, le-am lasat cca 30 min la temperatura camerei. Intr-un castron am pus smantana, laptele si sarea si am amestecat bine, apoi am incorporat ouale, zaharul si esentele....Citeste continuarea
Tagliatele cu piept de pui
Postat de: Bunica in PasteTagliatelele le punem la fiert in apa cu sare pentru 3-4 minute dupa ce incep sa clocoteasca. Cand sunt fierte le scoatem intr-o strecuratoare si le trecem printrun jet de apa rece. In wok...Citeste continuarea
Pide cu carne tocata (pizza turceasca)
Postat de: rocsi_1612 in PizzaAluatul: Intr-un pahar turnati putin din apa calduta, drojdia si zaharul. Amestecati si lasati 5 minute deoparte. Faina cernuta o amestecati cu sarea. Adaugati drojdia, amestecati cu o paleta,...Citeste continuarea
Desert prajitura Vargabeles, usor...
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe pun pastele la fiert in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj. Cand sunt gata se scurg de apa. Intre timp se pregateste crema de branza. Intr-un bol se pune branza de vaci,...Citeste continuarea
Chifle cu lapte
Postat de: Constelatialeu in PiineMi-am pregatit ingredientele. Intr-un bol am pus laptele caldut , zaharulsi drojdia, am mixat cateva minute, apoi am inceput sa pun faina si sa mixez . Am procedat asa pana am incorporat toata...Citeste continuarea
Desert prajitura albastra
Postat de: Constelatialeu in PrajituriFoi : Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Nuca prajita si taiata grosier am amestecat-o cu cacao, apoi am...Citeste continuarea
Aperitiv cu branzeturi si legume
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriMai intai am tinut bucatile de branza in apa, cam 30 min, apoi le-am ras pe razatoarea mica. Legumele le-am scos din congelator si le-am pus intr-un tuciulet cu putin ulei si un pic de sare si...Citeste continuarea
Desert budinca de ciocolata cu...
Postat de: AdrianUdrea in DulciuriRupem ciocolata, o punem intr-o cratita, pe baie de aburi si o lasam sa se topeasca. O amestecam pentru a se omogeniza, apoi o lasam sa se raceasca Curatam bananele, le punem intr-un...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si cirese
Postat de: momo121 in TorturiPentru blat: Separam ouale, albusurile le mixam spuma cu un praf de sare, adaugam zaharul treptat, iar cand am obtinut o bezea ferma si lucioasa, oprim mixerul si folosim un tel. Adaugam...Citeste continuarea
Ciorba de praz cu afumaturi
Postat de: Ksenya in CiorbeCarnea o punem la fiert, dupa ce a dat cateva clocote, schimbam apa si o punem din nou la fiert. Lasam sa fiarba 20 minute apoi adaugam morcovul, mai lasam sa fiarba 15 minute si adaugam restul...Citeste continuarea
Desert macarons cu crema de lamaie
Postat de: momo121 in DulciuriPentru bezea: Mixam albusurile spuma, dupa care adaugam zaharul putin cate putin si continuam sa mixam pana obtinem o bezea ferma si tare. Intre timp, separat, trecem printr-un...Citeste continuarea
Pasta al limone
Postat de: Anett in SpaghetePunem pastele la fiert si urmam indicatiile de la pachet. Intre timp, punem uleiul de masline, usturoiul feliat, fulgi de chili intr-o cratita si punem pe foc mic. Le prajim pentru cateva...Citeste continuarea
Desert Inima lui Valentinu day
Postat de: Constelatialeu in DulciuriCrema se pregateste inainte ( eu o aveam deja pregatita, ramasa de la un alt preparat ).Se pun galbenusurile intr-un castron de inox, se freaca cu zaharul, apoi se adauga amidonul si se dilueaza...Citeste continuarea
Quesadilla vegetariana
Postat de: Anett in SandvisuriIncingem ulei intr-o tigaie, adaugam ceapa, morcovul si ardeiul taiat in cubulete. Prajim pentru cateva minute, presarim cu chimion si ardei iute, adaugam sare si piper. Cand legumele se inmoaie...Citeste continuarea
Desert tort cu namelaka de...
Postat de: oanapl in TorturiCrema namelaka, se pregătește cu cel puțin 12 ore înainte de a asambla tortul, deoarece trebuie să stea la frigider. Se hidratează gelatina granule în 75g de apă rece, apoi se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu blat de cacao,...
Postat de: oanapl in PrajituriPentru blat, se bat albușurile cu un praf de sare până se spumează ușor. Se adaugă zahărul în 2-3 reprize și se mixează până când se obține o bezea tare. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu cirese si...
Postat de: momo121 in PrajituriPentru blat: Separam ouale, iar prima data mixam albusurile cu un praf de sare pana se intareste ca o spuma, apoi mixam galbenusurile cu zaharul pana isi schimba...Citeste continuarea
Aperitiv rulada cu sunca si branzeturi
Postat de: rocsi_1612 in Aperitive / GarnituriAluatul: Intr-un bol cerneti faina, adaugati praful de copt, sarea si amestecati. Bateti oul spuma, il adaugati peste faina. Turnati laptele si uleiul, framantati pana obtineti un aluat omogen....Citeste continuarea
Desert prajitura cu afine si crema...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat de cacao: Galbenusurile le-am amestecat cu uleiul. Albusurile cu un praf de sare le-am batut spuma, apoi am adaugat zaharul si am continuat sa mixez pana am obtinut o bezea tare. Am...Citeste continuarea
Desert tort 18 ani - Paul
Postat de: Constelatialeu in TorturiFoile : Am folosit tava aragazului 35/25 cm. Ouale cu un praf de sare si zaharul le-am mixat pana si-au dublat volumul. Untul l-am topit si l-am lasat sa se raceasca la temperatura camerei. Am...Citeste continuarea
Desert bomboane rest
Postat de: Constelatialeu in DulciuriE o reteta foarte simpla si versatila. Nu aruncati resturile de la blaturi, se pot usca, pastra in loc uscat si refolosi in diverse combinatii pe post de bomboane. Eu am avut resturi de la un tort...Citeste continuarea
Desert tort inimioara
Postat de: Adele in TorturiSe pregătește blatul, de preferat este să aveți o tava in formă de inimă, eu cum nu am găsit am pregătit blatul in tava pătrată și cu ajutorul unei sagome de carton am decupat forma de...Citeste continuarea
Desert Tiramisu Cheesecake - reteta...
Postat de: oanapl in TorturiSe bagă biscuiții la robotul de bucătărie și se macină fin. Se adaugă cacaua și se omogenizează. Se adaugă untul topit și se omogenizează compoziția. Se pune un inel de tort pe un...Citeste continuarea
Paste cu carne de pui, la cuptor
Postat de: oanapl in PenneSe spală pieptul de pui, se taie cubulețe și se sotează în puțin ulei. Eu am avut un piept de pui de țară și am adăugat apă și sare l-am lăsat să fiarbă bine. Se pune...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si cirese
Postat de: Adele in TorturiSe incepe cu pregătirea blatului,se mixează albușurile spumă cu sare, separat se mixează gălbenușurile cu zahar și ulei,până se topește și devine spumos cu o consistenta omogenă....Citeste continuarea
Desert Paillete Feuilletine...
Postat de: Constelatialeu in DulciuriPentru aceasta reteta se cantaresc intai albusurile, apoi toate celelalte ingrediente vor avea greutatea albusurilor. Eu am folosit 3 albusuri care au cantarit 145 g. Am pus untul la topit si l-am...Citeste continuarea
Praline - Pasta de alune de padure
Postat de: Constelatialeu in Vegan / Raw veganMai intai m-am apucat de spart alunele, asta-i partea cea mai migaloasa. Apoi le-am pus in tava de la cuptor si le-am copt. Am scos tava din cuptor am lasat sa se raceasca un pic si apoi am...Citeste continuarea
Aperitiv strudel cu carne
Postat de: Constelatialeu in Aperitive / GarnituriUmplutura : Am avut la congelator frunze de ceapa verde taiate. Ceapa rosie am curatat-o, spalat-o si am taiat-o marunt. Am scos samburii de la masline, apoi le-am taiat marunt. Am taiat si...Citeste continuarea
Aperitiv tort sarat/Cheesecake sarat
Postat de: ladydi in Aperitive / GarnituriBlat: Sfaramam sticksurile si biscuiti crakers la robot, pana capata consistenta pesmetului. Amestecam bine cu untul topit. Ungem o tava de tort cu inel detasabil de 24 cm cu putin unt,...Citeste continuarea
Friptura de caprioara cu pilaf de orez
Postat de: trifadalia in Mancaruri cu carnePulpa de caprioara se feliaza. Cepele (3 bucati) se curata si se taie marunt. Morcovii ( 2 bucati) se curata si se taie rondele. O parte din ulei se toarna intr-o cratita mai...Citeste continuarea
Desert chec cu mere la pahar
Postat de: trifadalia in DulciuriPentru inceput merele se spala si se curata de coaja. Se taie cuburi si se stropesc cu lamaie sa nu se oxidexe. Daca nu sunt suficient de dulci se poate amesteca pana se prepara aluatul cu 2...Citeste continuarea
Musaca de vinete si dovlecei
Postat de: Constelatialeu in PorcAm scos de la congelator caserola cu rondele de vinete si dovlecei si am lasat sa se dezghete, punand continutul intr-o strecuratoare. A doua zi am calit rondele intr-o tigaie wok cu putin ulei,...Citeste continuarea
Desert prajitura cu ciocolata si...
Postat de: Constelatialeu in PrajituriBlat : Am tapetat cu hartie de copt o tava patrata dimensiuni 23/23 cm. Intr-un castron am cernut faina, cacao si praful de copt. Am amestecat apa si uleiul. In alt castron am pus ouale am adaugat...Citeste continuarea
Desert tarta cu crema lime si caramel
Postat de: rocsi_1612 in DulciuriAluatul: Intr-un bol taiati untul rece, cuburi. Adaugati oul, un praf de sare, vanilia si amestecati. Adaugati indulcitorul pudra, apoi incorporati faina, cernuta, treptat. Rasturnati aluatul pe...Citeste continuarea
Supa de chimen (zama de chimin) -...
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbePreparati crutoanele dintr-o paine usor mai uscata . Eu am folosit paine neagra cu cartofi . Feliile paine le-am taiat in patratele mici de 2/2 cm . Am pus...Citeste continuarea